Koulutamme nuoret ja aikuiset

Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Tulevaisuuden osaajaksi

Yhteishaku 2024

Vuoden oppisopimustyönantaja on mediakonserni KPK Yhtiöt Oyj

17.10.2019 klo 11:44
Oppisopimuksella täydennyskoulutusta ja apua osaajapulaan

Suomen Oppisopimusosaajat ry on myöntänyt valtakunnalliset oppisopimuspalkinnot kolmannen kerran. Koulutuksenjärjestäjien lähettämistä ehdotuksista Vuoden työnantaja 2019 -palkinnon saajaksi suurten yritysten kategoriassa on valittu KPK Yhtiöt Oyj. Alle 20 henkilöä työllistävien yritysten tunnustuksen saa oululainen Lassen-Metalli Oy.

Keski-Pohjanmaan suurin mediatalo KPK Yhtiöt työllistää 250 henkilöä. Oppisopimuksen yhtiössä on käynyt yli 40 henkilöä ja vuonna 2019 opiskelijoita on ollut 27. Koulutusta on käytetty täydennyskouluttamiseen tai lisäpätevyyden saamiseksi uuteen tehtävään siirtymistä varten.

“Media-alan haaste on digitalisaatio ja sen myötä jatkuvasti muuttuva toimintaympäristö. Nopeat muutokset vaativat sopeutumista ja uusien valmiuksien hankkimista” toimitusjohtaja Vesa Pihlajamaa kertoo.

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto on järjestänyt yhtiölle oppisopimuskoulutusta Kpedu:n omasta tutkintovalikoimasta ja hyödyntänyt myös laajennetun oppisopimuskoulutuksen järjestämislupaa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Kpedu voi hankkia koulutusta yhteistyökumppaneilta ja räätälöidä koulutuksia entistäkin enemmän juuri KPK Yhtiöiden tarpeita vastaaviksi.

“On pystytty toimimaan hyvin joustavasti ja saatu juuri sitä oppia, mitä on tarpeen”, Pihlajamaa sanoo.

Oppisopimuskoulutuksella voi suorittaa kaikkia toisen asteen ammatillisia tutkintoja ja tutkinnon osia. Opiskelu sisältää noin 20 prosenttia lähiopintoja ja 80 prosenttia oppimista työpaikalla. Kpedu ja KPK Yhtiöt ovat toteuttaneet oppisopimuskoulutuksena muun muassa tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoja, lähiesimiestyön ammattitutkintoja, media-alan ammattitutkintoja sekä media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoja painoviestinnän osaamisalla.

“On myös todettu, että jokaisella esimiehellä täytyy olla johtamisen erikoisammattitutkinto tai sen tason tutkinto suoritettuna. Kun uusia esimiehiä on tullut, on aika-ajoin vedetty johtamisen koulutus läpi”, Pihlajamaa kertoo yhtiön strategiasta.

Konsernin toiminta jakautuu viiteen liiketoimintayksikköön. Digitaalisen liiketoiminnan puolella on ollut haasteita työvoiman saamisessa, kun koodausosaamista vaativiin tehtäviin on ollut vaikea löytää tekijöitä. Ratkaisu on ollut kasvattaa osaaja suoraan tehtävään oppisopimuskoulutuksella.

“Sama pätee myös meidän painotehtaaseen. Sen alan koulutusta ei enää juurikaan ole, joten se on hoidettu oppisopimuskoulutuksena”, Pihlajamaa toteaa.

Palkitseminen on osa Oppisopimusviikkoa

Suomen Oppisopimusosaajat ry (Opso ry) on valinnut tunnustusten saajat koulutuksenjärjestäjien lähettämistä ehdotuksista. Työnantajien lisäksi muita palkittuja ovat vuoden oppisopimusopiskelija leipuri-kondiittori Admir Sisic Tampereelta (Leivon Leipomo Oy/Tampereen seudun ammattiopisto Tredu) ja työpaikkaohjaaja Kari Lilleberg Keminmaasta (Oulun Kuivaustekniikka Oy/Ammattiopisto Lappia).

Oppisopimuspalkintojen jakaminen on osa valtakunnallista Oppisopimusviikkoa, jonka aikana ammatillisen koulutuksen järjestäjät ympäri Suomen organisoivat koulutusmuotoon liittyviä tapahtumia. Oppisopimusta on juhlistettu tänä vuonna kahdella kalenteriviikolla 7.–20.10.2019, joista jälkimmäinen ajoittuu samanaikaisesti kansainvälisen European Vocational Skills Weekin eli Euroopan ammattitaitoviikon kanssa.

Palkitut saivat tunnustuksensa opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä ammatillisen koulutuksen seminaarissa Helsingin Paasitornissa 17.10.2019. Palkinnot jakoi opetusministeri Li Andersson.

