Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Työpaikkaohjaajat kouluttautuvat innolla

20.2.2019 klo 13:11

IMG_8308_web

Parasta palvelua kehittämisohjelmassa ja Parasta digiohjausta hankkeessa on vuoden 2018 aikana kehitetty Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän työpaikkaohjaajakoulutuksia. Työpaikkaohjaajakoulutukset ovat olleet avoimia kaikkien alojen ohjaajille ja niissä on käsitelty yleisellä tasolla ohjaukseen liittyviä keskeisimpiä aiheita; ohjaajan roolia ja tehtäviä, arviointia ja palautetta, haasteellisia tilanteita ja hyviä käytänteitä. Koulutussisällöt on jaettu kahteen kahden tunnin mittaiseen koulutussessioon.

 • Koulutukseen kuuluu aina alustus ja sen jälkeen keskustellaan teemoista vapaamuotoisesti pienryhmissä, kertovat Hannele Häli ja Johanna Herrala Kpedun Oppisopimuspalveluista.

  Palautteissa työpaikkaohjaajat ovat pitäneet erityisen hyödyllisinä todellisia caseja ja muiden kokemuksista oppimista:

  Ehdottomasti parasta yhteiskeskustelut, tällöin tulee eläviä esimerkkejä.

  Hyödyllistä tietoa, vertaistuki on tärkeää, toivoisin lisää tämmöisiä päiviä.

  Avointa, hyvää keskustelua, yhdessä miettimistä, rento ilmapiiri, sai hyvää tietoa.

  Koulutussisällöt pohjautuvat valtakunnalliseen Ohjaan.fi-sivustoon, jota työpaikkaohjaajat voivat hyödyntää myös itsenäiseen opiskeluun. Koulutuksia vetävät Kpedun oppisopimussuunnittelijat.

  Työpaikkaohjaamiseen liittyvät käytännöt vaihtelevat aloittain ja työpaikoittain.

 • Yhtä oikeaa sabluunaa ei ole olemassa, eikä tarvitsekaan olla. Koulutuksiimme on osallistunut kokeneitakin työpaikkaohjaajia, mutta hekin ovat kertoneet saaneensa koulutuksesta uutta tietoa ja näkökulmaa. Ehkä siinä juuri näkyy vertaistuen ja ajatustenvaihdon merkitys, kertoo Häli.

  Työpaikkaohjaajakoulutukset on toteutettu Kokkolassa, Kaustisella ja Kannuksessa, ja Parasta digiohjausta on tarjonnut mahdollisuuden osallistua koulutukseen etäyhteysvälineillä omalta työpaikalta tai kotikoneelta. Koulutukset löytyvät Kpedu Oppisopimuspalveluiden kotisivuilta. Tähän mennessä koulutuksen on käynyt jo noin sata työpaikkaohjaajaa.

 • Kevätlukukaudelle on aikataulutettu jo neljä uutta työpaikkaohjaajakoulutusta, ja tarpeen mukaan lisääkin järjestetään. Järjestämme sekä avoimia koulutuksia että yrityskohtaisesti räätälöityjä. Koulutukset soveltuvat sekä oppisopimus- että koulutussopimusopiskelijoiden ohjaajille. Kevään työpaikkaohjaajakoulutuksiin ovat tervetulleita myös opettajat osallistumaan, muistuttaa Herrala.

Vuoden 2019 aikana hankkeissa aletaan pilotoida myös Itslearning-oppimisympäristöä työpaikkaohjaajien kanssa. Lisätietoa hankkeista ja niiden toimenpiteistä saat projektityöntekijä Johanna Herralalta.

Ajankohtaista

Työpaikkaohjaajat kouluttautuvat innolla

20.2.2019 klo 13:11

IMG_8308_web

Parasta palvelua kehittämisohjelmassa ja Parasta digiohjausta hankkeessa on vuoden 2018 aikana kehitetty Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän työpaikkaohjaajakoulutuksia. Työpaikkaohjaajakoulutukset ovat olleet avoimia kaikkien alojen ohjaajille ja niissä on käsitelty yleisellä tasolla ohjaukseen liittyviä keskeisimpiä aiheita; ohjaajan roolia ja tehtäviä, arviointia ja palautetta, haasteellisia tilanteita ja hyviä käytänteitä. Koulutussisällöt on jaettu kahteen kahden tunnin mittaiseen koulutussessioon.

 • Koulutukseen kuuluu aina alustus ja sen jälkeen keskustellaan teemoista vapaamuotoisesti pienryhmissä, kertovat Hannele Häli ja Johanna Herrala Kpedun Oppisopimuspalveluista.

  Palautteissa työpaikkaohjaajat ovat pitäneet erityisen hyödyllisinä todellisia caseja ja muiden kokemuksista oppimista:

  Ehdottomasti parasta yhteiskeskustelut, tällöin tulee eläviä esimerkkejä.

  Hyödyllistä tietoa, vertaistuki on tärkeää, toivoisin lisää tämmöisiä päiviä.

  Avointa, hyvää keskustelua, yhdessä miettimistä, rento ilmapiiri, sai hyvää tietoa.

  Koulutussisällöt pohjautuvat valtakunnalliseen Ohjaan.fi-sivustoon, jota työpaikkaohjaajat voivat hyödyntää myös itsenäiseen opiskeluun. Koulutuksia vetävät Kpedun oppisopimussuunnittelijat.

  Työpaikkaohjaamiseen liittyvät käytännöt vaihtelevat aloittain ja työpaikoittain.

 • Yhtä oikeaa sabluunaa ei ole olemassa, eikä tarvitsekaan olla. Koulutuksiimme on osallistunut kokeneitakin työpaikkaohjaajia, mutta hekin ovat kertoneet saaneensa koulutuksesta uutta tietoa ja näkökulmaa. Ehkä siinä juuri näkyy vertaistuen ja ajatustenvaihdon merkitys, kertoo Häli.

  Työpaikkaohjaajakoulutukset on toteutettu Kokkolassa, Kaustisella ja Kannuksessa, ja Parasta digiohjausta on tarjonnut mahdollisuuden osallistua koulutukseen etäyhteysvälineillä omalta työpaikalta tai kotikoneelta. Koulutukset löytyvät Kpedu Oppisopimuspalveluiden kotisivuilta. Tähän mennessä koulutuksen on käynyt jo noin sata työpaikkaohjaajaa.

 • Kevätlukukaudelle on aikataulutettu jo neljä uutta työpaikkaohjaajakoulutusta, ja tarpeen mukaan lisääkin järjestetään. Järjestämme sekä avoimia koulutuksia että yrityskohtaisesti räätälöityjä. Koulutukset soveltuvat sekä oppisopimus- että koulutussopimusopiskelijoiden ohjaajille. Kevään työpaikkaohjaajakoulutuksiin ovat tervetulleita myös opettajat osallistumaan, muistuttaa Herrala.

Vuoden 2019 aikana hankkeissa aletaan pilotoida myös Itslearning-oppimisympäristöä työpaikkaohjaajien kanssa. Lisätietoa hankkeista ja niiden toimenpiteistä saat projektityöntekijä Johanna Herralalta.