Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Katso tästä juuri nyt

haussa olevat koulutukset!

Rekrykoulutus mahdollistaa kasvun

9.4.2021 klo 18:45

Keski-Pohjanmaan alueen venealan yrityksillä pyyhkii hyvin, ja uutta työvoimaa rekrytoidaan tälläkin hetkellä useaan yritykseen. Mutta mistä alan osaajia löytyy, kun venealan koulutusta ei lähialueilla järjestetä?

Sekä Linex-Boat Oy että venealan yritysten alihankkijana toimiva kokkolalainen GS-System ovat jo useamman vuoden ajan hyödyntäneet Kpedun rekrykoulutuksia työntekijöiden rekrytoimisessa.

Rekrykoulutukseen osallistuvalle räätälöidään koulutuksen sisältö tulevat työtehtävät ja aiempi osaaminen huomioiden. Tavoitteena on, että koulutettava työllistyy yritykseen koulutuksen päätyttyä.

Näin on käynyt vuosien varrella jo yli sadalle Linex-Boatiin rekrykoulutuksen kautta tulleelle työntekijälle. Toimitusjohtaja Simon Lindkvist kertoo, että tänäkin talvena on koulutettu jo viisi uutta työntekijää.

– Rekrykoulutukset ovat tuttu juttu meille. Venealalla se toimii hyvin, sillä alan koulutusta ei lähialueella järjestetä. Käytännössä kaikki veneenrakentajat saavat tarvittavan osaamisen työpaikalla, Lindkvist kertoo.

Linex-Boatin rekrykoulutusten onnistumisprosentti on noin 90 prosentin luokkaa, eli miltei kaikkien rekrykoulutettavien kanssa on solmittu työsopimus.

– Yli neljännes meidän työntekijöistämme on tullut taloon rekrykoulutuksella, Lindkvist kertoo.

Lujaa menee myös veneiden ikkunoita ja ovia valmistavalla kokkolalaisella GS-Systemillä. Toimitusjohtaja Anders Slotte kertoo, että kasvua on tulevalle vuodelle odotettavissa jopa 20–30 prosenttia.

– Koska venefirmoilla menee hyvin, menee myöskin meillä hyvin. Kasvu on meille jopa haaste tulevaisuudessa, koska kaikkien meidän asiakkaidemme kysyntä kasvaa yhtäkkiä. Toimimme venealan yritysten alihankkijana, ja meillä on asiakkaita sekä Kokkolassa että muualla Suomessa. Saimme juuri pari uutta norjalaista asiakasta, ja tarjouspyyntöjä tulee jatkuvasti myös muista maista, Slotte kertoo.

Koska kysyntä on kovaa, kasvaa myös työntekijätarve jatkuvasti. Alalla vaadittavaa erityisosaamista on harvalla, joten osaaminen hankintaan työpaikalla. Rekrykoulutus on myös GS-Systemillä ollut toimiva tapa rekrytoida.

– Kaikki meidän työntekijämme ovat tulleet töihin rekrykoulutuksen kautta. Tällä hetkellä töissä on viisi rekrykoulutuksen kautta työllistynyttä, ja avoimia rekrykoulutuspaikkoja on kaksi, Slotte kertoo.

 

Lisätiedot:

Asiakkuusvastaava Maria Nylund 

Osuvakoulutus Oy, yrityskohtaiset koulutukset  

0403596238

Ajankohtaista

Rekrykoulutus mahdollistaa kasvun

9.4.2021 klo 18:45

Keski-Pohjanmaan alueen venealan yrityksillä pyyhkii hyvin, ja uutta työvoimaa rekrytoidaan tälläkin hetkellä useaan yritykseen. Mutta mistä alan osaajia löytyy, kun venealan koulutusta ei lähialueilla järjestetä?

Sekä Linex-Boat Oy että venealan yritysten alihankkijana toimiva kokkolalainen GS-System ovat jo useamman vuoden ajan hyödyntäneet Kpedun rekrykoulutuksia työntekijöiden rekrytoimisessa.

Rekrykoulutukseen osallistuvalle räätälöidään koulutuksen sisältö tulevat työtehtävät ja aiempi osaaminen huomioiden. Tavoitteena on, että koulutettava työllistyy yritykseen koulutuksen päätyttyä.

Näin on käynyt vuosien varrella jo yli sadalle Linex-Boatiin rekrykoulutuksen kautta tulleelle työntekijälle. Toimitusjohtaja Simon Lindkvist kertoo, että tänäkin talvena on koulutettu jo viisi uutta työntekijää.

– Rekrykoulutukset ovat tuttu juttu meille. Venealalla se toimii hyvin, sillä alan koulutusta ei lähialueella järjestetä. Käytännössä kaikki veneenrakentajat saavat tarvittavan osaamisen työpaikalla, Lindkvist kertoo.

Linex-Boatin rekrykoulutusten onnistumisprosentti on noin 90 prosentin luokkaa, eli miltei kaikkien rekrykoulutettavien kanssa on solmittu työsopimus.

– Yli neljännes meidän työntekijöistämme on tullut taloon rekrykoulutuksella, Lindkvist kertoo.

Lujaa menee myös veneiden ikkunoita ja ovia valmistavalla kokkolalaisella GS-Systemillä. Toimitusjohtaja Anders Slotte kertoo, että kasvua on tulevalle vuodelle odotettavissa jopa 20–30 prosenttia.

– Koska venefirmoilla menee hyvin, menee myöskin meillä hyvin. Kasvu on meille jopa haaste tulevaisuudessa, koska kaikkien meidän asiakkaidemme kysyntä kasvaa yhtäkkiä. Toimimme venealan yritysten alihankkijana, ja meillä on asiakkaita sekä Kokkolassa että muualla Suomessa. Saimme juuri pari uutta norjalaista asiakasta, ja tarjouspyyntöjä tulee jatkuvasti myös muista maista, Slotte kertoo.

Koska kysyntä on kovaa, kasvaa myös työntekijätarve jatkuvasti. Alalla vaadittavaa erityisosaamista on harvalla, joten osaaminen hankintaan työpaikalla. Rekrykoulutus on myös GS-Systemillä ollut toimiva tapa rekrytoida.

– Kaikki meidän työntekijämme ovat tulleet töihin rekrykoulutuksen kautta. Tällä hetkellä töissä on viisi rekrykoulutuksen kautta työllistynyttä, ja avoimia rekrykoulutuspaikkoja on kaksi, Slotte kertoo.

 

Lisätiedot:

Asiakkuusvastaava Maria Nylund 

Osuvakoulutus Oy, yrityskohtaiset koulutukset  

0403596238