Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Katso tästä juuri nyt

haussa olevat koulutukset!

 

 

 

Hius- ja kauneudenhoitoalan sekä logistiikan perustutkinnot Kpedun suosituimpia koulutuksia yhteishaussa

13.3.2019 klo 14:18

7X9A6682_web

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston suosituimpia koulutuksia 12.3. päättyneessä yhteishaussa olivat Kokkolan Hyvinvointikampuksella järjestettävä hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto sekä Kokkolan Ammattikampuksella järjestettävä logistiikan perustutkinto.

Suosittuja olivat myös Ammattikampuksella toteutettavat autoalan ja turvallisuusalan perustutkinnot.

Kpedussa oli 19.2. alkaneessa yhteishaussa haku 27 perustutkintoon Kokkolassa, Kannuksessa, Kaustisella ja Perhossa, joihin aloituspaikkoja oli yhteensä noin 630. Näihin 27 tutkintoon haki tänä vuonna 713 ensisijaista hakijaa. Kaiken kaikkiaan yhtä aloituspaikkaa tavoitteli Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa 1,06 ensisijaista hakijaa. Viime vuoden yhteishaussa vastaava luku oli 1,00.

Vähiten kiinnostavia tutkintoja olivat laboratorioalan, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ja puualan perustutkinnot sekä yhteishaussa ensimmäisen kerran ollut tekninen suunnittelu. Sinänsä valitettavaa, että näille hyvin työllistyville aloille ei nuorilla ollut kiinnostusta. Kpedu hakee erityisesti näihin tutkintoihin opiskelijoita jatkuvalla haulla syksyksi.

Yhteishaussa opiskelupaikkaa hakivat peruskoulun tänä keväänä päättävät tai lukion suorittaneet sekä ilman ammatillista perustutkintoa olevat. Yhteishaun koulutukset alkavat elokuussa.

Soveltuvuuskoe järjestetään sosiaali- ja terveysalalla, kasvatus- ja ohjausalalla, turvallisuusalalla sekä maatalousalan eläintenhoitajan osaamisalalla. Kokeet toteutetaan huhti-toukokuussa. 

Tieto opiskelijavalinnasta ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 13.6. Valinnat löytyvät tuolloin Kpedun nettisivuilta niiden osalta, jotka ovat antaneet lähettämässään hakemuksessa luvan valinnan julkaisuun.

Valitun hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 27.6.

Jatkuva haku käynnissä koko ajan

Yhteishaun kautta hakeneet ja ilman opiskelupaikkaa jäävät voivat jättää hakulomakkeen vielä jatkuvan haun kautta. Yhteishaun pisteet ratkaisevat hakijoiden valintajärjestyksen.

Myös ne, joilla on jo jokin ammatillinen perustutkinto, voivat hakea Kpeduun jatkuvassa haussa. Ammatillisten perustutkintojen ohella jatkuvassa haussa pystyy hakemaan myös ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin sekä edellä mainittujen tutkintojen tutkinnon osiin. Jatkuvaa hakua voivat hyödyntää ylipäänsä kaikki Kpedussa opiskelusta kiinnostuneet.

Jatkuvan haun hakemus tehdään osoitteessa www.kpedu.fi.

Valma-koulutus

Kpedussa järjestettävään vuoden kestävään ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan Valma-koulutuksen hakuaika alkaa 21.5. 

Valma-koulutuksesta saa tietoa eri ammateista ja koulutuksista, kokemusta työelämästä sekä monenlaisia taitoja oman elämän rakentamiseen. Tavoitteena on vahvistaa opiskeluvalmiuksia ja selkiyttää ammatinvalintaa. Hakea voivat peruskoulunsa päättäneet ja ilman toisen asteen koulutusta olevat nuoret sekä maahanmuuttajat. Valma alkaa elokuussa Kokkolan Ammattikampuksella.

Valma-koulutukseen haetaan 23.7. mennessä osoitteessa www.opintopolku.fi.

Kansanopistolinjat

Keski-Pohjanmaan kansanopiston vuoden kestäville kansanopistolinjoille haku jatkuu 2.8. saakka.

Kansanopistolinjat antavat valmiuksia jatko-opintoihin ja linjan suorittaneet saavat ammatillisen ja lukiokoulutuksen yhteishakuun kuusi pistettä.

Hakea voi muun muassa valokuvaus-, kuvataide-, kulttuurihistoria-, elokuva-, musiikki-, liikunta-, tanssi- tai kirjoittamisen linjalle. Kansanopistolinjoille haku tapahtuu täällä: www.kpedu.fi/kansanopisto.

Kansanopistolinjat alkavat Kpedu Kälviällä elokuussa.

Kpedun Hakijapalvelut palvelee arkisin klo 9.00 - 15.00 – myös kesällä

Kpedun Hakijapalvelut auttaa mielellään kaikissa hakeutumiseen ja koulutuksiin liittyvissä asioissa: 040 808 5010, hakijapalvelut@kpedu.fi.

