Koulutamme nuoret ja aikuiset

Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Tulevaisuuden osaajaksi

Yhteishaku 2024

Yritykset ahdingossa koronan vuoksi - apua tarjolla

1.4.2020 klo 11:40

 

Koronaviruksen aiheuttama ahdinko yrityksissä huolestuttaa, ja Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa on pyritty löytämään keinoja yritysten tukemiseksi yllättävässä uudessa tilanteessa. Toimenpiteitä on vireillä monenlaisiakin ja opiskelijoiden ohella Kpedu kantaa huolta myös yritysten poikkeustilanteesta selviämisestä.

Moni yritys on koronan vuoksi joutunut uudenlaisten tilanteiden eteen, kun yt-menettelyt ovat edessä. Virheet yt-menettelyssä voivat koitua kalliiksi, joten konkreettisena tukitoimena Kpedu on tuotteistanut yrityksille koulutuksen liittyen yt-menettelyn hoitamiseen juridisesti kestävällä tavalla. Yhtymä tarjoaa kyseistä koulutusta poikkeuksellisesti ilmaisena webinaarina kaikille yrittäjille ja työnantajille. Tarkoitus on tarjota konkreettisia työkaluja yt-prosessin laadukkaaseen hoitamiseen ja tukea yt-prosessiin liittyvissä poikkeusajan ohjeistusten tulkitsemisessa.

Kpedun työelämäpalvelupäällikkö Anu Haapasalo toteaa, että ”Tilanne on erittäin haastava. Tarjoamme yrityksille koulutuksellista apua selvitä uudenlaisessa tilanteessa. Tarjolla on koulutusta ja asiantuntijapalveluita. Teemme myös tiivistä yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa. Yhdessä alueen koulutustoimijoiden ja yrityspalveluita tarjoavien tahojen kanssa haluamme olla auttamassa vaikean ajan yli. Pyrimme kartoittamaan yritysten koulutustarpeita lyhyellä aikavälillä ja tarjoamaan webinaareja ja tallenteita sopivista aiheista, jotka ehkä auttavat tässä haasteellisessa tilanteessa”.

Tilanteet ovat toimialasta riippuen hyvin poikkeavia. Osa työnantajista on jo ottanut itse yhteyttä Kpeduun ja kertonut rekrytoivansa mielellään lisää työvoimaa. Opiskelijoiden työllistäminen oppisopimuksella onkin täysin mahdollista.

Ilmaiseen webinaariin voi ilmoittautua osoitteessa: https://bit.ly/2xFuwde

 

Lisätietoja: 

Työelämäpalvelupäällikkö Anu Haapasalo 040 359 6240

Ajankohtaista

Yritykset ahdingossa koronan vuoksi - apua tarjolla

1.4.2020 klo 11:40

 

Koronaviruksen aiheuttama ahdinko yrityksissä huolestuttaa, ja Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa on pyritty löytämään keinoja yritysten tukemiseksi yllättävässä uudessa tilanteessa. Toimenpiteitä on vireillä monenlaisiakin ja opiskelijoiden ohella Kpedu kantaa huolta myös yritysten poikkeustilanteesta selviämisestä.

Moni yritys on koronan vuoksi joutunut uudenlaisten tilanteiden eteen, kun yt-menettelyt ovat edessä. Virheet yt-menettelyssä voivat koitua kalliiksi, joten konkreettisena tukitoimena Kpedu on tuotteistanut yrityksille koulutuksen liittyen yt-menettelyn hoitamiseen juridisesti kestävällä tavalla. Yhtymä tarjoaa kyseistä koulutusta poikkeuksellisesti ilmaisena webinaarina kaikille yrittäjille ja työnantajille. Tarkoitus on tarjota konkreettisia työkaluja yt-prosessin laadukkaaseen hoitamiseen ja tukea yt-prosessiin liittyvissä poikkeusajan ohjeistusten tulkitsemisessa.

Kpedun työelämäpalvelupäällikkö Anu Haapasalo toteaa, että ”Tilanne on erittäin haastava. Tarjoamme yrityksille koulutuksellista apua selvitä uudenlaisessa tilanteessa. Tarjolla on koulutusta ja asiantuntijapalveluita. Teemme myös tiivistä yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa. Yhdessä alueen koulutustoimijoiden ja yrityspalveluita tarjoavien tahojen kanssa haluamme olla auttamassa vaikean ajan yli. Pyrimme kartoittamaan yritysten koulutustarpeita lyhyellä aikavälillä ja tarjoamaan webinaareja ja tallenteita sopivista aiheista, jotka ehkä auttavat tässä haasteellisessa tilanteessa”.

Tilanteet ovat toimialasta riippuen hyvin poikkeavia. Osa työnantajista on jo ottanut itse yhteyttä Kpeduun ja kertonut rekrytoivansa mielellään lisää työvoimaa. Opiskelijoiden työllistäminen oppisopimuksella onkin täysin mahdollista.

Ilmaiseen webinaariin voi ilmoittautua osoitteessa: https://bit.ly/2xFuwde

 

Lisätietoja: 

Työelämäpalvelupäällikkö Anu Haapasalo 040 359 6240