Lisätietoja:

KPK Yhtiöt Oyj

Vesa Pihlajamaa, toimitusjohtaja

p. 050 593 4373,  vesa.pihlajamaa@kpk.fi

kpkyhtiot.fi

Kpedu Oppisopimuspalvelut, Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Anu Haapasalo, oppisopimuspäällikkö

p. 040 3596 240, anu.haapasalo@kpedu.fi

www.kpedu.fi/oppisopimus

Suomen Oppisopimusosaajat ry (Opso ry)

Virpi Spangar, puheenjohtaja

p. 050 520 8854, virpi.spangar@osao.fi 

oppisopimus.fi 

Ajankohtaista

Vuoden oppisopimustyönantaja on mediakonserni KPK Yhtiöt Oyj

17.10.2019 klo 11:44
Oppisopimuksella täydennyskoulutusta ja apua osaajapulaan

Suomen Oppisopimusosaajat ry on myöntänyt valtakunnalliset oppisopimuspalkinnot kolmannen kerran. Koulutuksenjärjestäjien lähettämistä ehdotuksista Vuoden työnantaja 2019 -palkinnon saajaksi suurten yritysten kategoriassa on valittu KPK Yhtiöt Oyj. Alle 20 henkilöä työllistävien yritysten tunnustuksen saa oululainen Lassen-Metalli Oy.

Keski-Pohjanmaan suurin mediatalo KPK Yhtiöt työllistää 250 henkilöä. Oppisopimuksen yhtiössä on käynyt yli 40 henkilöä ja vuonna 2019 opiskelijoita on ollut 27. Koulutusta on käytetty täydennyskouluttamiseen tai lisäpätevyyden saamiseksi uuteen tehtävään siirtymistä varten.

“Media-alan haaste on digitalisaatio ja sen myötä jatkuvasti muuttuva toimintaympäristö. Nopeat muutokset vaativat sopeutumista ja uusien valmiuksien hankkimista” toimitusjohtaja Vesa Pihlajamaa kertoo.

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto on järjestänyt yhtiölle oppisopimuskoulutusta Kpedu:n omasta tutkintovalikoimasta ja hyödyntänyt myös laajennetun oppisopimuskoulutuksen järjestämislupaa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Kpedu voi hankkia koulutusta yhteistyökumppaneilta ja räätälöidä koulutuksia entistäkin enemmän juuri KPK Yhtiöiden tarpeita vastaaviksi.

“On pystytty toimimaan hyvin joustavasti ja saatu juuri sitä oppia, mitä on tarpeen”, Pihlajamaa sanoo.

Oppisopimuskoulutuksella voi suorittaa kaikkia toisen asteen ammatillisia tutkintoja ja tutkinnon osia. Opiskelu sisältää noin 20 prosenttia lähiopintoja ja 80 prosenttia oppimista työpaikalla. Kpedu ja KPK Yhtiöt ovat toteuttaneet oppisopimuskoulutuksena muun muassa tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoja, lähiesimiestyön ammattitutkintoja, media-alan ammattitutkintoja sekä media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoja painoviestinnän osaamisalla.

“On myös todettu, että jokaisella esimiehellä täytyy olla johtamisen erikoisammattitutkinto tai sen tason tutkinto suoritettuna. Kun uusia esimiehiä on tullut, on aika-ajoin vedetty johtamisen koulutus läpi”, Pihlajamaa kertoo yhtiön strategiasta.

Konsernin toiminta jakautuu viiteen liiketoimintayksikköön. Digitaalisen liiketoiminnan puolella on ollut haasteita työvoiman saamisessa, kun koodausosaamista vaativiin tehtäviin on ollut vaikea löytää tekijöitä. Ratkaisu on ollut kasvattaa osaaja suoraan tehtävään oppisopimuskoulutuksella.

“Sama pätee myös meidän painotehtaaseen. Sen alan koulutusta ei enää juurikaan ole, joten se on hoidettu oppisopimuskoulutuksena”, Pihlajamaa toteaa.

Palkitseminen on osa Oppisopimusviikkoa

Suomen Oppisopimusosaajat ry (Opso ry) on valinnut tunnustusten saajat koulutuksenjärjestäjien lähettämistä ehdotuksista. Työnantajien lisäksi muita palkittuja ovat vuoden oppisopimusopiskelija leipuri-kondiittori Admir Sisic Tampereelta (Leivon Leipomo Oy/Tampereen seudun ammattiopisto Tredu) ja työpaikkaohjaaja Kari Lilleberg Keminmaasta (Oulun Kuivaustekniikka Oy/Ammattiopisto Lappia).

Oppisopimuspalkintojen jakaminen on osa valtakunnallista Oppisopimusviikkoa, jonka aikana ammatillisen koulutuksen järjestäjät ympäri Suomen organisoivat koulutusmuotoon liittyviä tapahtumia. Oppisopimusta on juhlistettu tänä vuonna kahdella kalenteriviikolla 7.–20.10.2019, joista jälkimmäinen ajoittuu samanaikaisesti kansainvälisen European Vocational Skills Weekin eli Euroopan ammattitaitoviikon kanssa.

Palkitut saivat tunnustuksensa opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä ammatillisen koulutuksen seminaarissa Helsingin Paasitornissa 17.10.2019. Palkinnot jakoi opetusministeri Li Andersson.

Lisätietoja:

KPK Yhtiöt Oyj

Vesa Pihlajamaa, toimitusjohtaja

p. 050 593 4373,  vesa.pihlajamaa@kpk.fi

kpkyhtiot.fi

Kpedu Oppisopimuspalvelut, Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Anu Haapasalo, oppisopimuspäällikkö

p. 040 3596 240, anu.haapasalo@kpedu.fi

www.kpedu.fi/oppisopimus

Suomen Oppisopimusosaajat ry (Opso ry)

Virpi Spangar, puheenjohtaja

p. 050 520 8854, virpi.spangar@osao.fi 

oppisopimus.fi