Koulutamme nuoret ja aikuiset

Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Tervetuloa uudet opiskelijat! 🥳🥳

Tietoa opiskelujen aloittamisesta

Tuukka Karjula Keski-Pohjanmaan ammattiopiston vuoden 2018 lähihoitajaopiskelija

28.1.2019 klo 13:05Kansallista lähihoitajapäivää vietetään valtakunnallisesti yhdettätoista kertaa 27. tammikuuta. Juhlapäivän kunniaksi Keski-Pohjanmaan ammattiopiston sosiaali- ja terveysalan opiskelijat äänestivät ennätysmäärästä ehdokkaita Tuukka Karjulan Hyvinvointikampuksen vuoden 2018 lähihoitajaopiskelijaksi.

Valitsemisperusteet olivat seuraavat: Tuukka Karjula on yhteistyökykyinen, positiivinen, kiltti, mukava, luotettava, huomaavainen, ahkera ja empaattinen. Hänellä on selvät päämäärät tulevaisuuden suhteen ja hän on halukas oppimaan uutta, tunnollinen sekä hyvä alan töissä. Tuukka omaa hyvän työasenteen ja on kaikkia kunnioittava hoitaja.

Tuukka Karjula on vuoden lähihoitajaopiskelijaValinta vuoden 2018 lähihoitajaopiskelijaksi tuli Karjulalle täysin puskista.

- Tämä tuli todella yllätyksenä! Mukavaltahan tällainen kunnianosoitus tuntuu, joten kiitokset kaikille minua äänestäneille.

Rohkeasti omalle polulle

Toista vuotta lähihoitajaksi opiskeleva Karjula suorittaa ammatillisten opintojen rinnalla lukio-opintoja, tähtäimenään kolmoistutkinto ja myöhemmin ura lääkärinä. Kiinnostus hoiva-alalle on kytenyt Karjulassa pienestä pitäen.

- Minulla on lähipiirissä epilepsiaa sairastava henkilö, joten olen jo pienenä huomannut, kuinka tärkeää on osata auttaa toista. Yläasteen aikana hoiva-ala tuntui koko ajan enemmän omalta jutulta. Meillä oli tosi poikavaltainen luokka, josta olin ainoa lähihoitajaksi hakeutunut. Kieltämättä tuntui vähän oudolta suunnata näin naisvaltaiselle alalle, mutta yhtään en ole katunut, että seurasin omaa unelmaani! Karjula kertoo.

Hyvän lähihoitajan ominaisuuksista Karjula nostaa esiin kärsivällisyyden, yhteistyökyvyn ja taidon kuunnella.

- Etenkin vanhusten kanssa työskennellessä on todella tärkeää rauhoittua kuuntelemaan heitä. Monella vanhuksella ei ole kovin usein juttukaveria, joten on kiva, että he saavat edes silloin tällöin keskustella aidosti heitä kuuntelevan ihmisen kanssa.

Taitajat taistelevat Ylivieskassa

Ensi viikon keskiviikkona Karjula edustaa Hyvinvointikampusta ja lähihoitajalajia Taitaja-kilpailun semifinaalissa Ylivieskassa.

- Lähden kisaan hyvillä mielin sillä ajatuksella, että teen parhaani. Paineita menestymisestä en aio ottaa. On ihan kiva päästä vertaamaan omia taitoja muihin kilpailijoihin. Kanssani kisaamaan lähtee Nea Karvonen, joten meistä on toisillemme seuraa ja vertaistukea.

Taitaja-kisoja varten kaksikko on harjoitellut tekemällä edellisten vuosien kilpailutehtäviä ja tankkaamalla teoriaa. Kaksikkoa kisaan valmentaa opettaja Lotta Brännkärr.

Avoimin mielin tulevaisuuden osaajaksi

Kolmoistutkintoa suorittava Karjula myöntää, että välillä opiskelu on rankkaa.

- Lukiojaksot tuntuvat toisinaan aika raskailta, kun kursseja on paljon. Hyvää vaihtelua siihen taas tuovat käytännönläheiset ammatilliset opinnot, joten tuntuu, että ne aika kivasti tasapainottavat toisiaan, Karjula pohtii.

Niille, jotka yhteishaun kynnyksellä pohtivat lähihoitajaopintoihin suuntaamista, Karjulalla on hyviä uutisia.

- Ehdottomasti kannattaa hakea tänne opiskelemaan! Alalla saa hyvin kesätöitä ja valmistuneet työllistyvät hyvin. Erityisesti miehiä tarvitaan alalla. Ei muuta kuin avoimin mielin kohti tulevaisuutta, niin hyvä tulee! Karjula hymyilee.

