Koulutamme nuoret ja aikuiset

Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Tulevaisuuden osaajaksi

Yhteishaku 2024

Kpedulle Taitaja2021-kultaa kappaletavara-automaatiosta!

20.5.2021 klo 16:29

Maan parhaat ammattitaitajat ovat kisanneet Suomen mestaruuksista ammatillisissa oppilaitoksissa yli kymmenellä eri paikkakunnalla.

Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta Taitaja2021-finaaleihin selvitti tiensä seitsemän opiskelijaa: Iiro Hiltula (lajina huonekalupuuseppä), Riku Kalliokoski (lajina automaatioasennus), Sakari Humalajoki ja Jani Simoinen (lajina kappaletavara-automaatio, parilaji), Valtteri Verronen (lajina verkkosivujen tuottaminen) sekä Iina Lampela ja Justiina Tarvonen (lajina hevostenhoito).

Tulokset varmistuivat tänään 20.5.:

-Kokkolan Ammattikampuksella opiskelevat Jani Simoinen ja Sakari Humalajoki ovat Suomen parhaita lajissa kappaletavara-automaatio!

-Kokkolan Ammattikampuksella opiskeleva Riku Kalliokoski sijoittui viidennelle sijalle lajissa automaatioasennus, jääden mitalista noin kahden pisteen päähän.

-Perhon toimipaikassa opiskeleva Iina Lampela sijoittui lajissa hevostenhoito 6. sijalle.

-Perhon toimipaikassa opiskeleva Justiina Tarvonen sijoittui lajissa hevostenhoito 5. sijalle. Lisäksi Kengityssepät ry palkitsi Justiinan parhaasta kengityksestä.

Kuvassa Sakari Humalajoki ja Jani Simoinen suorittamassa finaalitehtävää.

Kuvassa Taitaja2021-voittajat Sakari Humalajoki (vas.) ja Jani Simoinen suorittamassa finaalitehtävää. Kuva Seppo Kolehmainen/Skills Finland.  

Harmittavasti Kalajoelle suunnitellut kilpailulajit peruuntuivat koronapandemian takia, joten Iiro Hiltula ja Valtteri Verronen eivät päässeet esittämään loistavia taitojaan. Taitaja2021-semifinaaleihin osallistui reilut 1.500 ammattiin opiskelevaa nuorta, joten jo finaaleihin selviytyminen on erinomainen suoritus. Näin toteaa ammattiopiston rehtori Sirkku Purontauskin.

– Kaikki finaaliin päässeet ovat voittajia tiukan semifinaalikarsinnan jälkeen. Kilpailijat suorittavat paineen alla kolmessa päivässä useita työtehtäviä ja suuria työkokonaisuuksia. Työtahti ja tarkkuus tulee olla huippuluokkaa, Purontaus toteaa ja jatkaa:

– Myös turvallisuuteen liittyvien asioiden tulee toteutua kuten normaalissa työssä. Olemme ammattiopistona ylpeitä jokaisesta finaaliin päässeestä. Hienoa, että alueemme vahva teollisuuden ala pärjäsi tänä vuonnakin loistavasti. Kiitos onnistumisista huipuille Taitajille, mutta kiitoksen osoitan myös huoltajaopettajille sekä kaikille opettajille, jotka näitä kilpailuissa mukana olleita on opettanut.

Päättäjäiset ja palkintojenjako näkyvät tänä iltana 20.5. klo 19.00 Taitaja2021-tapahtuman alustalla osoitteessa https://taitaja2021.fi/fi/.

 

Lisätiedot:

Sirkku Purontaus, ammattiopiston rehtori, 044 725 0101

Ajankohtaista

Kpedulle Taitaja2021-kultaa kappaletavara-automaatiosta!

20.5.2021 klo 16:29

Maan parhaat ammattitaitajat ovat kisanneet Suomen mestaruuksista ammatillisissa oppilaitoksissa yli kymmenellä eri paikkakunnalla.

Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta Taitaja2021-finaaleihin selvitti tiensä seitsemän opiskelijaa: Iiro Hiltula (lajina huonekalupuuseppä), Riku Kalliokoski (lajina automaatioasennus), Sakari Humalajoki ja Jani Simoinen (lajina kappaletavara-automaatio, parilaji), Valtteri Verronen (lajina verkkosivujen tuottaminen) sekä Iina Lampela ja Justiina Tarvonen (lajina hevostenhoito).

Tulokset varmistuivat tänään 20.5.:

-Kokkolan Ammattikampuksella opiskelevat Jani Simoinen ja Sakari Humalajoki ovat Suomen parhaita lajissa kappaletavara-automaatio!

-Kokkolan Ammattikampuksella opiskeleva Riku Kalliokoski sijoittui viidennelle sijalle lajissa automaatioasennus, jääden mitalista noin kahden pisteen päähän.

-Perhon toimipaikassa opiskeleva Iina Lampela sijoittui lajissa hevostenhoito 6. sijalle.

-Perhon toimipaikassa opiskeleva Justiina Tarvonen sijoittui lajissa hevostenhoito 5. sijalle. Lisäksi Kengityssepät ry palkitsi Justiinan parhaasta kengityksestä.

Kuvassa Sakari Humalajoki ja Jani Simoinen suorittamassa finaalitehtävää.

Kuvassa Taitaja2021-voittajat Sakari Humalajoki (vas.) ja Jani Simoinen suorittamassa finaalitehtävää. Kuva Seppo Kolehmainen/Skills Finland.  

Harmittavasti Kalajoelle suunnitellut kilpailulajit peruuntuivat koronapandemian takia, joten Iiro Hiltula ja Valtteri Verronen eivät päässeet esittämään loistavia taitojaan. Taitaja2021-semifinaaleihin osallistui reilut 1.500 ammattiin opiskelevaa nuorta, joten jo finaaleihin selviytyminen on erinomainen suoritus. Näin toteaa ammattiopiston rehtori Sirkku Purontauskin.

– Kaikki finaaliin päässeet ovat voittajia tiukan semifinaalikarsinnan jälkeen. Kilpailijat suorittavat paineen alla kolmessa päivässä useita työtehtäviä ja suuria työkokonaisuuksia. Työtahti ja tarkkuus tulee olla huippuluokkaa, Purontaus toteaa ja jatkaa:

– Myös turvallisuuteen liittyvien asioiden tulee toteutua kuten normaalissa työssä. Olemme ammattiopistona ylpeitä jokaisesta finaaliin päässeestä. Hienoa, että alueemme vahva teollisuuden ala pärjäsi tänä vuonnakin loistavasti. Kiitos onnistumisista huipuille Taitajille, mutta kiitoksen osoitan myös huoltajaopettajille sekä kaikille opettajille, jotka näitä kilpailuissa mukana olleita on opettanut.

Päättäjäiset ja palkintojenjako näkyvät tänä iltana 20.5. klo 19.00 Taitaja2021-tapahtuman alustalla osoitteessa https://taitaja2021.fi/fi/.

 

Lisätiedot:

Sirkku Purontaus, ammattiopiston rehtori, 044 725 0101