Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Jatkuvan haun paikat 7.8. alkaviin nuorten ryhmiin

Tutustu & hae koulutuksiin

Opetushallitus on myöntänyt Kpedulle Erasmus+-akkreditoinnin vv. 2021–2027

19.2.2021 klo 12:08

Opetushallitus on myöntänyt Keski-Pohjanmaan ammattiopiston kansainväliselle toiminnalle Erasmus-akkreditoinnin EU:n alkaneelle ohjelmakaudelle 2021–2027.

Kpedun kansainvälinen toiminta laadukasta ja suunnitelmallista

– Onhan tämä valtavan hieno osoitus siitä, että Kpedun kansainvälinen toiminta on todettu Opetushallituksen vaativien kriteerien perusteella laadukkaaksi ja suunnitelmalliseksi! Vaikka toiminta muuttuu koko ajan, olemme pysyneet ajan hermolla ja kasvattaneet toiminnan volyymia. Voimme hyvillä mielin lähettää opiskelijoitamme ja henkilöstöämme ulkomaille, sillä liikkuvuusprosessimme on kokonaisuudessaan viilattu kuntoon ja luotettava partneriverkostomme on sitoutunut vastaanottamaan tulijoita, Keski-Pohjanmaan ammattiopiston kansainvälisyyskoordinaattori Heidi Jokinen kertoo tyytyväisenä.

Akkreditointi mahdollistaa Kpedulle säännöllisen vuosittaisen Erasmus-rahoituksen ammatillisen koulutuksen opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuteen siinä vaiheessa, kun koronaviruspandemia ei enää estä ulkomaanvaihtojen toteuttamista.

Kpedussa tehty pitkäjänteistä ja tuloksellista KV-työtä ja -yhteistyötä

Jokisen mukaan Opetushallituksen myönteinen päätös perustuu siihen, että Kpedu on onnistunut lisäämään liikkuvuuksien määrää vuosi vuodelta, vaihtojaksoilta saadut opiskelijapalautteet ovat olleet kiitettävää tasoa ja ulkomaiset kumppanit ovat olleet tyytyväisiä.

– Kpedu on myös sähköistänyt lähes koko liikkuvuuden hallintoprosessin, seuranta ja tilastointi ovat ajan tasalla ja Keski-Pohjanmaan ammattiopiston kaikilla toimialoilla on yhteistyöpartnereita eri puolilta Eurooppaa, Jokinen jatkaa.

– Nämä kaikki edellä mainitut toimenpiteet ovat vaatineet erityisesti Kpedun kansainvälisyyskoordinaattoreilta omistautumista KV-työlle sekä tiivistä yhteistyötä toimialojen opettajien ja ulkomaisten partnerikollegojen kanssa. Kansainvälisyyskoordinaattoreiden ja KV-tiimin ohella Jokisen kiitokset lähtevät myös kansainvälisyyden mahdollisuuksia edistävälle ja kannustavalle Kpedun johdolle. Sujuvalla ja saumattomalla yhteistyöllä saadaan onnistuneita tuloksia ja tyytyväisiä asiakkaita!, Jokinen tietää kokemuksesta.

Kpedun KV-toiminta korona-aikana – ForeignFriends käyttöön

Kpedusta suuntaa ulkomaan jaksoille vuositasolla noin 120 opiskelijaa. Henkilöstön kokous- ja verkostoitumismatkoja on vuodessa noin 80. Koronan vuoksi vuonna 2020 ennätti toteutua ainoastaan 26 opiskelijaliikkuvuutta ja 24 henkilöstön matkaa. 

Maaliskuussa alkanut koronaviruspandemia johti siihen, että Kpedun kansainvälisen toiminnan painopiste siirtyi kokonaisvaltaiseen kehittämistyöhön ja erityisesti kotikansainvälisyyteen. Esimerkkinä mainittakoon Kpedun käyttöön ottama uusi virtuaalinen kansainvälinen yhteistyömuoto ForeignFriends, jossa eri maiden saman alan opiskelijat ja opettajat tutustuvat toisiinsa muun muassa jakamalla kuvia ja videoita omasta opiskeluarjestaan. ForeignFriends tähtää toiminnallisesti tuleviin alkaviin fyysisiin liikkuvuusjaksoihin.

