Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Palkkaa ammattiin opiskeleva kesätyöhön!

3.2.2022 klo 15:41

Kesäoppisopimus on win-win

Kpedun ammattiin opiskelevat tulevaisuuden osaajat hakevat parhaillaan kesätyöpaikkaa omalta alaltaan. Samaan aikaan moni työnantaja kärsii työvoimapulasta.

Kesäoppisopimus hyödyttää molempia osapuolia. Ammattiin opiskelevien työllistäminen helpottaa työnantajien työvoimapulaa. Kun opiskelijalle solmitaan kesätyöhön oppisopimus, edistyvät opinnot myös kesätyön aikana. Kesällä työssä hankittu osaaminen puolestaan lyhentää opiskelijan opintojen kokonaiskestoa ja näin ollen opiskelijat ovat nopeammin työnantajien käytettävissä työmarkkinoilla. Koska lähes kaikkia aloja uhkaa työvoimapula, kannattaa kaikki keinot ottaa käyttöön.

– Kesäoppisopimus on loistava tilaisuus työnantajaorganisaatiolle esittäytyä potentiaalisena tulevaisuuden pysyvämpänä työpaikkana. Kun kilpailu työvoimasta lähitulevaisuudessa kasvaa entisestään, niin miksipä ei osallistua ammattiin opiskelevan arkeen jo opintojen aikana tarjoten kesäoppisopimusta, sanoo Kpedun asiakkuusjohtaja Anu Haapasalo

Kesäoppisopimus on oppisopimuksen tapaan määräaikainen työsopimus, jossa opiskelija saa alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Oppisopimuksen voi solmia myös tutkinnon osiin tai sitä pienempiin kokonaisuuksiin, ja siksi myös kesätöiden ajaksi. Edellytyksenä on, että työpaikalla on mahdollisuus suorittaa tutkinnon edellyttämiä työtehtäviä. Opiskelija on työsuhteessa ja työskentelee keskimäärin vähintään 25 tuntia viikossa. Oppisopimustyönantajalle voidaan maksaa koulutuskorvausta kesäoppisopimuksen ajalta.

– Aavistelen, että kesä 2022 tuo tullessaan samanlaisia onnistumisia kuin viime kesäkin. Jos kesäoppisopimus onnistui erinomaisesti eivätkä osapuolet haluasi katkaista hyvin alkanutta työsuhdetta, on oppisopimusta mahdollista jatkaa vaikka koko opintojen loppuajaksi molempien osapuolten niin toivoessa, Haapasalo toteaa.


Mitä hyötyjä kesäoppisopimus tarjoaa työnantajalle?

- Oppisopimuksen kesto suunnitellaan vastaamaan työpaikan tarpeita. Kaivattua työvoimaa kesäksi tarjolla.

- Työnantajana saatte motivoituneen työntekijän, joka on kiinnostunut toimialastanne

- Saatte ohjaukseen tukea oppilaitokselta

- Kpedu maksaa koulutuskorvausta oppisopimuksen ajalta

- Teillä on mahdollisuus kasvattaa pitkäaikainen luottotyöntekijä yritykseesi

 

Kpedun Työelämä- ja elinvoimapalveluiden asiantuntijat auttavat oppisopimusasioissa mielellään. Ota yhteyttä ja suunnitellaan juuri teille sopiva ratkaisu.

 

Oppisopimussuunnittelijat: 

Anne Brandt, 040 359 6241 Teollisuus ja logistiikka-ala, rakennusalat

Hannele Häli, 040 359 6243 Liiketoiminnan ala, ICT- ja media-ala

Marjaana Peltoniemi, 040 359 6244 Hyvinvointiala, humanistinen ja kasvatusala

Sanna Siirilä-Hyyppä, 044 725 0729 Ruoka- ja puhdistuspalveluala, luonnonvara-ala

 

Oppisopimuksen hallinto:

vt. oppisopimuspäällikkö Hannele Häli, 040 359 6243

opintosihteeri Mari Bergroth, 040 359 6213


Olettehan jo ilmoittaneet avoinna olevat oppisopimuspaikat Kpedun rekrytointiportaali Jobiin? Tarjoamme Kpedu Jobin palvelut maksutta alueemme työnantajien käyttöön. Palvelun avulla voi etsiä niin koulutussopimus- ja oppisopimusopiskelijoita kuin kesätyöntekijöitä ja jo valmistuneista pysyvämpääkin työvoimaa. Tukea ja vinkkejä Kpedu Jobin käyttöön ja rekisteröitymiseen saat asiakkuusvastaava Elisa Orjalalta p. 040 807 3532. Ole rohkeasti yhteydessä ja löydetään työlle tekijät!

 

Anu Haapasalo, asiakkuusjohtaja

0403596240

Ajankohtaista

Palkkaa ammattiin opiskeleva kesätyöhön!