Ajankohtaista

Tuukka Karjula Keski-Pohjanmaan ammattiopiston vuoden 2018 lähihoitajaopiskelija

28.1.2019 klo 13:05Kansallista lähihoitajapäivää vietetään valtakunnallisesti yhdettätoista kertaa 27. tammikuuta. Juhlapäivän kunniaksi Keski-Pohjanmaan ammattiopiston sosiaali- ja terveysalan opiskelijat äänestivät ennätysmäärästä ehdokkaita Tuukka Karjulan Hyvinvointikampuksen vuoden 2018 lähihoitajaopiskelijaksi.

Valitsemisperusteet olivat seuraavat: Tuukka Karjula on yhteistyökykyinen, positiivinen, kiltti, mukava, luotettava, huomaavainen, ahkera ja empaattinen. Hänellä on selvät päämäärät tulevaisuuden suhteen ja hän on halukas oppimaan uutta, tunnollinen sekä hyvä alan töissä. Tuukka omaa hyvän työasenteen ja on kaikkia kunnioittava hoitaja.

Tuukka Karjula on vuoden lähihoitajaopiskelijaValinta vuoden 2018 lähihoitajaopiskelijaksi tuli Karjulalle täysin puskista.

- Tämä tuli todella yllätyksenä! Mukavaltahan tällainen kunnianosoitus tuntuu, joten kiitokset kaikille minua äänestäneille.

Rohkeasti omalle polulle

Toista vuotta lähihoitajaksi opiskeleva Karjula suorittaa ammatillisten opintojen rinnalla lukio-opintoja, tähtäimenään kolmoistutkinto ja myöhemmin ura lääkärinä. Kiinnostus hoiva-alalle on kytenyt Karjulassa pienestä pitäen.

- Minulla on lähipiirissä epilepsiaa sairastava henkilö, joten olen jo pienenä huomannut, kuinka tärkeää on osata auttaa toista. Yläasteen aikana hoiva-ala tuntui koko ajan enemmän omalta jutulta. Meillä oli tosi poikavaltainen luokka, josta olin ainoa lähihoitajaksi hakeutunut. Kieltämättä tuntui vähän oudolta suunnata näin naisvaltaiselle alalle, mutta yhtään en ole katunut, että seurasin omaa unelmaani! Karjula kertoo.

Hyvän lähihoitajan ominaisuuksista Karjula nostaa esiin kärsivällisyyden, yhteistyökyvyn ja taidon kuunnella.

- Etenkin vanhusten kanssa työskennellessä on todella tärkeää rauhoittua kuuntelemaan heitä. Monella vanhuksella ei ole kovin usein juttukaveria, joten on kiva, että he saavat edes silloin tällöin keskustella aidosti heitä kuuntelevan ihmisen kanssa.

Taitajat taistelevat Ylivieskassa

Ensi viikon keskiviikkona Karjula edustaa Hyvinvointikampusta ja lähihoitajalajia Taitaja-kilpailun semifinaalissa Ylivieskassa.

- Lähden kisaan hyvillä mielin sillä ajatuksella, että teen parhaani. Paineita menestymisestä en aio ottaa. On ihan kiva päästä vertaamaan omia taitoja muihin kilpailijoihin. Kanssani kisaamaan lähtee Nea Karvonen, joten meistä on toisillemme seuraa ja vertaistukea.

Taitaja-kisoja varten kaksikko on harjoitellut tekemällä edellisten vuosien kilpailutehtäviä ja tankkaamalla teoriaa. Kaksikkoa kisaan valmentaa opettaja Lotta Brännkärr.

Avoimin mielin tulevaisuuden osaajaksi

Kolmoistutkintoa suorittava Karjula myöntää, että välillä opiskelu on rankkaa.

- Lukiojaksot tuntuvat toisinaan aika raskailta, kun kursseja on paljon. Hyvää vaihtelua siihen taas tuovat käytännönläheiset ammatilliset opinnot, joten tuntuu, että ne aika kivasti tasapainottavat toisiaan, Karjula pohtii.

Niille, jotka yhteishaun kynnyksellä pohtivat lähihoitajaopintoihin suuntaamista, Karjulalla on hyviä uutisia.

- Ehdottomasti kannattaa hakea tänne opiskelemaan! Alalla saa hyvin kesätöitä ja valmistuneet työllistyvät hyvin. Erityisesti miehiä tarvitaan alalla. Ei muuta kuin avoimin mielin kohti tulevaisuutta, niin hyvä tulee! Karjula hymyilee.