Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta valmistuu miltei 500 uutta ammattiosaajaa

29.5.2019 klo 16:20

IMG_9406web

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston eri toimipaikoista valmistuu 29.5. ja 31.5. järjestettävissä valmistujaisjuhlissa yhteensä noin 490 oman alansa uutta ammattiosaajaa.  

Valmistujaisjuhlissa todistuksen saa 430 ammatillisen perustutkinnon ja 60 ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittanutta nuorta ja aikuista.  

Kaikille valmistuville ammattiosaajille jaetaan tutkintotodistus ja ote opintorekisteristä. Todistusten jakamisen yhteydessä jaetaan myös stipendit.

Kokkolan Kampushallissa valmistuu noin 373 ammattiosaajaa – juhlapuheen pitää toimitusjohtaja Janne Ylinen

Kokkolan Kampushallissa 31.5. järjestettävässä Ammattikampuksen ja Hyvinvointikampuksen yhteisessä valmistujaisjuhlassa todistuksen saa noin 373 eri ammatteihin valmistuvaa nuorta ja aikuista.

Juhlapuheen pitää toimitusjohtaja Janne Ylinen HalpaHalli Oy:stä. Valmistuvien opiskelijoiden puolesta puhuu turvallisuusvalvojaksi valmistuva Jenny Karkkola. Myös Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus käyttää juhlatilaisuudessa puheenvuoron.

Tilaisuudessa laulaa The Voice of Finlandista tuttu Senni Pakanen puolisonsa Mikko Pihlajamaan kanssa.  

Opintonsa Ammattikampuksella saavat valmiiksi myös lukuvuoden mittaisen ammatilliseen koulutukseen valmentavan eli Valma-koulutuksen suorittaneet 21 opiskelijaa.

Muut kolme valmistujaisjuhlaa järjestetään Kpedu Kannuksen (31.5.) sekä Kälviän ja Perhon toimipaikoissa (29.5.)

Ammattiin valmistuminen on merkityksellinen elämänvaihe nuoren ja aikuisen elämässä. Opiskelut huipentuvat ja saavat lopullisen sinettinsä valmistujaisjuhlissa. Siksi on aika juhlistaa ja muistaa kaikin tavoin oman alansa ammattiosaajiksi valmistuneita.

Ammatillisen koulutuksen uudistuksen myötä valmistujaisia juhlitaan neljä kertaa vuodessa: maaliskuussa, toukokuussa, lokakuussa ja joulukuussa. Ylivoimaisesti eniten valmistuvia on 1.4.-31.5.

Uudistuksen myötä myös todistuksen allekirjoituspäiviä on kaksi kertaa kuukaudessa. Tällä vastataan siihen, että opiskelijat voivat valmistua henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti joustavasti ammatteihin.

Julkaisuluvan antaneiden valmistuvien nimet löytyvät Kpedun nettisivuilta osoitteesta www.kpedu.fi