Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

Ari Maunuksela uudeksi johtajaksi

16.6.2020 klo 21:56

Ari Maunuksela on Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän uusi johtaja 

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän valtuusto on kokouksessaan 16.6. valinnut selvällä äänten enemmistöllä kauppatieteiden tohtori Ari Maunukselan Espoosta uudeksi yhtymäjohtajaksi.

Ari Maunuksela

Suoritetussa virkavaalissa Ari Maunuksela sai 522 4/9 ääntä. Kahdesta muusta hallituksen valtuustolle esittämästä johtajakandidaatista Anu Haapasalo sai 181 2/7 ja Sanna Kivinen 16 ¼ ääntä. Yhteensä annettuja ääniä oli 720.

Kpedun yhtymäjohtajan virkaa tavoitteli alun perin 19 hakijaa.

Maunuksela on toiminut koulutusalan – sekä ammatillisen aikuiskoulutuksen että toisen asteen – johtamistehtävissä ja niihin liittyvissä asiantuntijarooleissa viime vuosien aikana. Viimeksi hän toimi Suomen Yrittäjäopiston kehitysjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Maunukselalla oli hyvin keskeinen rooli siinä työssä, jonka lopputuloksena Suomen Yrittäjäopisto ja TEAK Oy – Teuvan Aikuiskoulutuskeskus yhdistyivät 1.1.2019 alkaen. Ennen yhdistymistä Maunuksela toimi TEAK Oy:n toimitusjohtajana/rehtorina useita vuosia.

Työuransa alkupuolella Maunuksela työskenteli Vaasan yliopistossa tutkimus- ja koulutustehtävissä. Tuossa vaiheessa hän teki myös väitöskirjansa.

Yhtymäjohtajana Ari Maunuksela seuraa Kpedua vuodesta 2012 alkaen johtanutta Liisa Sadeharjua, jonka virkasuhde päättyy heinäkuun lopussa. Ennen Sadeharjua Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän johtajina ovat toimineet Mauri Koivunen (vv. 1995–2007) ja Jukka Ylikarjula (vv. 2007–2012).

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä on 14 pohjalaisen kunnan omistama monialainen koulutusorganisaatio. Kpedu järjestää toisen asteen ammatillista perus- ja lisäkoulutusta, valmentavaa koulutusta sekä oppisopimus- ja kansanopistokoulutusta. Toimipaikat sijaitsevat Kokkolassa, Kälviällä, Kannuksessa, Kaustisella, Perhossa ja Pietarsaaressa. Tutkinto-opiskelijoiden kokonaismäärä on noin 5.000. Kpedussa on noin 430 työntekijää.

Kpedu