Koulutamme nuoret ja aikuiset

Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Tulevaisuuden osaajaksi

Yhteishaku 2024

Kuusi Kpedun opiskelijaa Taitaja2019-finaaleihin

16.5.2019 klo 11:55
 

Kuusi Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijaa tavoittelee mitaleja kolmessa lajissa ja yhdessä näytöslajissa Joensuussa 21.5.–23.5. järjestettävissä ammattitaidon SM-kisoissa – Taitaja2019-finaalitapahtumassa.

Kokkolan Ammattikampuksella opiskeleva Didrik Kinnari taistelee mitaleista kuljetuslogistiikkalajissa.

Pihla Pavas ja Jonna Luoto, jotka opiskelevat Kpedun Kannuksen toimipaikassa, kilpailevat eläintenhoitolajin finaalissa. 

Perhon toimipaikassa opiskeleva Helmiina Hertteli kisaa hevostenhoitolajissa.

Markus Kankaanpää ja Daniel Rauhala kilpailevat mekatroniikka-parilajissa, joka on näytöslajina. He opiskelevat Kokkolan Ammattikampuksella.

Taitaja2019-semifinaalit järjestettiin 28.1.–1.2. eri puolilla Suomea ja niihin osallistui miltei 1.500 ammattiin opiskelevaa nuorta, joten jo finaaliin selviytyminen on erinomainen suoritus.   Joensuussa kisaavat Suomen parhaat ammattinsa huippuosaajat.

Ammattitaidon SM-kilpailut – Taitaja2019 on Suomen suurin ja merkittävin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, joka kokoaa noin 400 kilpailijaa kilpailemaan suomenmestaruuksista kolmen tiiviin päivän aikana. Varsinaisia kilpailulajeja on 43. Lisäksi tapahtumaan sisältyy Taitaja9-kisa, neljä TaitajaPLUS-lajia ja kolme näytöslajia.

Finaalilajeissa nuoret kilpailevat oman ammattialansa todellista työelämää vastaavissa tehtävissä ja olosuhteissa. Kilpailutehtävät ovat opetussuunnitelman kiitettävää tasoa. Kunkin lajin tuomaristo muodostuu ammatillisen koulutuksen, työnantajan ja työntekijän edustajista.

Kolme Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opettaja toimii Taitaja2019-finaalitapahtumassa tuomareina. Lehtorit Juhani Kuivaniemi ja Ari Lähetkangas ovat tuomareina tietojenkäsittely- sekä päätoiminen tuntiopettaja Katja Vola hevostenhoitolajissa.

Didrik Kinnarin opettaja-valmentajana toimii logistiikka-alan lehtori Matti Varpaluoma. Pihla Pavaksen ja Jonna Luodon koutseina-huoltajina ovat eläintenhoitoalan lehtorit Päivi Berg ja Ilse Heino.

Helmiina Herttelin valmennuksesta vastaa hevosalan päätoiminen tuntiopettaja Sorja Pyykkönen. Markus Kankaanpäätä ja Daniel Rauhalaa valmentaa sähkö- ja automaatiotekniikan lehtori Marko Päiveröinen. 

Taitaja on kaikille ammatillisessa koulutuksessa oleville, kilpailuvuonna 21 vuotta täyttäville tai sitä nuoremmille, tarkoitettu ammattitaitokilpailu.

Tähän ammatillisen koulutuksen vuosittaiseen päätapahtumaan odotetaan saapuvan noin 30.000 kävijää. Tapahtuman slogan on ”Osaamisen iloa”.

Taitaja2019-finaalitapahtuman järjestämisestä vastaa Riveria yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa.

Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Taitaja-tapahtuman taustaorganisaatio ja kehittäjä on Skills Finland ry, jonka taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt. 

Suomen parhailla taitajilla on mahdollisuus päästä aina ammattitaidon EM- ja MM-kisoihin saakka. 

Taitaja2019-finaalitapahtuman verkkosivut löytyvät osoitteesta www.taitaja2019.fi.

Taitaja2019-semifinaaleihin osallistui 18 muutakin Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijaa yhdeksässä eri lajissa, mutta heidän tiensä päättyi semifinaalivaiheeseen.