Ajankohtaista

Hius- ja kauneudenhoitoalan sekä logistiikan perustutkinnot Kpedun suosituimpia koulutuksia yhteishaussa

13.3.2019 klo 14:18

7X9A6682_web

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston suosituimpia koulutuksia 12.3. päättyneessä yhteishaussa olivat Kokkolan Hyvinvointikampuksella järjestettävä hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto sekä Kokkolan Ammattikampuksella järjestettävä logistiikan perustutkinto.

Suosittuja olivat myös Ammattikampuksella toteutettavat autoalan ja turvallisuusalan perustutkinnot.

Kpedussa oli 19.2. alkaneessa yhteishaussa haku 27 perustutkintoon Kokkolassa, Kannuksessa, Kaustisella ja Perhossa, joihin aloituspaikkoja oli yhteensä noin 630. Näihin 27 tutkintoon haki tänä vuonna 713 ensisijaista hakijaa. Kaiken kaikkiaan yhtä aloituspaikkaa tavoitteli Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa 1,06 ensisijaista hakijaa. Viime vuoden yhteishaussa vastaava luku oli 1,00.

Vähiten kiinnostavia tutkintoja olivat laboratorioalan, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ja puualan perustutkinnot sekä yhteishaussa ensimmäisen kerran ollut tekninen suunnittelu. Sinänsä valitettavaa, että näille hyvin työllistyville aloille ei nuorilla ollut kiinnostusta. Kpedu hakee erityisesti näihin tutkintoihin opiskelijoita jatkuvalla haulla syksyksi.

Yhteishaussa opiskelupaikkaa hakivat peruskoulun tänä keväänä päättävät tai lukion suorittaneet sekä ilman ammatillista perustutkintoa olevat. Yhteishaun koulutukset alkavat elokuussa.

Soveltuvuuskoe järjestetään sosiaali- ja terveysalalla, kasvatus- ja ohjausalalla, turvallisuusalalla sekä maatalousalan eläintenhoitajan osaamisalalla. Kokeet toteutetaan huhti-toukokuussa. 

Tieto opiskelijavalinnasta ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 13.6. Valinnat löytyvät tuolloin Kpedun nettisivuilta niiden osalta, jotka ovat antaneet lähettämässään hakemuksessa luvan valinnan julkaisuun.

Valitun hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 27.6.

Jatkuva haku käynnissä koko ajan

Yhteishaun kautta hakeneet ja ilman opiskelupaikkaa jäävät voivat jättää hakulomakkeen vielä jatkuvan haun kautta. Yhteishaun pisteet ratkaisevat hakijoiden valintajärjestyksen.

Myös ne, joilla on jo jokin ammatillinen perustutkinto, voivat hakea Kpeduun jatkuvassa haussa. Ammatillisten perustutkintojen ohella jatkuvassa haussa pystyy hakemaan myös ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin sekä edellä mainittujen tutkintojen tutkinnon osiin. Jatkuvaa hakua voivat hyödyntää ylipäänsä kaikki Kpedussa opiskelusta kiinnostuneet.

Jatkuvan haun hakemus tehdään osoitteessa www.kpedu.fi.

Valma-koulutus

Kpedussa järjestettävään vuoden kestävään ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan Valma-koulutuksen hakuaika alkaa 21.5. 

Valma-koulutuksesta saa tietoa eri ammateista ja koulutuksista, kokemusta työelämästä sekä monenlaisia taitoja oman elämän rakentamiseen. Tavoitteena on vahvistaa opiskeluvalmiuksia ja selkiyttää ammatinvalintaa. Hakea voivat peruskoulunsa päättäneet ja ilman toisen asteen koulutusta olevat nuoret sekä maahanmuuttajat. Valma alkaa elokuussa Kokkolan Ammattikampuksella.

Valma-koulutukseen haetaan 23.7. mennessä osoitteessa www.opintopolku.fi.

Kansanopistolinjat

Keski-Pohjanmaan kansanopiston vuoden kestäville kansanopistolinjoille haku jatkuu 2.8. saakka.

Kansanopistolinjat antavat valmiuksia jatko-opintoihin ja linjan suorittaneet saavat ammatillisen ja lukiokoulutuksen yhteishakuun kuusi pistettä.

Hakea voi muun muassa valokuvaus-, kuvataide-, kulttuurihistoria-, elokuva-, musiikki-, liikunta-, tanssi- tai kirjoittamisen linjalle. Kansanopistolinjoille haku tapahtuu täällä: www.kpedu.fi/kansanopisto.

Kansanopistolinjat alkavat Kpedu Kälviällä elokuussa.

Kpedun Hakijapalvelut palvelee arkisin klo 9.00 - 15.00 – myös kesällä

Kpedun Hakijapalvelut auttaa mielellään kaikissa hakeutumiseen ja koulutuksiin liittyvissä asioissa: 040 808 5010, hakijapalvelut@kpedu.fi.