Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Katso tästä juuri nyt

haussa olevat koulutukset!

 

 

 

Sparrausta kasvuun ja kasvun hallintaan Pohjanmaan Kasvupolulla

7.2.2019 klo 14:39
Tänä keväänä käynnistyvään Pohjanmaan Kasvupolku®-sparraukseen voivat hakea mukaan kaikki kasvunälkäiset alueen yritykset ikään, kokoon tai toimialaan katsomatta. Kasvupolun kumppanit; Centria, Kpedu, Vaasan ammattikorkeakoulu, Viexpo, Pohjanmaan Kauppakamari, Vaasan yliopisto sekä Keski-Pohjanmaan Kirjapaino toivovat kuitenkin näkevänsä Kasvupolulla erityisesti yrityksiä, jotka työllistävät jo yli 15 henkilöä ja tarvitsevat sparrausta erityisesti kasvun hallintaa. Mukaan hakevien yritysten kasvunhaasteet voivat liittyä mm. tiimin rakentamiseen, strategiaan, johtamiseen tai kansainvälistymiseen.
 
Pohjanmaan Kasvupolkua on toteutettu vuodesta 2017 alkaen ja se on tarjonnut sekä rohkaisua että haastamista 30 alueen pk-yritykselle. Kasvupolun sparrauksessa on ollut mukana useita niin sanottujen perinteisten toimialojen yrityksiä kuten teollisuuden parissa toimiva, vuonna 2003 perustettu kokkolalainen, Merius Oy. Merius tuottaa suunnittelu-, konsultointi- ja projektinhallintapalveluja korkeaa teknologiaa apuna käyttäen teollisuusasiakkaille, jolloin ne voivat suunnitella ja toteuttaa investointinsa paremmin. Kasvu Openista yritys sai erityisesti apua kasvusuunnitelmansa kirkastamiseen sekä johtamiseen ja tiimin rakentamiseen. Kasvu Openiin osallistumisen jälkeen Merius onkin mm. muuttanut organisaatiorakenteensa työntekijöiden itseohjautuvuutta tukevaksi ja perustanut advisor boardin tuomaan ulkopuolista näkemystä yrityksen johtamiseen ja kehittämiseen. Jo viime vuonna Kasvu Open myllärin eli asiantuntijan saappaissa toiminut Meriuksen toimitusjohtaja Hannu Sarja on tänä vuonna mukana Pohjanmaan Kasvupolun tuomaristossa. Kasvupolun tuomaristo, johon myös Sarja kuuluu, valitsee Kasvupolulle mukaan hakeneiden yritysten joukosta 10-15 yritystä, jotka osallistuvat kahteen Kiitoratapäivään, jossa he saavat sparrausta liike-elämän asiantuntijoilta ja kasvattavat omaa verkostoaan.


Kasvupolun sisältö ja eteneminen

Haku mukaan Pohjanmaan Kasvupolulle on avoinna 7.4.2019 asti, jonka jälkeen Kasvupolun tuomaristo valitsee 10-15 yritystä mukaan Kasvupolulle. Mukaan valittuja yrityksiä sparrataan kahdessa Kiitoratapäivässä 15.5. sekä 13.6., jolloin eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat, eli myllärit, haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa Kasvupolun aikana yhteensä 10 asiantuntijaa 45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Tuomaristo valitsee Kasvupolun päätteeksi kaksi parasta yritystä, jotka etenevät jatkosparrauksiin ja lokakuussa 2019 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa jaossa on myös valtakunnallinen palkinto ”Sijoittajan suosikki 2019”. Palkinto mahdollistaa saajalle jopa miljoonarahoituksen ja se toteutetaan yhdessä Innovestorin ja Nordean kanssa.

Lisätietoja Kasvupolusta: www.kasvuopen.fi/kasvupolut/pohjanmaan-kasvupolku-2019

Hae mukaan Kasvupolun sparraukseen: www.kasvuopen.fi/hae


Lisätiedot:

Maria Häkkinen, Kasvun Roihu Oy, p. 045 130 3751, maria.hakkinen@roihu.com

Aleksi Saarinen, Kasvun Roihu Oy, p. 041 548 8762, aleksi.saarinen@roihu.com

Kasvu Open auttaa suomalaisia kasvunnälkäisiä pk-yrityksiä kasvamaan yrityksen koosta tai iästä riippumatta. Vuonna 2019 asiantuntijoiden maksuttomaan sparraukseen pääsee 400 yritystä 25 eri Kasvupolulle. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2019, jossa Kasvupolkujen parhaimmiston eli 100 yrityksen joukosta valitaan Suomen lupaavimmat kasvuyritykset.

Pohjanmaan Kasvupolun mahdollistavat Centria, Kpedu, Vaasan ammattikorkeakoulu, Viexpo, Pohjanmaan Kauppakamari, Vaasan yliopisto sekä Keski-Pohjanmaan Kirjapaino.