Ajankohtaista

Kuusi Kpedun opiskelijaa Taitaja2019-finaaleihin

16.5.2019 klo 11:55
 

Kuusi Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijaa tavoittelee mitaleja kolmessa lajissa ja yhdessä näytöslajissa Joensuussa 21.5.–23.5. järjestettävissä ammattitaidon SM-kisoissa – Taitaja2019-finaalitapahtumassa.

Kokkolan Ammattikampuksella opiskeleva Didrik Kinnari taistelee mitaleista kuljetuslogistiikkalajissa.

Pihla Pavas ja Jonna Luoto, jotka opiskelevat Kpedun Kannuksen toimipaikassa, kilpailevat eläintenhoitolajin finaalissa. 

Perhon toimipaikassa opiskeleva Helmiina Hertteli kisaa hevostenhoitolajissa.

Markus Kankaanpää ja Daniel Rauhala kilpailevat mekatroniikka-parilajissa, joka on näytöslajina. He opiskelevat Kokkolan Ammattikampuksella.

Taitaja2019-semifinaalit järjestettiin 28.1.–1.2. eri puolilla Suomea ja niihin osallistui miltei 1.500 ammattiin opiskelevaa nuorta, joten jo finaaliin selviytyminen on erinomainen suoritus.   Joensuussa kisaavat Suomen parhaat ammattinsa huippuosaajat.

Ammattitaidon SM-kilpailut – Taitaja2019 on Suomen suurin ja merkittävin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, joka kokoaa noin 400 kilpailijaa kilpailemaan suomenmestaruuksista kolmen tiiviin päivän aikana. Varsinaisia kilpailulajeja on 43. Lisäksi tapahtumaan sisältyy Taitaja9-kisa, neljä TaitajaPLUS-lajia ja kolme näytöslajia.

Finaalilajeissa nuoret kilpailevat oman ammattialansa todellista työelämää vastaavissa tehtävissä ja olosuhteissa. Kilpailutehtävät ovat opetussuunnitelman kiitettävää tasoa. Kunkin lajin tuomaristo muodostuu ammatillisen koulutuksen, työnantajan ja työntekijän edustajista.

Kolme Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opettaja toimii Taitaja2019-finaalitapahtumassa tuomareina. Lehtorit Juhani Kuivaniemi ja Ari Lähetkangas ovat tuomareina tietojenkäsittely- sekä päätoiminen tuntiopettaja Katja Vola hevostenhoitolajissa.

Didrik Kinnarin opettaja-valmentajana toimii logistiikka-alan lehtori Matti Varpaluoma. Pihla Pavaksen ja Jonna Luodon koutseina-huoltajina ovat eläintenhoitoalan lehtorit Päivi Berg ja Ilse Heino.

Helmiina Herttelin valmennuksesta vastaa hevosalan päätoiminen tuntiopettaja Sorja Pyykkönen. Markus Kankaanpäätä ja Daniel Rauhalaa valmentaa sähkö- ja automaatiotekniikan lehtori Marko Päiveröinen. 

Taitaja on kaikille ammatillisessa koulutuksessa oleville, kilpailuvuonna 21 vuotta täyttäville tai sitä nuoremmille, tarkoitettu ammattitaitokilpailu.

Tähän ammatillisen koulutuksen vuosittaiseen päätapahtumaan odotetaan saapuvan noin 30.000 kävijää. Tapahtuman slogan on ”Osaamisen iloa”.

Taitaja2019-finaalitapahtuman järjestämisestä vastaa Riveria yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa.

Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Taitaja-tapahtuman taustaorganisaatio ja kehittäjä on Skills Finland ry, jonka taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt. 

Suomen parhailla taitajilla on mahdollisuus päästä aina ammattitaidon EM- ja MM-kisoihin saakka. 

Taitaja2019-finaalitapahtuman verkkosivut löytyvät osoitteesta www.taitaja2019.fi.

Taitaja2019-semifinaaleihin osallistui 18 muutakin Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijaa yhdeksässä eri lajissa, mutta heidän tiensä päättyi semifinaalivaiheeseen.