Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Jatkuvan haun paikat 7.8. alkaviin nuorten ryhmiin

Tutustu & hae koulutuksiin

Kpedu ja Keliber Technology Oy aloittavat yhteistyön - Kpedu vastaa Keliberin lisääntyvään työvoimatarpeeseen

23.2.2021 klo 10:30

Keliber Oy tiedotti tänään Sibanye Stillwater Limitedin kanssa tehdystä 40 miljoonan euron rahoitusjärjestelystä, joka edistää merkittävästi Keliberin litiumhankkeen etenemistä Keski-Pohjanmaalla. Keliber kertoo tiedotteessaan (23.2.), että tavoitteena on aloittaa akkulaatuisen litiumhydroksidin tuotanto vuonna 2024, jolloin litiumin kysynnän ennustetaan ylittävän tarjonnan erityisesti liikenteen sähköistymisen ja digitalisaation seurauksena.

Kpedun ja Keliberin pitkä yhteistyö jatkuu nyt MinePro-hankkeen ja allekirjoitetun yhteistyösopimuksen myötä. Hankkeen tavoitteena on kehittää Keski-Pohjanmaan alueen toisen asteen ja AMK-koulutuksen sisältöjä vastaamaan kaivos- ja akkuklusterin kasvavia tulevaisuuden tarpeita.

Hankkeen projektipäällikkö Sanna Tuukkanen kertoo, että hankkeen tavoitteena on myös tiivistää alueen yritysten ja koulutusorganisaatioiden yhteistyötä koulutuksen kehittämiseksi sekä alan tunnettuuden ja työvoiman saatavuuden varmistamiseksi.

– Tavoitteena on jakaa osaamista puolin ja toisin, jotta pystyisimme koulutusorganisaatioissa kehittää koulutusta tulevaisuuden tarpeita vastaavaksi. Aikomuksenamme on reagoida lisääntyvään työvoimatarpeeseen niin laadullisesti kuin määrällisestikin, Tuukkanen kertoo.

Kpedu on kouluttanut työntekijöitä ja muita asiantuntijoita lähes kaikille Suomessa viimeisen 15 vuoden aikana toimineille rikastamoille. Koska Kpedu on kouluttanut laajasti prosessinhoitajia vieläkin tätä pidempään prosessiteollisuuteen, on koulutus ollut merkittävää myös akkukemikaaleja valmistaville tehtaille.

 

Aiheesta muualla:

Keskipohjanmaa-lehden pääkirjoitus (24.2.2021)

Keskipohjanmaa-lehden artikkeli (24.2.2021)

Keskipohjanmaa-lehden artikkeli (24.2.2021)

Elinkeinoministeri Mika Lintilän kannanotto Keskipohjanmaa-lehdessä (24.2.2021)

YLEn artikkeli (24.2.2021)

 

Keliberin tiedotteet:

Yhteistyö Sibanye-Stillwaterin kanssa varmistaa merkittävän rahoituksen Keliberin litiumhankkeelle (23.2.2021)

MinePro-yhteistyö varmistaa Keliberin työvoiman saatavuutta

Ajankohtaista

Kpedu ja Keliber Technology Oy aloittavat yhteistyön - Kpedu vastaa Keliberin lisääntyvään työvoimatarpeeseen

23.2.2021 klo 10:30

Keliber Oy tiedotti tänään Sibanye Stillwater Limitedin kanssa tehdystä 40 miljoonan euron rahoitusjärjestelystä, joka edistää merkittävästi Keliberin litiumhankkeen etenemistä Keski-Pohjanmaalla. Keliber kertoo tiedotteessaan (23.2.), että tavoitteena on aloittaa akkulaatuisen litiumhydroksidin tuotanto vuonna 2024, jolloin litiumin kysynnän ennustetaan ylittävän tarjonnan erityisesti liikenteen sähköistymisen ja digitalisaation seurauksena.

Kpedun ja Keliberin pitkä yhteistyö jatkuu nyt MinePro-hankkeen ja allekirjoitetun yhteistyösopimuksen myötä. Hankkeen tavoitteena on kehittää Keski-Pohjanmaan alueen toisen asteen ja AMK-koulutuksen sisältöjä vastaamaan kaivos- ja akkuklusterin kasvavia tulevaisuuden tarpeita.

Hankkeen projektipäällikkö Sanna Tuukkanen kertoo, että hankkeen tavoitteena on myös tiivistää alueen yritysten ja koulutusorganisaatioiden yhteistyötä koulutuksen kehittämiseksi sekä alan tunnettuuden ja työvoiman saatavuuden varmistamiseksi.

– Tavoitteena on jakaa osaamista puolin ja toisin, jotta pystyisimme koulutusorganisaatioissa kehittää koulutusta tulevaisuuden tarpeita vastaavaksi. Aikomuksenamme on reagoida lisääntyvään työvoimatarpeeseen niin laadullisesti kuin määrällisestikin, Tuukkanen kertoo.

Kpedu on kouluttanut työntekijöitä ja muita asiantuntijoita lähes kaikille Suomessa viimeisen 15 vuoden aikana toimineille rikastamoille. Koska Kpedu on kouluttanut laajasti prosessinhoitajia vieläkin tätä pidempään prosessiteollisuuteen, on koulutus ollut merkittävää myös akkukemikaaleja valmistaville tehtaille.

 

Aiheesta muualla:

Keskipohjanmaa-lehden pääkirjoitus (24.2.2021)

Keskipohjanmaa-lehden artikkeli (24.2.2021)

Keskipohjanmaa-lehden artikkeli (24.2.2021)

Elinkeinoministeri Mika Lintilän kannanotto Keskipohjanmaa-lehdessä (24.2.2021)

YLEn artikkeli (24.2.2021)

 

Keliberin tiedotteet:

Yhteistyö Sibanye-Stillwaterin kanssa varmistaa merkittävän rahoituksen Keliberin litiumhankkeelle (23.2.2021)

MinePro-yhteistyö varmistaa Keliberin työvoiman saatavuutta