Koulutamme nuoret ja aikuiset

Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Tulevaisuuden osaajaksi

Yhteishaku 2024

Soite Kpedun Vuoden työelämäkumppani

30.4.2019 klo 13:46

IMG_9283web

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto on valinnut Vuoden työelämäkumppaniksi Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten. Julkistamis- ja palkitsemistilaisuus järjestettiin Kpedun Opetusravintola Kokkolinnassa vapunaattona 30.4.

Soite on toiminut jo pitkään Keski-Pohjanmaan ammattiopiston suurimpana ja merkittävimpänä työelämässä oppimisen oppimisympäristönä. Esimerkiksi viime vuoden aikana Soiten lukuisissa työyksikössä toteutui yhteensä yli 250 koulutussopimusjaksoa lähihoitaja- (yht. 202), välinehuoltaja-, merkonomi-, sihteeri-, kokki-, maalari-, media-assistentti-, ICT-asentaja- ja Valman (ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus) opiskelijoille. Myös oppisopimuksia on solmittu lukuisia. Koulutussopimuksesta oppisopimukseen siirtymä Soitessa on sujuva ja luonnollinen prosessi.

Osaamisen hankkimisen ohjaus ja osaamisen arviointi toteutetaan onnistuneesti Soiten ympäristöissä työpaikkaohjaajan ja Kpedun opettajien yhteistyönä.  Soitella panostetaan myös työpaikkaohjaukseen resursoimalla työpaikkaohjaajille riittävästi aikaa osallistua esim. työpaikkaohjaajakoulutukseen ja kehittää muutoinkin työelämässä oppimista. Soiten työpaikkaohjaajat ovat vastuullisesti ja oman työn ohella tehneet ohjaus - ja arviointityötä opiskelijoiden hyväksi joustavasti, mistä Kpedu antaa Soitelle erityiskiitokset.

Soiten henkilöstön osallistuminen HOKSien (henkilökohtainen opetuksen kehittämissuunnitelma) laadintaan on itsestäänselvyys. Soite on ollut vuosien varrella aktiivisesti, pitkäjänteisesti sekä tavoitteellisesti mukana kehittämässä myös Kpedun koulutusprosesseja. Soiten ja Keski-Pohjanmaan ammattiopiston tekemää yhteistyötä on monessakin mielessä luonnollista nimittää syvälliseksi, strategiseksi kumppanuudeksi.

Tilaisuuteen Soitesta osallistuivat sosiaalijohtaja Tarja Oikarinen-Nybacka, henkilöstöjohtaja Eija-Liisa Heikkilä, laatupäällikkö Sari Timonen ja koulutuspäällikkö Maria Isokoski. Kpedusta paikalla olivat Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus, kehitysjohtaja Jarmo Matintalo ja oppisopimuspäällikkö Anu Haapasalo, opettajat Hanna Renlund ja Minna Frilund. Lisäksi paikalla oli lähihoitajaopiskelija Ida Polso ja liiketalouden oppisopimusopiskelija Flores Vargas.

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Vuoden työelämäkumppani valittiin jo kolmannentoista kerran.

Ajankohtaista

Soite Kpedun Vuoden työelämäkumppani

30.4.2019 klo 13:46

IMG_9283web

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto on valinnut Vuoden työelämäkumppaniksi Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten. Julkistamis- ja palkitsemistilaisuus järjestettiin Kpedun Opetusravintola Kokkolinnassa vapunaattona 30.4.

Soite on toiminut jo pitkään Keski-Pohjanmaan ammattiopiston suurimpana ja merkittävimpänä työelämässä oppimisen oppimisympäristönä. Esimerkiksi viime vuoden aikana Soiten lukuisissa työyksikössä toteutui yhteensä yli 250 koulutussopimusjaksoa lähihoitaja- (yht. 202), välinehuoltaja-, merkonomi-, sihteeri-, kokki-, maalari-, media-assistentti-, ICT-asentaja- ja Valman (ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus) opiskelijoille. Myös oppisopimuksia on solmittu lukuisia. Koulutussopimuksesta oppisopimukseen siirtymä Soitessa on sujuva ja luonnollinen prosessi.

Osaamisen hankkimisen ohjaus ja osaamisen arviointi toteutetaan onnistuneesti Soiten ympäristöissä työpaikkaohjaajan ja Kpedun opettajien yhteistyönä.  Soitella panostetaan myös työpaikkaohjaukseen resursoimalla työpaikkaohjaajille riittävästi aikaa osallistua esim. työpaikkaohjaajakoulutukseen ja kehittää muutoinkin työelämässä oppimista. Soiten työpaikkaohjaajat ovat vastuullisesti ja oman työn ohella tehneet ohjaus - ja arviointityötä opiskelijoiden hyväksi joustavasti, mistä Kpedu antaa Soitelle erityiskiitokset.

Soiten henkilöstön osallistuminen HOKSien (henkilökohtainen opetuksen kehittämissuunnitelma) laadintaan on itsestäänselvyys. Soite on ollut vuosien varrella aktiivisesti, pitkäjänteisesti sekä tavoitteellisesti mukana kehittämässä myös Kpedun koulutusprosesseja. Soiten ja Keski-Pohjanmaan ammattiopiston tekemää yhteistyötä on monessakin mielessä luonnollista nimittää syvälliseksi, strategiseksi kumppanuudeksi.

Tilaisuuteen Soitesta osallistuivat sosiaalijohtaja Tarja Oikarinen-Nybacka, henkilöstöjohtaja Eija-Liisa Heikkilä, laatupäällikkö Sari Timonen ja koulutuspäällikkö Maria Isokoski. Kpedusta paikalla olivat Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus, kehitysjohtaja Jarmo Matintalo ja oppisopimuspäällikkö Anu Haapasalo, opettajat Hanna Renlund ja Minna Frilund. Lisäksi paikalla oli lähihoitajaopiskelija Ida Polso ja liiketalouden oppisopimusopiskelija Flores Vargas.

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Vuoden työelämäkumppani valittiin jo kolmannentoista kerran.