Kpedun lokakuussa 2020 Opetushallitukselle jättämään hakemukseen saapui myönteinen päätös 15.2.2021, ja akkreditointi astuu voimaan 1.3.2021 alkaen. Kpedu voi hakea omasta kiintiöstään rahoitusta opiskelijoiden ja henkilöstön kansainväliseen liikkuvuuteen Erasmus+-ohjelman ammatillisen koulutuksen KA1-hakukierroksilla koko EU:n ohjelmakaudella 2021–2027.

Kansainvälisyys tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia Kpedun opiskelijoille

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston kansainvälisyyskoordinaattori Heidi Jokinen haluaa muistuttaa vielä siitä, Kpedussa opiskelija voi valita kansainvälisyyspolun ja opintoihinsa erilaisia kansainvälisyysopintoja. Kpedussa on tarjolla muun muassa KV-tutor-kurssi ja kansainvälisessä ympäristössä toiminen -tutkinnon osa sekä valinnaisia kieliopintoja.

– Erasmus+-rahoitusta on runsaasti käytettävissä, kunhan ovet maailmalle jälleen aukenevat, joten ulkomaan työelämässä oppimisen jakso kannattaa pitää mielessä! Rahoitusta voi hyödyntää myös 18 kuukautta ammattiin valmistumisen jälkeen. Opiskelijan ja opettajan välinen hoks-keskustelu on tärkeä askel kohti hienoa, uutta kokemusta toisessa maassa. Kpedun kansainvälisyyskoordinaattorit auttavat liikkuvuusjakson suunnittelussa, kumppanin löytämisessä ja huolehtivat muun muassa rahoituksesta, Jokinen toteaa lopuksi.

Ajankohtaista

Opetushallitus on myöntänyt Kpedulle Erasmus+-akkreditoinnin vv. 2021–2027

19.2.2021 klo 12:08

Opetushallitus on myöntänyt Keski-Pohjanmaan ammattiopiston kansainväliselle toiminnalle Erasmus-akkreditoinnin EU:n alkaneelle ohjelmakaudelle 2021–2027.

Kpedun kansainvälinen toiminta laadukasta ja suunnitelmallista

– Onhan tämä valtavan hieno osoitus siitä, että Kpedun kansainvälinen toiminta on todettu Opetushallituksen vaativien kriteerien perusteella laadukkaaksi ja suunnitelmalliseksi! Vaikka toiminta muuttuu koko ajan, olemme pysyneet ajan hermolla ja kasvattaneet toiminnan volyymia. Voimme hyvillä mielin lähettää opiskelijoitamme ja henkilöstöämme ulkomaille, sillä liikkuvuusprosessimme on kokonaisuudessaan viilattu kuntoon ja luotettava partneriverkostomme on sitoutunut vastaanottamaan tulijoita, Keski-Pohjanmaan ammattiopiston kansainvälisyyskoordinaattori Heidi Jokinen kertoo tyytyväisenä.

Akkreditointi mahdollistaa Kpedulle säännöllisen vuosittaisen Erasmus-rahoituksen ammatillisen koulutuksen opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuteen siinä vaiheessa, kun koronaviruspandemia ei enää estä ulkomaanvaihtojen toteuttamista.

Kpedussa tehty pitkäjänteistä ja tuloksellista KV-työtä ja -yhteistyötä

Jokisen mukaan Opetushallituksen myönteinen päätös perustuu siihen, että Kpedu on onnistunut lisäämään liikkuvuuksien määrää vuosi vuodelta, vaihtojaksoilta saadut opiskelijapalautteet ovat olleet kiitettävää tasoa ja ulkomaiset kumppanit ovat olleet tyytyväisiä.

