Koulutamme nuoret ja aikuiset

Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Tulevaisuuden osaajaksi

Yhteishaku 2024

Uudenlainen vanhustyön koulutus alkaa syksyllä

16.6.2020 klo 08:19

 

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston, Soiten ja TE-toimiston yhteistyössä suunnittelema vanhustyön ja perhehoidon työvoimakoulutus alkaa syksyllä. Vastaavaa koulutusta ei Soiten alueella ole aikaisemmin järjestetty, vaikka tarve kotona tapahtuvalle hoidolle on kova.

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Yhdessä ohjaten -hankkeen projektipäällikkö Merja Forslund kertoo, että ensimmäinen ajatus koulutuksen järjestämisestä tuli Soiten tukipalvelutiimiltä. Tiimin tarkoituksena on tukea kotona asuvien omaishoitajien ja asiakkaiden hyvinvointia ja yleistä jaksamista sekä vahvistaa turvallista kotona asumista.

-Soiten tukipalvelutiimi otti yhteyttä meihin alkukeväästä, ja ryhdyimme suunnittelemaan koulutusta yhteisvoimin. Tarve on kova sellaiselle työvoimalle, joka voisi välillä esimerkiksi vapauttaa omaishoitajat omien harrastustensa pariin, Forslund kertoo.

Elokuussa 2020 alkavan 3,5 kuukauden mittaisen työvoimakoulutuksen tavoitteena on hankkia pätevyys vanhusten perhehoitajana työskentelemiseen, tutustuttaa opiskelijat vanhustyön työ- ja koulutusmahdollisuuksiin, kehittää vanhustyössä tarvittavia tietoja ja taitoja sekä löytää opiskelijoille soveltuva työ- tai opiskelupaikka. Koulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alla oleville.

Koulutuksesta valmistuvat voivat joko jatkaa omaa opiskelupolkuaan tai työllistyä Soiten perhehoidon piiriin. Koulutukseen voivat hakeutua sote-alan töitä tehneet, mutta myös ammatinvaihtajat.

Soiten palveluesimies Heidi Lindqvist toteaa, että tärkein ominaisuus hakijalla on kyky ja halu pitää huolta ikäihmisen kokonaisvaltaisesta, eli fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta, hyvinvoinnista.

-Perhehoitajalta, toteuttaa hän sitten perhehoitoa omassa kodissaan tai ikäihmisen kodissa, tulee myös sujua arkiset kodinaskareet kuten ruoanlaitto, siivous ja pyykinpesu, eli ihan näitä perusasioita mitä kaikki kodissaan tekee, Lindqvist toteaa.  

-Valmennuksen alkaessa ei vielä tarvitse olla täysin varma halustaan ryhtyä perhehoitajaksi. Yleensä se selviää lopullisesti siinä valmennuksen kuluessa ja lopussa on vielä yhteinen arviointi soveltuvuudesta tehtävään, hän lisää.

Koulutukseen voi hakeutua osoitteessa: https://bit.ly/37syFix

Osallistu koulutuksen infotilaisuuteen 6.8.2020 klo 13 osoitteessa Keski-Pohjanmaan ammattiopiston info, Närvilänkatu 8.

 

Ajankohtaista

Uudenlainen vanhustyön koulutus alkaa syksyllä

16.6.2020 klo 08:19

 

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston, Soiten ja TE-toimiston yhteistyössä suunnittelema vanhustyön ja perhehoidon työvoimakoulutus alkaa syksyllä. Vastaavaa koulutusta ei Soiten alueella ole aikaisemmin järjestetty, vaikka tarve kotona tapahtuvalle hoidolle on kova.

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Yhdessä ohjaten -hankkeen projektipäällikkö Merja Forslund kertoo, että ensimmäinen ajatus koulutuksen järjestämisestä tuli Soiten tukipalvelutiimiltä. Tiimin tarkoituksena on tukea kotona asuvien omaishoitajien ja asiakkaiden hyvinvointia ja yleistä jaksamista sekä vahvistaa turvallista kotona asumista.

-Soiten tukipalvelutiimi otti yhteyttä meihin alkukeväästä, ja ryhdyimme suunnittelemaan koulutusta yhteisvoimin. Tarve on kova sellaiselle työvoimalle, joka voisi välillä esimerkiksi vapauttaa omaishoitajat omien harrastustensa pariin, Forslund kertoo.

Elokuussa 2020 alkavan 3,5 kuukauden mittaisen työvoimakoulutuksen tavoitteena on hankkia pätevyys vanhusten perhehoitajana työskentelemiseen, tutustuttaa opiskelijat vanhustyön työ- ja koulutusmahdollisuuksiin, kehittää vanhustyössä tarvittavia tietoja ja taitoja sekä löytää opiskelijoille soveltuva työ- tai opiskelupaikka. Koulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alla oleville.

Koulutuksesta valmistuvat voivat joko jatkaa omaa opiskelupolkuaan tai työllistyä Soiten perhehoidon piiriin. Koulutukseen voivat hakeutua sote-alan töitä tehneet, mutta myös ammatinvaihtajat.

Soiten palveluesimies Heidi Lindqvist toteaa, että tärkein ominaisuus hakijalla on kyky ja halu pitää huolta ikäihmisen kokonaisvaltaisesta, eli fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta, hyvinvoinnista.

-Perhehoitajalta, toteuttaa hän sitten perhehoitoa omassa kodissaan tai ikäihmisen kodissa, tulee myös sujua arkiset kodinaskareet kuten ruoanlaitto, siivous ja pyykinpesu, eli ihan näitä perusasioita mitä kaikki kodissaan tekee, Lindqvist toteaa.  

-Valmennuksen alkaessa ei vielä tarvitse olla täysin varma halustaan ryhtyä perhehoitajaksi. Yleensä se selviää lopullisesti siinä valmennuksen kuluessa ja lopussa on vielä yhteinen arviointi soveltuvuudesta tehtävään, hän lisää.

Koulutukseen voi hakeutua osoitteessa: https://bit.ly/37syFix

Osallistu koulutuksen infotilaisuuteen 6.8.2020 klo 13 osoitteessa Keski-Pohjanmaan ammattiopiston info, Närvilänkatu 8.