Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

Kpedu tarjoaa yhteishaussa noin 630 opiskelupaikkaa

19.2.2019 klo 13:36
7X9A6712_web

Sadoilla nuorilla Kokkolan seudulla ja muualla Keski-Pohjanmaan maakunnassa on edessään tärkeitä valintoja, sillä valtakunnallinen yhteishaku alkaa tiistaina 19.2.

Yhteishaussa opiskelupaikkaa voivat hakea keväällä 2019 peruskoulun päättävät tai lukion suorittaneet sekä ilman ammatillista perustutkintoa olevat.

27 PERUSTUTKINTOA JA NOIN 630 OPISKELUPAIKKAA

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa alkaa syksyllä 27 eri perustutkintoa, joissa on tarjolla yhteensä noin 630 opiskelupaikkaa yhteishaussa.

MONIALAISTA AMMATILLISTA KOULUTUSTA KOKKOLAN AMMATTI- JA HYVINVOINTIKAMPUKSELLA SEKÄ KÄLVIÄN TOIMIPAIKASSA

Kokkolan Ammattikampuksella voi opiskella ensi syksystä alkaen mm. yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi, merkonomiksi, koneistajaksi, ajoneuvoasentajaksi, laborantiksi, sähkö- tai automaatioasentajaksi, datanomiksi, leipuri-kondiittoriksi, kokiksi tai tarjoilijaksi.

Kokkolan Hyvinvointikampuksella voi opiskella lähihoitajaksi tai kampaajaksi sekä Kälviän toimipaikassa nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi.

KANNUKSEN, KAUSTISEN JA PERHON TOIMIPAIKOISSA TAPAHTUU LUONNONVARA-ALAN KOULUTUS

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Kannuksen, Kaustisen ja Perhon toimipaikoissa järjestetään luonnonvara-alan koulutusta. Näistä voi valmistua mm. eläintenhoitajaksi, metsäkoneenkuljettajaksi, maaseutuyrittäjäksi, turkistarhaajaksi ja hevostenhoitajaksi.

SOVELTUVUUSKOKEET JÄRJESTETÄÄN TIETYILLÄ ALOILLA

Soveltuvuuskoe järjestetään sosiaali- ja terveysalalla, kasvatus- ja ohjausalalla, turvallisuusalalla sekä maatalousalan eläintenhoitajan osaamisalalla. Kokeet toteutetaan huhti-toukokuussa. 

KPEDUSSA MYÖS AMMATTILUKIOMAHDOLLISUUS

Ammatillisiin opintoihin on mahdollista yhdistää myös lukio-opinnot Kokkolassa, Kannuksessa ja Perhossa.

UUSI TUTKINTO JA KAKSI UUTTA OSAAMISALAA

Tänä vuonna uutena tutkintona yhteishaussa on teknisen suunnittelun perustutkinto, tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinnossa hyvinvointiteknologian osaamisala sekä rakennusalan perustutkinnossa maanrakennuskoneenkuljetuksen osaamisala. 

Opiskelijavalinta suoritetaan hakijoiden valintapistemäärän ja hakijoiden esittämän hakutoivejärjestyksen perusteella. 

YHTEISHAKU PÄÄTTYY 12.3.

Yhteishaku tapahtuu sähköisellä lomakkeella Opintopolussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakija voi hakea enintään viiteen koulutukseen, josta voi tulla valituksi vain yhteen. Yhteishaku päättyy tiistaina 12.3. klo 15.00.

Tieto opiskelijavalinnasta ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 13.6. Valinnat löytyvät Kpedun nettisivuilta niiden osalta, jotka ovat antaneet lähettämässään hakemuksessa luvan valinnan julkaisuun.

Valitun hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 27.6.

VALMA-KOULUTUKSEEN HAKU ALKAA 21.5.

Kpedusta löytyy myös lukuvuoden mittainen ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus eli Valma. Valma-koulutuksesta saa tietoa eri ammateista ja koulutuksista, kokemusta työelämästä sekä monenlaisia taitoja oman elämän rakentamiseen. Kpedun Valma-opintoihin voi hakea 21.5. alkaen. Valma-koulutus alkaa syksyllä.

KPEDUSSA MYÖS JATKUVA HAKU 

Yhteishaun lisäksi Kpedussa on myös koko ajan käynnissä oleva jatkuva haku. Jatkuvassa haussa pystyy hakemaan ammatillisiin perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin. Lisätietoja jatkuvasta hausta löytyy Kpedun nettisivuilta www.kpedu.fi.

LISÄTIETOJA

Kpedun Hakijapalvelut, 040 808 5010, hakijapalvelut@kpedu.fi