Ajankohtaista

Sparrausta kasvuun ja kasvun hallintaan Pohjanmaan Kasvupolulla

7.2.2019 klo 14:39
Tänä keväänä käynnistyvään Pohjanmaan Kasvupolku®-sparraukseen voivat hakea mukaan kaikki kasvunälkäiset alueen yritykset ikään, kokoon tai toimialaan katsomatta. Kasvupolun kumppanit; Centria, Kpedu, Vaasan ammattikorkeakoulu, Viexpo, Pohjanmaan Kauppakamari, Vaasan yliopisto sekä Keski-Pohjanmaan Kirjapaino toivovat kuitenkin näkevänsä Kasvupolulla erityisesti yrityksiä, jotka työllistävät jo yli 15 henkilöä ja tarvitsevat sparrausta erityisesti kasvun hallintaa. Mukaan hakevien yritysten kasvunhaasteet voivat liittyä mm. tiimin rakentamiseen, strategiaan, johtamiseen tai kansainvälistymiseen.
 
Pohjanmaan Kasvupolkua on toteutettu vuodesta 2017 alkaen ja se on tarjonnut sekä rohkaisua että haastamista 30 alueen pk-yritykselle. Kasvupolun sparrauksessa on ollut mukana useita niin sanottujen perinteisten toimialojen yrityksiä kuten teollisuuden parissa toimiva, vuonna 2003 perustettu kokkolalainen, Merius Oy. Merius tuottaa suunnittelu-, konsultointi- ja projektinhallintapalveluja korkeaa teknologiaa apuna käyttäen teollisuusasiakkaille, jolloin ne voivat suunnitella ja toteuttaa investointinsa paremmin. Kasvu Openista yritys sai erityisesti apua kasvusuunnitelmansa kirkastamiseen sekä johtamiseen ja tiimin rakentamiseen. Kasvu Openiin osallistumisen jälkeen Merius onkin mm. muuttanut organisaatiorakenteensa työntekijöiden itseohjautuvuutta tukevaksi ja perustanut advisor boardin tuomaan ulkopuolista näkemystä yrityksen johtamiseen ja kehittämiseen. Jo viime vuonna Kasvu Open myllärin eli asiantuntijan saappaissa toiminut Meriuksen toimitusjohtaja Hannu Sarja on tänä vuonna mukana Pohjanmaan Kasvupolun tuomaristossa. Kasvupolun tuomaristo, johon myös Sarja kuuluu, valitsee Kasvupolulle mukaan hakeneiden yritysten joukosta 10-15 yritystä, jotka osallistuvat kahteen Kiitoratapäivään, jossa he saavat sparrausta liike-elämän asiantuntijoilta ja kasvattavat omaa verkostoaan.


Kasvupolun sisältö ja eteneminen

Haku mukaan Pohjanmaan Kasvupolulle on avoinna 7.4.2019 asti, jonka jälkeen Kasvupolun tuomaristo valitsee 10-15 yritystä mukaan Kasvupolulle. Mukaan valittuja yrityksiä sparrataan kahdessa Kiitoratapäivässä 15.5. sekä 13.6., jolloin eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat, eli myllärit, haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa Kasvupolun aikana yhteensä 10 asiantuntijaa 45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Tuomaristo valitsee Kasvupolun päätteeksi kaksi parasta yritystä, jotka etenevät jatkosparrauksiin ja lokakuussa 2019 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa jaossa on myös valtakunnallinen palkinto ”Sijoittajan suosikki 2019”. Palkinto mahdollistaa saajalle jopa miljoonarahoituksen ja se toteutetaan yhdessä Innovestorin ja Nordean kanssa.

Lisätietoja Kasvupolusta: www.kasvuopen.fi/kasvupolut/pohjanmaan-kasvupolku-2019

Hae mukaan Kasvupolun sparraukseen: www.kasvuopen.fi/hae


Lisätiedot:

Maria Häkkinen, Kasvun Roihu Oy, p. 045 130 3751, maria.hakkinen@roihu.com

Aleksi Saarinen, Kasvun Roihu Oy, p. 041 548 8762, aleksi.saarinen@roihu.com

Kasvu Open auttaa suomalaisia kasvunnälkäisiä pk-yrityksiä kasvamaan yrityksen koosta tai iästä riippumatta. Vuonna 2019 asiantuntijoiden maksuttomaan sparraukseen pääsee 400 yritystä 25 eri Kasvupolulle. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2019, jossa Kasvupolkujen parhaimmiston eli 100 yrityksen joukosta valitaan Suomen lupaavimmat kasvuyritykset.

Pohjanmaan Kasvupolun mahdollistavat Centria, Kpedu, Vaasan ammattikorkeakoulu, Viexpo, Pohjanmaan Kauppakamari, Vaasan yliopisto sekä Keski-Pohjanmaan Kirjapaino.