Koulutamme nuoret ja aikuiset

Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Tervetuloa uudet opiskelijat! 🥳🥳

Tietoa opiskelujen aloittamisesta

Taitaja 2019 -semifinalistit kisaavat tietojenkäsittelyssä

31.1.2019 klo 13:16

 

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää tietojenkäsittelylajin Taitaja2019-semifinaalin torstaina 31.1. Kokkolan Ammattikampuksella toteutettavaan semifinaaliin osallistuu 30 datanomiopiskelijaa eri puolilta Suomea. Mukana ovat myös Kpedun opiskelijat Vertti Keski-Säntti ja Tatu Riihimäki.

 
Semifinaalin kahdeksan parasta opiskelijaa selviytyy Joensuussa toukokuussa järjestettävän Taitaja2019-finaalitapahtuman tietojenkäsittelylajin loppukilpailuun.
 
Taitaja2019-semifinaaleihin osallistuu valtakunnallisesti yhteensä 1 474 ammattiin opiskelevaa nuorta, joista noin 400 selviytyy Taitaja2019-finaalitapahtumaan Joensuuhun kamppailemaan toukokuussa ammattitaidon suomenmestaruuksista 43 eri lajissa. Nuorten ammattitaidon SM-kilpailut – Taitaja2019 on Suomen suurin ja merkittävin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma. 
 
Keski-Säntin ja Riihimäen ohella eri puolilla Suomea järjestettäviin Taitaja2019-semifinaaleihin osallistuu 22 Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijaa kymmenessä eri lajissa.
 

Microsoft Office: Excel, Word ja PowerPoint

 
Tietojenkäsittely-lajissa kilpailijat tekevät semifinaalitehtävänsä Microsoft Office -ohjelmistolla. Semifinaali koostuu kolmesta erillisestä kilpailuosiosta: taulukkolaskenta (Excel), tekstinkäsittely (Word) ja esitysgrafiikka (PowerPoint). Ohjelmistot ovat englanninkielisiä.
Semifinaalitehtävät pohjautuvat liiketalouden sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon tutkinnon perusteisiin. Arviointikriteerit noudattavat edellä mainittujen perustutkintojen arviointikriteerejä. Vaatimustaso on tutkintojen perusteiden kiitettävän (K3) tason mukainen. 
 
Tietojenkäsittelylajin semifinaalikoordinaattorina toimii Keski-Pohjanmaan ammattiopiston liiketalouden alan lehtori Ari Lähetkangas.

 

Ajankohtaista

Taitaja 2019 -semifinalistit kisaavat tietojenkäsittelyssä

31.1.2019 klo 13:16

 

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää tietojenkäsittelylajin Taitaja2019-semifinaalin torstaina 31.1. Kokkolan Ammattikampuksella toteutettavaan semifinaaliin osallistuu 30 datanomiopiskelijaa eri puolilta Suomea. Mukana ovat myös Kpedun opiskelijat Vertti Keski-Säntti ja Tatu Riihimäki.

 
Semifinaalin kahdeksan parasta opiskelijaa selviytyy Joensuussa toukokuussa järjestettävän Taitaja2019-finaalitapahtuman tietojenkäsittelylajin loppukilpailuun.
 
Taitaja2019-semifinaaleihin osallistuu valtakunnallisesti yhteensä 1 474 ammattiin opiskelevaa nuorta, joista noin 400 selviytyy Taitaja2019-finaalitapahtumaan Joensuuhun kamppailemaan toukokuussa ammattitaidon suomenmestaruuksista 43 eri lajissa. Nuorten ammattitaidon SM-kilpailut – Taitaja2019 on Suomen suurin ja merkittävin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma. 
 
Keski-Säntin ja Riihimäen ohella eri puolilla Suomea järjestettäviin Taitaja2019-semifinaaleihin osallistuu 22 Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijaa kymmenessä eri lajissa.
 

Microsoft Office: Excel, Word ja PowerPoint

 
Tietojenkäsittely-lajissa kilpailijat tekevät semifinaalitehtävänsä Microsoft Office -ohjelmistolla. Semifinaali koostuu kolmesta erillisestä kilpailuosiosta: taulukkolaskenta (Excel), tekstinkäsittely (Word) ja esitysgrafiikka (PowerPoint). Ohjelmistot ovat englanninkielisiä.
Semifinaalitehtävät pohjautuvat liiketalouden sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon tutkinnon perusteisiin. Arviointikriteerit noudattavat edellä mainittujen perustutkintojen arviointikriteerejä. Vaatimustaso on tutkintojen perusteiden kiitettävän (K3) tason mukainen. 
 
Tietojenkäsittelylajin semifinaalikoordinaattorina toimii Keski-Pohjanmaan ammattiopiston liiketalouden alan lehtori Ari Lähetkangas.