Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Katso tästä juuri nyt

haussa olevat koulutukset!

Hevosalan opintojen pariin tunkua Kaustisella – Kpedun vetovoima maan kovin

21.4.2021 klo 10:41

Kpedun Kaustisen toimipaikassa voidaan iloita, sillä yhteishaussa yhtä aloituspaikkaa kohden haki 1,5 hakijaa, eli vetovoima oli muihin hevosalan koulutuksen järjestäjiin verrattuna maan kovin.  

Kaustisen toimipaikan toimipaikkapäällikkö Sirpa Puusaari arvelee vetovoiman johtuvan siitä, että Kaustisen ja Perhon toimipaikkojen hevosalan osaaminen yhdistettiin. Myös koulutusten kehittämiseen tehty iso työ näkyy vetovoimana myös muiden kuin yhteishaun koulutusten kohdalla. Vuoden 2020 aikana Kaustisen toimipaikassa opiskeli noin 266 hevosalan opiskelijaa, ja syksyllä aloittaa reilu parisen kymmentä lisää.

– Yhdistimme kahden toimipaikan voimat, ja saimme Kaustisen tarjonnan kattamaan hevosurheilun molemmat valtalajit, eli ratsastuksen ja ravin. Näin syntyi ainutlaatuinen kokonaisuus, joka tarjoaa hyvät opiskelumahdollisuudet.

Täysin uusina opiskelun työkaluina toimivat Suomen ensimmäiset ravi- ja montésimulaattorit.

– Simulaattorit ovat ihan loistava lisä, sillä opiskelijat pääsevät oppimaan ratsastamisen ja ajamisen perustaitoja ennen kuin lähtevät liikkeelle elävällä luontokappaleella. Simulaattorit eivät tietenkään tule korvaamaan aidolla hevosella ratsastamista, mutta ne tekevät aloituksesta mahdollisimman turvallisen sekä hevoselle että opiskelijalle.

 

Lisätiedot:

Sirpa Puusaari

Toimipaikkapäällikkö

Ajankohtaista

Hevosalan opintojen pariin tunkua Kaustisella – Kpedun vetovoima maan kovin

21.4.2021 klo 10:41

Kpedun Kaustisen toimipaikassa voidaan iloita, sillä yhteishaussa yhtä aloituspaikkaa kohden haki 1,5 hakijaa, eli vetovoima oli muihin hevosalan koulutuksen järjestäjiin verrattuna maan kovin.  

Kaustisen toimipaikan toimipaikkapäällikkö Sirpa Puusaari arvelee vetovoiman johtuvan siitä, että Kaustisen ja Perhon toimipaikkojen hevosalan osaaminen yhdistettiin. Myös koulutusten kehittämiseen tehty iso työ näkyy vetovoimana myös muiden kuin yhteishaun koulutusten kohdalla. Vuoden 2020 aikana Kaustisen toimipaikassa opiskeli noin 266 hevosalan opiskelijaa, ja syksyllä aloittaa reilu parisen kymmentä lisää.

– Yhdistimme kahden toimipaikan voimat, ja saimme Kaustisen tarjonnan kattamaan hevosurheilun molemmat valtalajit, eli ratsastuksen ja ravin. Näin syntyi ainutlaatuinen kokonaisuus, joka tarjoaa hyvät opiskelumahdollisuudet.

Täysin uusina opiskelun työkaluina toimivat Suomen ensimmäiset ravi- ja montésimulaattorit.

– Simulaattorit ovat ihan loistava lisä, sillä opiskelijat pääsevät oppimaan ratsastamisen ja ajamisen perustaitoja ennen kuin lähtevät liikkeelle elävällä luontokappaleella. Simulaattorit eivät tietenkään tule korvaamaan aidolla hevosella ratsastamista, mutta ne tekevät aloituksesta mahdollisimman turvallisen sekä hevoselle että opiskelijalle.

 

Lisätiedot:

Sirpa Puusaari

Toimipaikkapäällikkö