Koulutamme nuoret ja aikuiset

Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Tulevaisuuden osaajaksi

Yhteishaku 2024

Kpedu on valinnut Zeinab Ebrahimin vuoden opiskelijaksi – Konepaja Ab A. Häggblom Oy vuoden koulutusmyönteinen yritys

23.11.2020 klo 10:56

 

Paikalliset koulutustoimijat valitsivat opiskelijoidensa keskuudesta menestyksekkäät opiskelijat, jotka palkittiin Kokkolan kaupungin kävelykeskustassa 21.11. järjestetyn joulunavaustilaisuuden yhteydessä.

Palkittujen opiskelijoiden joukossa oli myös Keski-Pohjanmaan ammattiopiston vuoden 2020 opiskelijaksi valittu laboratorioalan perustutkinnon opiskelija Zeinab Ebrahimi. Vuonna 2016 Iranista Suomeen tullut laborantiksi opiskeleva Ebrahimi on suoriutunut erittäin hyvin laborantin opinnoissaan ja kehittänyt määrätietoisesti suomen kielen taitoaan.  Tällä hetkellä Ebrahimi on työelämäjaksolla Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen ns. akkulaboratoriossa. Hän on suoriutunut tästä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta mainiosti. Ebrahimi opiskelee ns. ammattilukiopolulla ja valmistuu laborantiksi ensi keväänä, jonka jälkeen hän suorittaa myös ylioppilastutkinnon. Opiskelijana ja ihmisenä Ebrahimi on ahkera, tunnollinen ja huolellinen töissään sekä reipas ja auttavainen.

Kuvassa vuoden opiskelija ja vuoden koulutusmyönteisimmän yrityksen edustajat poseeraavat.

Zeinab Ebrahimi (alhaalla vas.) on Kpedun vuoden opiskelija. Hänen vieressään seisoo vuoden koulutusmyönteisimmän yrityksen, Konepaja Ab A. Häggblomin edustaja Miika Potinoja. Kuva: Kaija Kähäri-Wiik

 

Konepaja Ab A. Häggblom vuoden koulutusmyönteinen yritys

Tilaisuudessa palkittiin myös vuoden koulutusmyönteinen yritys. Valituksi tuli Konepaja Ab A. Häggblom Oy, joka on jo pitkään tehnyt tuloksellista ja hyvää yhteistyötä Keski-Pohjanmaan ammattiopiston kanssa. Konepaja Ab A. Häggblom Oy ottaa Kpedun opiskelijoita työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen sekä ohjaa ja arvioi opiskelijoita vastuullisesti.

Ab A. Häggblom Oy:ssä on vuoden 2020 ja 2019 aikana ollut yhteensä 48 Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijaa hankkimassa osaamista. Pääosa on ollut koulutussopimuksia kone- ja tuotantotekniikan opiskelijoille. Sen lisäksi myös muutama liiketoiminnan, logistiikan sekä yritysjohtamisen tutkintoja ja ammatilliseen koulutukseen valmistava koulutuksen opiskelija on ollut yrityksessä tapahtuvassa oppimisessa. Oppisopimuksia näistä 48:sta on ollut viisi.

Ab A. Häggblom on myös mukana tänä vuonna käynnistyneessä, opetusministeriön rahoittamassa Keski-Pohjanmaan ammattiopiston kokeiluhankkeessa, jossa opettaja on työpaikalla ja opiskelijat opiskelevat yrityksen tiloissa osana yrityksen tuotantoprosessia. Erittäin hienosti ja toivotusti onnistunut pilotti on saanut kiitosta niin opiskelijoilta, opettajilta kuin työelämältäkin. Opiskelijat saavat enemmän ohjausaikaa, opettajan ammattitaito ajantasaistuu ja työyksiköt saavat toimintaa seuraavilta opettajilta uusia näkökulmia sekä ideoita esimerkiksi Lean-ajattelun tuomien mahdollisuuksien myötä.

Ab A. Häggblom on osallistunut myös aktiivisesti ammatillisen koulutuksen kehittämiseen. Yrityksen toimitusjohtaja Jukka Karhula oli Ammattikampus 2020 -ohjausryhmän puheenjohtaja ja on ammattiopiston teollisuuden alan työelämäfoorumin jäsen.

