Koulutamme nuoret ja aikuiset

Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Tulevaisuuden osaajaksi

Yhteishaku 2024

Jukka Ylikarjula talous- ja hallintopäälliköksi

14.5.2020 klo 14:43

 

Kpedun uudeksi talous- ja hallintopäälliköksi on valittu Jukka Ylikarjula. Toukokuun alussa tehtävässään aloittaneen Ylikarjulan historia talossa alkoi jo vuonna 1995, kun hänet valittiin talousjohtajan tehtäviin. Niitä tehtäviä hän hoiti vuoteen 2007 saakka, kunnes siirtyi neljäksi vuodeksi koulutusyhtymän johtajan tehtäviin.

Viimeiset vuodet Ylikarjula on toiminut sekä Keski-Pohjanmaan maakuntajohtajana että asiantuntijana Pelastuslaitosten valtakunnallisessa ICT-hankkeessa. Nyt hän kertoo palaavansa mielellään taloon kahdeksan vuoden poissaolon jälkeen.

-Tämä työpaikka avautui yllättäen, ja minulle juuri sopivaan aikaan, sillä olin haaveillut työstä, jossa saisin tehdä talouden ja tiedonhallinnan uudistamistyötä. Moni on kommentoinut, että juurihan minä täältä lähdin, mutta on siitä tosiaan jo kahdeksan vuotta. Organisaatio on muuttunut ja uusia tietojärjestelmiä on otettu haltuun, joten täällä on kyllä tehty hyvää työtä.

Ylikarjula kertoo paneutuneensa kahden ensimmäisen työviikkonsa aikana vallitsevaan taloudelliseen tilanteeseen, ja toiminnan kehittämiseksi laadittuihin suunnitelmiin. Hän kertoo taloudellisen tilanteen muuttuneen kahdeksan vuoden takaisesta monestakin syystä.

-Tulorahoituspuoli on tiukentunut, eli opiskelijakohtainen valtionosuus on muuttunut, joten raami on tiukempi kuin ennen. Investoinnit ovat vaatineet rahaa, joten lainaa on jouduttu ottamaan. Velkaantuminen täytyy kuitenkin nyt saada hallintaan, joten toimintoja tullaan nyt katsomaan läpi useamman vuoden perspektiivillä.

Yhtenä tehtävänä Ylikarjulan työlistalla on Kampushallin toiminnan pyörittäminen. Hän kertookin nyt ympyrän sulkeutuvan Kampushallin osalta, sillä hän on ollut sitä aikoinaan suunnittelemassa.

-Parikymmentä vuotta sitten tein suunnitelmaa kampusalueen kehittämiseksi, ja Kampushalli oli siinä yhtenä kohteena. Sen rakentaminen alkoi juuri silloin, kun lähdin talosta. Nyt täytyy melkeinpä kaivaa esille tuo parin vuosikymmenen takainen suunnitelma ja katsoa, miten sen kanssa on edetty.

Yleisjohtajana, yhtymäjohtajana ja maakuntajohtajana toimineelle Ylikarjulalle on kertynyt vuosien varrella runsaasti osaamista niin johtamisesta, tietojärjestelmistä kuin taloudestakin. Nyt hän kertoo mielellään jakavansa osaamistaan myös muille.  

-Henkilövaihdoksia on vielä luvassa, sillä yhtymäjohtajan valinta on kesken. Uuden johtajan myötä täsmentyy myös uusi strategia. Olen itse ollut näissä kuvioissa mukana niin pitkään, että koen olevani miltei neuvonantajan roolissa, ja pyrin tuomaan minulle kertyneen osaamisen yhteiseen käyttöön, jotta pystyisimme palvelemaan organisaatiota parhaalla mahdollisella tavalla.

Työssään kohtaamiaan haasteita Ylikarjula kertoo tasapainottavansa liikkumalla luonnossa, tekemällä metsätöitä ja toimimalla muun muassa lintujen rengastajana.

-Tällainen mielenkiintoinen tekeminen vapaa-ajalla luo hyvän vastapainon ajattelutyötä vaativaan työhön.  

Kuvassa tuore talous- ja hallintopäällikkö Jukka Ylikarjula poseeraa käytävällä.

