Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

Soite palkittiin Vuoden esimerkillisenä oppisopimustyönantajana

4.12.2018 klo 13:10
Soite_Erinomainen_oppisopimustyönantaja
Kuvassa Soitesta Misa Kokkonen, Suvi Melender-Lågland, Maria Isokoski, Ritva Jämsä, Tiia Mäkelä, Susan Nykänen, Anu Haapasalo (Kpedu) ja Olli Ontronen.

Suomen oppisopimusosaajat ry (Opso ry) on palkinnut ansioituneet vuoden oppisopimusopiskelijan, -työnantajan, -työpaikkaohjaajan sekä yrittäjä oppisopimusopiskelijan. Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite palkittiin kunniamaininnalla vuoden oppisopimustyönantajakisassa. Palkinto luovutettiin maanantaina 29. lokakuuta.

- Olemme äärimmäisen iloisia ja ylpeitä saamastamme tunnustuksesta! Oppisopimus on meille erittäin merkittävä ja hyvä keino kehittää henkilöstömme osaamista. Soiten ja Kpedun välille on pitkän yhteistyön tuloksena kehittynyt syvällinen kumppanuus, mistä olemme kiitollisia Kpedu Oppisopimuspalveluiden väelle, kiittelee Soiten koulutuspäällikkö Maria Isokoski.

Palkitsemisperusteissa tuotiin esille Soiten aktiivinen, pitkäjänteinen sekä tavoitteellinen työ henkilöstön sekä Keski-Pohjanmaan alueen koulutusprosessien kehittämisessä.

- Soite on jo vuosia toiminut Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän suurimpana ja merkittävimpänä työelämässä oppimisen oppimisympäristönä. Kpedu oppisopimuspalveluiden opiskelijoista merkittävä prosenttiosuus on Soiten työntekijöitä. Soitessa oppisopimuksella aloittaa vuosittain mm. sosiaali- ja terveys-, liiketalous- ja ravintola-alojen oppisopimusopiskelijoita. Lisäksi Soitessa on järjestetty oppisopimuskoulutusta esimerkiksi tietohallinnon henkilöstölle ja uudistettu palveluprosesseja tuotekehitystyön ja johtamisen osaamista uudistamalla, kertoo Kpedun oppisopimuspäällikkö Anu Haapasalo.

Uusia näkökulmia

Kirurgian erikoislääkäri Misa Kokkonen suoritti johtamisen erikoisammattitutkinnon oppisopimuksella.

- Koulutus sopi hyvin yhteen töiden kanssa ja tällaisen pidemmän koulutuksen aikana ehdin hyvin sisäistää opitut asiat, Kokkonen kertoo.

Obduktiopreparaattorin ammattitutkinnon suorittanut Olli Ontronen sekä vanhustyön erikoisammattitutkinnon suorittanut Susan Nykänen kokevat saaneensa kouluttautumalla uusia näkökulmia työhönsä.

- Opiskelu vaatii omaa aktiivisuutta ja järjestelmällisyyttä, mutta toisaalta se palkitaan uusilla näkökulmilla ja oman osaamisen kehittymisellä. Kun on ollut pitkään työelämässä, kaipaakin välillä vähän uutta kulmaa työhön. Onneksi työnantajamme suhtautuu todella myönteisesti henkilöstön kouluttautumiseen, kertovat Ontronen ja Nykänen.

Työpaikkaohjaaja suuressa roolissa

Soitessa panostetaan myös työpaikkaohjaukseen resursoimalla työpaikkaohjaajille riittävästi aikaa osallistua esim. työpaikkaohjaajakoulutukseen ja kehittää muutoin työelämässä oppimista. Soite on kiinnittänyt esimerkillisesti huomiota työpaikkaohjaajien valintaan. Oikein valittu työpaikkaohjaaja takaa onnistuneen työelämässä oppimisen. 

Soiten palvelualuejohtaja Ritva Jämsä on kokenut työpaikkaohjaaja.

- Työpaikkaohjaajalta vaaditaan perehtyneisyyttä paitsi tutkintojen yleisiin tavoitteisiin, myös opiskelijan henkilökohtaisiin tavoitteisiin. Toisaalta työpaikkaohjaajakin pääsee oppijan rooliin tutustuessaan eri aloihin oman talon sisällä. On tosi arvokasta kuulla minkälaisia haasteita henkilöstömme työssä kohtaa ja toisaalta pääsen jakamaan myös hyviä käytäntöjä, Jämsä kertoo.

Oman henkilöstön osaamisen ja työelämän kehittämisen lisäksi Soite tukee toiminnallaan valtakunnallisesti tärkeää työelämässä tapahtuvan oppimisen kehittämistyötä.

- Soitella on kaikkea, mitä työelämässä oppimisen oppimisympäristöltä vaaditaan, joten heidän kanssaan on hyvä tehdä yhteistyötä. Erityisen suuri rooli ansiokkaassa yhteistyössämme on Maria Isokoskella, joka tekee valtavan hyvää työtä Soiten henkilöstön kehittämisen hyväksi. Isot kiitokset menevät myös Kpedun opettajille, joilla on tärkeä rooli onnistuneen oppisopimuksen toteutuksessa, kehuu Haapasalo.

Parhaimmat onnittelut!