Ajankohtaista

Kpedu on valinnut Zeinab Ebrahimin vuoden opiskelijaksi – Konepaja Ab A. Häggblom Oy vuoden koulutusmyönteinen yritys

23.11.2020 klo 10:56

 

Paikalliset koulutustoimijat valitsivat opiskelijoidensa keskuudesta menestyksekkäät opiskelijat, jotka palkittiin Kokkolan kaupungin kävelykeskustassa 21.11. järjestetyn joulunavaustilaisuuden yhteydessä.

Palkittujen opiskelijoiden joukossa oli myös Keski-Pohjanmaan ammattiopiston vuoden 2020 opiskelijaksi valittu laboratorioalan perustutkinnon opiskelija Zeinab Ebrahimi. Vuonna 2016 Iranista Suomeen tullut laborantiksi opiskeleva Ebrahimi on suoriutunut erittäin hyvin laborantin opinnoissaan ja kehittänyt määrätietoisesti suomen kielen taitoaan.  Tällä hetkellä Ebrahimi on työelämäjaksolla Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen ns. akkulaboratoriossa. Hän on suoriutunut tästä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta mainiosti. Ebrahimi opiskelee ns. ammattilukiopolulla ja valmistuu laborantiksi ensi keväänä, jonka jälkeen hän suorittaa myös ylioppilastutkinnon. Opiskelijana ja ihmisenä Ebrahimi on ahkera, tunnollinen ja huolellinen töissään sekä reipas ja auttavainen.

Kuvassa vuoden opiskelija ja vuoden koulutusmyönteisimmän yrityksen edustajat poseeraavat.

Zeinab Ebrahimi (alhaalla vas.) on Kpedun vuoden opiskelija. Hänen vieressään seisoo vuoden koulutusmyönteisimmän yrityksen, Konepaja Ab A. Häggblomin edustaja Miika Potinoja. Kuva: Kaija Kähäri-Wiik

 

Konepaja Ab A. Häggblom vuoden koulutusmyönteinen yritys

Tilaisuudessa palkittiin myös vuoden koulutusmyönteinen yritys. Valituksi tuli Konepaja Ab A. Häggblom Oy, joka on jo pitkään tehnyt tuloksellista ja hyvää yhteistyötä Keski-Pohjanmaan ammattiopiston kanssa. Konepaja Ab A. Häggblom Oy ottaa Kpedun opiskelijoita työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen sekä ohjaa ja arvioi opiskelijoita vastuullisesti.

Ab A. Häggblom Oy:ssä on vuoden 2020 ja 2019 aikana ollut yhteensä 48 Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijaa hankkimassa osaamista. Pääosa on ollut koulutussopimuksia kone- ja tuotantotekniikan opiskelijoille. Sen lisäksi myös muutama liiketoiminnan, logistiikan sekä yritysjohtamisen tutkintoja ja ammatilliseen koulutukseen valmistava koulutuksen opiskelija on ollut yrityksessä tapahtuvassa oppimisessa. Oppisopimuksia näistä 48:sta on ollut viisi.

Ab A. Häggblom on myös mukana tänä vuonna käynnistyneessä, opetusministeriön rahoittamassa Keski-Pohjanmaan ammattiopiston kokeiluhankkeessa, jossa opettaja on työpaikalla ja opiskelijat opiskelevat yrityksen tiloissa osana yrityksen tuotantoprosessia. Erittäin hienosti ja toivotusti onnistunut pilotti on saanut kiitosta niin opiskelijoilta, opettajilta kuin työelämältäkin. Opiskelijat saavat enemmän ohjausaikaa, opettajan ammattitaito ajantasaistuu ja työyksiköt saavat toimintaa seuraavilta opettajilta uusia näkökulmia sekä ideoita esimerkiksi Lean-ajattelun tuomien mahdollisuuksien myötä.

Ab A. Häggblom on osallistunut myös aktiivisesti ammatillisen koulutuksen kehittämiseen. Yrityksen toimitusjohtaja Jukka Karhula oli Ammattikampus 2020 -ohjausryhmän puheenjohtaja ja on ammattiopiston teollisuuden alan työelämäfoorumin jäsen.