 

Ajankohtaista

Jukka Ylikarjula talous- ja hallintopäälliköksi

14.5.2020 klo 14:43

 

Kpedun uudeksi talous- ja hallintopäälliköksi on valittu Jukka Ylikarjula. Toukokuun alussa tehtävässään aloittaneen Ylikarjulan historia talossa alkoi jo vuonna 1995, kun hänet valittiin talousjohtajan tehtäviin. Niitä tehtäviä hän hoiti vuoteen 2007 saakka, kunnes siirtyi neljäksi vuodeksi koulutusyhtymän johtajan tehtäviin.

Viimeiset vuodet Ylikarjula on toiminut sekä Keski-Pohjanmaan maakuntajohtajana että asiantuntijana Pelastuslaitosten valtakunnallisessa ICT-hankkeessa. Nyt hän kertoo palaavansa mielellään taloon kahdeksan vuoden poissaolon jälkeen.

-Tämä työpaikka avautui yllättäen, ja minulle juuri sopivaan aikaan, sillä olin haaveillut työstä, jossa saisin tehdä talouden ja tiedonhallinnan uudistamistyötä. Moni on kommentoinut, että juurihan minä täältä lähdin, mutta on siitä tosiaan jo kahdeksan vuotta. Organisaatio on muuttunut ja uusia tietojärjestelmiä on otettu haltuun, joten täällä on kyllä tehty hyvää työtä.

Ylikarjula kertoo paneutuneensa kahden ensimmäisen työviikkonsa aikana vallitsevaan taloudelliseen tilanteeseen, ja toiminnan kehittämiseksi laadittuihin suunnitelmiin. Hän kertoo taloudellisen tilanteen muuttuneen kahdeksan vuoden takaisesta monestakin syystä.

-Tulorahoituspuoli on tiukentunut, eli opiskelijakohtainen valtionosuus on muuttunut, joten raami on tiukempi kuin ennen. Investoinnit ovat vaatineet rahaa, joten lainaa on jouduttu ottamaan. Velkaantuminen täytyy kuitenkin nyt saada hallintaan, joten toimintoja tullaan nyt katsomaan läpi useamman vuoden perspektiivillä.

Yhtenä tehtävänä Ylikarjulan työlistalla on Kampushallin toiminnan pyörittäminen. Hän kertookin nyt ympyrän sulkeutuvan Kampushallin osalta, sillä hän on ollut sitä aikoinaan suunnittelemassa.

-Parikymmentä vuotta sitten tein suunnitelmaa kampusalueen kehittämiseksi, ja Kampushalli oli siinä yhtenä kohteena. Sen rakentaminen alkoi juuri silloin, kun lähdin talosta. Nyt täytyy melkeinpä kaivaa esille tuo parin vuosikymmenen takainen suunnitelma ja katsoa, miten sen kanssa on edetty.

Yleisjohtajana, yhtymäjohtajana ja maakuntajohtajana toimineelle Ylikarjulalle on kertynyt vuosien varrella runsaasti osaamista niin johtamisesta, tietojärjestelmistä kuin taloudestakin. Nyt hän kertoo mielellään jakavansa osaamistaan myös muille.  

-Henkilövaihdoksia on vielä luvassa, sillä yhtymäjohtajan valinta on kesken. Uuden johtajan myötä täsmentyy myös uusi strategia. Olen itse ollut näissä kuvioissa mukana niin pitkään, että koen olevani miltei neuvonantajan roolissa, ja pyrin tuomaan minulle kertyneen osaamisen yhteiseen käyttöön, jotta pystyisimme palvelemaan organisaatiota parhaalla mahdollisella tavalla.

Työssään kohtaamiaan haasteita Ylikarjula kertoo tasapainottavansa liikkumalla luonnossa, tekemällä metsätöitä ja toimimalla muun muassa lintujen rengastajana.

-Tällainen mielenkiintoinen tekeminen vapaa-ajalla luo hyvän vastapainon ajattelutyötä vaativaan työhön.  

Kuvassa tuore talous- ja hallintopäällikkö Jukka Ylikarjula poseeraa käytävällä.