– Kpedu on myös sähköistänyt lähes koko liikkuvuuden hallintoprosessin, seuranta ja tilastointi ovat ajan tasalla ja Keski-Pohjanmaan ammattiopiston kaikilla toimialoilla on yhteistyöpartnereita eri puolilta Eurooppaa, Jokinen jatkaa.

– Nämä kaikki edellä mainitut toimenpiteet ovat vaatineet erityisesti Kpedun kansainvälisyyskoordinaattoreilta omistautumista KV-työlle sekä tiivistä yhteistyötä toimialojen opettajien ja ulkomaisten partnerikollegojen kanssa. Kansainvälisyyskoordinaattoreiden ja KV-tiimin ohella Jokisen kiitokset lähtevät myös kansainvälisyyden mahdollisuuksia edistävälle ja kannustavalle Kpedun johdolle. Sujuvalla ja saumattomalla yhteistyöllä saadaan onnistuneita tuloksia ja tyytyväisiä asiakkaita!, Jokinen tietää kokemuksesta.

Kpedun KV-toiminta korona-aikana – ForeignFriends käyttöön

Kpedusta suuntaa ulkomaan jaksoille vuositasolla noin 120 opiskelijaa. Henkilöstön kokous- ja verkostoitumismatkoja on vuodessa noin 80. Koronan vuoksi vuonna 2020 ennätti toteutua ainoastaan 26 opiskelijaliikkuvuutta ja 24 henkilöstön matkaa. 

Maaliskuussa alkanut koronaviruspandemia johti siihen, että Kpedun kansainvälisen toiminnan painopiste siirtyi kokonaisvaltaiseen kehittämistyöhön ja erityisesti kotikansainvälisyyteen. Esimerkkinä mainittakoon Kpedun käyttöön ottama uusi virtuaalinen kansainvälinen yhteistyömuoto ForeignFriends, jossa eri maiden saman alan opiskelijat ja opettajat tutustuvat toisiinsa muun muassa jakamalla kuvia ja videoita omasta opiskeluarjestaan. ForeignFriends tähtää toiminnallisesti tuleviin alkaviin fyysisiin liikkuvuusjaksoihin.

Kpedun lokakuussa 2020 Opetushallitukselle jättämään hakemukseen saapui myönteinen päätös 15.2.2021, ja akkreditointi astuu voimaan 1.3.2021 alkaen. Kpedu voi hakea omasta kiintiöstään rahoitusta opiskelijoiden ja henkilöstön kansainväliseen liikkuvuuteen Erasmus+-ohjelman ammatillisen koulutuksen KA1-hakukierroksilla koko EU:n ohjelmakaudella 2021–2027.

Kansainvälisyys tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia Kpedun opiskelijoille

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston kansainvälisyyskoordinaattori Heidi Jokinen haluaa muistuttaa vielä siitä, Kpedussa opiskelija voi valita kansainvälisyyspolun ja opintoihinsa erilaisia kansainvälisyysopintoja. Kpedussa on tarjolla muun muassa KV-tutor-kurssi ja kansainvälisessä ympäristössä toiminen -tutkinnon osa sekä valinnaisia kieliopintoja.

– Erasmus+-rahoitusta on runsaasti käytettävissä, kunhan ovet maailmalle jälleen aukenevat, joten ulkomaan työelämässä oppimisen jakso kannattaa pitää mielessä! Rahoitusta voi hyödyntää myös 18 kuukautta ammattiin valmistumisen jälkeen. Opiskelijan ja opettajan välinen hoks-keskustelu on tärkeä askel kohti hienoa, uutta kokemusta toisessa maassa. Kpedun kansainvälisyyskoordinaattorit auttavat liikkuvuusjakson suunnittelussa, kumppanin löytämisessä ja huolehtivat muun muassa rahoituksesta, Jokinen toteaa lopuksi.