Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

Hyvinvointikampuksen rekrytointitapahtumassa 6.2. kohtasivat opiskelijat ja työelämän edustajat

7.2.2020 klo 12:15

 

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Hyvinvointikampuksella 6.2. järjestetyssä rekrytointitapahtumassa kohtasivat Kpedun sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ja alan työelämän edustajat.

Pohjola-saliin kerääntyi aamupäivän kahdeksi tunniksi yhteensä 45 julkista tai yksityistä sosiaali- ja terveysalan erilaista työpaikkaa Kokkolan sekä muun Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueelta – aina ikäihmisten palvelukeskuksesta vammaishuoltoon ja kotihoitoon sekä varhaiskasvatuksesta keskussairaalaan saakka.

Rekrytointitapahtuma tarjosi tänä keväänä valmistuville ja jatkaville Keski-Pohjanmaan ammattiopiston lähihoitajaopiskelijoille oivan mahdollisuuden tutustua kerralla suureen määrään alueen sosiaali- ja terveysalan työpaikkoja. Samalla tarjoutui tilaisuus myös hakea kesätyö-, harjoittelu- tai työpaikkaa sekä sijaisuuksia tai keikkatyötä.

 

Idea työelämältä – tapahtuma saanee jatkoa

Hyvinvointialan lehtori, rekrytointitapahtuman koordinaattori Paula Niemen mukaan työnantajien tarjoamiin mahdollisuuksiin tutustui reilut 200 Kpedun lähihoitajaopiskelijaa.

– Idea tällaisen rekrytointitapahtuman järjestämiseen tuli alun perin työelämältä. Ennen muuta siksi, että sosiaali- ja terveysalalla on vallinnut jo pitkään kova pula sijaisista, Niemi kertoo.

Niemen saama palaute sekä työelämän edustajilta että opiskelijoilta on ollut erittäin myönteistä. Niemi uskookin siksi, että ensimmäistä kertaa Hyvinvointikampuksella järjestetty rekrytointitapahtuma tulee saamaan jatkoa täydentäen siten Keski-Pohjanmaan ammattiopiston hyvinvointialan sekä sosiaali- ja terveysalan työelämän välistä jatkuvaa ja tiivistä yhteistyötä. Niemi haluaa lopuksi kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita työelämän edustajia ja opiskelijoita.

 

Attendo yksi mukana olleista työnantajista

Yksi Hyvinvointikampuksen rekrytointitapahtumaan osallistuneista työnantajista oli Attendo, jolla on Kokkolassa yhteensä kahdeksan toimipaikkaa, joista neljä ikäihmisten hoivakotia. Attendon edustajina tapahtumassa olleet kolme hoivakodin johtajaa Päivi Tikka (Attendo Hakalahti), Riikka Peltola (Attendo Kuusimäki) ja Reetta Ahonen (Attendo Ventus) näkevät tällaisen rekrytointitapahtuman erinomaisena, kaikkia osapuolia hyödyttävänä tilaisuutena. He osallistuivat myös pari päivää aiemmin Kampushallissa järjestettyyn Edu+Job -koulutus- ja rekrytointimessuille. Attendo on palkkaamassa Kokkolan hoivakoteihin ja muihin yksiköihin tulevaksi kesäksi useita kesätyöntekijöitä. - Lähihoitajat tekevät tärkeää, ihmisläheistä ja vaativaa työtä, jota tulisi yhteiskunnallisesti ja muutoinkin arvostaa huomattavasti vallitsevaa enemmän, johtajakolmikko toteaa.

 

Oppisopimus rekrytointimahdollisuutena

Keski-Pohjanmaan oppisopimuspalvelut oli mukana tapahtumassa kertomassa työnantajille ja opiskelijoille mahdollisuudesta rekrytoida oppisopimuksella. Oppisopimus on mahdollista solmia myös esim. kesän ajaksi, mikä hyödyttää sekä työnantajaa että opiskelijaa; työnantaja saa motivoitunutta työvoimaa ja opiskelijan opinnot etenevät nopeammin. Tämä vaihtoehto olikin ilahduttavan monella työnantajalla ja opiskelijalla jo tiedossa.

Oppisopimus edellyttää soveltuvia työtehtäviä vähintään 25 työtuntia viikossa, TES:n mukaista palkkaa ja nimettyä työpaikkaohjaajaa. Työnantajalle voidaan maksaa harkinnanvaraisesti koulutuskorvausta.