Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

Kansanedustaja- ja sivistysvaliokunta-jäsenkaksikko vieraili Kpedussa

21.1.2020 klo 15:44

 Kansanedustajat Mikko Kinnunen Reisjärveltä ja Pasi Kivisaari Seinäjoelta vierailivat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymässä 21.1. Kinnunen ja Kivisaari – virkavapaalla olevia rehtoreita – ovat keskustan ensimmäisen kauden kansanedustajia. He ovat kumpikin myös sivistysvaliokunnan jäseniä.

Tilaisuuden aluksi Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän Liisa Sadeharju ja Rovaniemen koulutuskuntayhtymän Saija Niemelä-Pentti esittelivät kansanedustajille lyhyesti johtamansa Kpedun ja Redun toimintaa ammatillisen koulutuksen järjestäjänä.

Kpedun edustajien ohella kuulijakunnassa olivat myös Rovaniemen koulutuskuntayhtymän Redun edustajat, jotka ovat kaksipäiväisellä benchmarking-matkalla Kpedussa.

Johtajien puheenvuorojen jälkeen Kivisaari ja Kinnunen kertoivat kuulijakunnalle sivistysvaliokunnan ajankohtaisista asioista.

He käsittelivät puheenvuoroissaan muun muassa oppivelvollisuuden laajentamista, jonka on tarkoitus tulla voimaan vuonna 2021. Sekä jatkuvan oppimisen uudistusta, jossa haetaan ratkaisua esim. työn ja opiskelun yhteen sovittamiseen.

Kinnunen kertoi Osallistava ja osaava Suomi -hallitusohjelmasta (osaamisen, sivistyksen ja innovaatioiden Suomi), jonka tavoitteena on mm. koulutuksen ja osaamisen nostaminen kaikilla koulutusasteilla sekä nuorten syrjäytymisen vähentäminen.

Kivisaari mainitsi myös koulutuspoliittisen selonteon, jossa luodaan tilannekuva suomalaisen koulutuksen ja tutkimuksen nykytilasta ja tavoitteista. Koulutuspoliittisen selonteon on tarkoitus valmistua kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Kansanedustajat halusivat myös kuulla ammatillisen koulutuksen edustajien ajatuksia ja tuntemuksia vallitsevasta tilanteesta ja tulevista haasteista.

Kansanedustajien alustuksen jälkeen kuulijakunnassa sukeutuikin vilkasta keskustelua ja ajatuksenvaihtoa. Kpedun ja Redun edustajat lausuivat toiveen ennen muuta perusrahoituksen nostamisesta. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus otti esille muun muassa oppivelvollisuusiän nostamiseen liittyvät haasteet ja aikataulut.

Kommenttipuheenvuoron käyttivät myös Kpedun yhtymähallituksen puheenjohtaja Mari Kerola ja yhtymävaltuuston puheenjohtaja Tapani Hankaniemi.

Kansanedustajat kiittivät saamastaan palautteesta ammatillisen koulutuksen asiantuntijoilta. He lupasivat viedä ne evästykseksi eduskuntaan, niin sivistysvaliokunta- kuin työryhmätyöskentelyyn.

Keskustelutilaisuuden jälkeen kansanedustajat kävivät tutustumassa Keski-Pohjanmaan ammattiopiston media-alan oppimisympäristöihin. 

Kansanedustaja Kpedu ja Redua tapaamassa