3.2.2022 klo 15:41

Kesäoppisopimus on win-win

Kpedun ammattiin opiskelevat tulevaisuuden osaajat hakevat parhaillaan kesätyöpaikkaa omalta alaltaan. Samaan aikaan moni työnantaja kärsii työvoimapulasta.

Kesäoppisopimus hyödyttää molempia osapuolia. Ammattiin opiskelevien työllistäminen helpottaa työnantajien työvoimapulaa. Kun opiskelijalle solmitaan kesätyöhön oppisopimus, edistyvät opinnot myös kesätyön aikana. Kesällä työssä hankittu osaaminen puolestaan lyhentää opiskelijan opintojen kokonaiskestoa ja näin ollen opiskelijat ovat nopeammin työnantajien käytettävissä työmarkkinoilla. Koska lähes kaikkia aloja uhkaa työvoimapula, kannattaa kaikki keinot ottaa käyttöön.

– Kesäoppisopimus on loistava tilaisuus työnantajaorganisaatiolle esittäytyä potentiaalisena tulevaisuuden pysyvämpänä työpaikkana. Kun kilpailu työvoimasta lähitulevaisuudessa kasvaa entisestään, niin miksipä ei osallistua ammattiin opiskelevan arkeen jo opintojen aikana tarjoten kesäoppisopimusta, sanoo Kpedun asiakkuusjohtaja Anu Haapasalo

Kesäoppisopimus on oppisopimuksen tapaan määräaikainen työsopimus, jossa opiskelija saa alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Oppisopimuksen voi solmia myös tutkinnon osiin tai sitä pienempiin kokonaisuuksiin, ja siksi myös kesätöiden ajaksi. Edellytyksenä on, että työpaikalla on mahdollisuus suorittaa tutkinnon edellyttämiä työtehtäviä. Opiskelija on työsuhteessa ja työskentelee keskimäärin vähintään 25 tuntia viikossa. Oppisopimustyönantajalle voidaan maksaa koulutuskorvausta kesäoppisopimuksen ajalta.

– Aavistelen, että kesä 2022 tuo tullessaan samanlaisia onnistumisia kuin viime kesäkin. Jos kesäoppisopimus onnistui erinomaisesti eivätkä osapuolet haluasi katkaista hyvin alkanutta työsuhdetta, on oppisopimusta mahdollista jatkaa vaikka koko opintojen loppuajaksi molempien osapuolten niin toivoessa, Haapasalo toteaa.


Mitä hyötyjä kesäoppisopimus tarjoaa työnantajalle?

- Oppisopimuksen kesto suunnitellaan vastaamaan työpaikan tarpeita. Kaivattua työvoimaa kesäksi tarjolla.

- Työnantajana saatte motivoituneen työntekijän, joka on kiinnostunut toimialastanne

- Saatte ohjaukseen tukea oppilaitokselta

- Kpedu maksaa koulutuskorvausta oppisopimuksen ajalta

- Teillä on mahdollisuus kasvattaa pitkäaikainen luottotyöntekijä yritykseesi

 

Kpedun Työelämä- ja elinvoimapalveluiden asiantuntijat auttavat oppisopimusasioissa mielellään. Ota yhteyttä ja suunnitellaan juuri teille sopiva ratkaisu.

 

Oppisopimussuunnittelijat: 

Anne Brandt, 040 359 6241 Teollisuus ja logistiikka-ala, rakennusalat

Hannele Häli, 040 359 6243 Liiketoiminnan ala, ICT- ja media-ala

Marjaana Peltoniemi, 040 359 6244 Hyvinvointiala, humanistinen ja kasvatusala

Sanna Siirilä-Hyyppä, 044 725 0729 Ruoka- ja puhdistuspalveluala, luonnonvara-ala

 

Oppisopimuksen hallinto:

vt. oppisopimuspäällikkö Hannele Häli, 040 359 6243

opintosihteeri Mari Bergroth, 040 359 6213


Olettehan jo ilmoittaneet avoinna olevat oppisopimuspaikat Kpedun rekrytointiportaali Jobiin? Tarjoamme Kpedu Jobin palvelut maksutta alueemme työnantajien käyttöön. Palvelun avulla voi etsiä niin koulutussopimus- ja oppisopimusopiskelijoita kuin kesätyöntekijöitä ja jo valmistuneista pysyvämpääkin työvoimaa. Tukea ja vinkkejä Kpedu Jobin käyttöön ja rekisteröitymiseen saat asiakkuusvastaava Elisa Orjalalta p. 040 807 3532. Ole rohkeasti yhteydessä ja löydetään työlle tekijät!

 

Anu Haapasalo, asiakkuusjohtaja

0403596240