Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

Keski-Pohjanmaan kansanopisto juhlisti toimintansa 70 vuotta 24.11. – juhlapuhujana kirjailija, teatteriohjaaja Juha Hurme

27.11.2018 klo 12:38
Keski-Pohjanmaan kansanopiston toiminnan alkujuuri on vuodessa 1948. Kansanopiston 70-vuotispääjuhla järjestettiin Kälviällä sijaitsevissa kansanopiston tiloissa 24.11.  

Maittavan lounaan ja juhlatervehdysten vastaanoton jälkeen runsaslukuinen juhlayleisö pääsi todistamaan kansanopiston auditoriossa monipuolista ohjelmakirjoa, jossa kansanopiston omat opiskelijat – Virtaset ja TaideVirtaset sekä Esittävän taiteen ja Voimaannuttavan taiteen linjan opiskelijat – näyttelivät keskeistä roolia Tuike!- ja Valoa!-nimisillä esityksillä. Lisäksi kansanopiston maahanmuuttajaryhmä toi juhlaan videotervehdyksensä.

Tilaisuuden juonsi ansiokkaasti ja moniroolisesti kansanopiston kasvatti ja entinen opettaja Fredi Tammela. Musiikillisesta annista vastasi Kälviän musiikkileirin opettajien jousikvartetti. Varsinaisen pääjuhlan ja kakkukahvien jälkeen vieraat pääsivät vielä tutustumaan kansanopiston toimintaan avoimien ovien merkeissä.
 
Juhlapuheen piti kirjailija, teatteriohjaaja Juha Hurme, joka puhui muun muassa sivistyksen historiasta ja sen merkityksen tärkeydestä sekä ihmisten erilaisuuden hyväksymisen ja toisten suvaitsemisen puolesta. Hurme kehotti kansanopistoa panostamaan jatkossakin uusien asioiden oppimiseen, toisilta oppimiseen ja oppimisen ilon mahdollistamiseen. Puheensa lomassa Hurme luki valikoituja otteita Pentti Haanpään kirjoittaman Päntän äijän vajoaminen -nimisestä, 70 vuotta sitten ilmestyneestä novellista, vuodenajallisesti ajankohtaisesta aiheesta eli syysjäiden petollisuudesta. 
 
Juhlatilaisuuden tervehdyssanat lausui Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän johtaja Liisa Sadeharju. Puheessaan Sadeharju myös jakoi auliisti kiitosta Keski-Pohjanmaan kansanopistolle, joka on historiansa aikana osoittanut tarpeellisuutensa ja uudistumiskykynsä. Samalla kansanopisto on säilyttänyt vapaan sivistystyön kansanopistotoiminnan arvopohjaan perustuvat toimintalinjansa ja toimintatapansa.
 
Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän kehitysjohtaja, kansanopiston hallinnollinen rehtori Jarmo Matintalo jakoi juhlatilaisuuden päätteeksi Kansanopiston ystävä -palkinnon, joka jaettiin ensimmäisen kerran. Palkinnon saaja oli Annikki Aro. Hän on ollut merkittävä yhteistyökumppani hyvinvointikoulutusten osalta jo liki 20 vuotta. 

Ohjelmaan sisältyi myös Keski-Pohjanmaan kansanopiston juhlakirjan julkistaminen. ”KASVATA ITSEÄSI IHMINEN!” terveisin Simukkalan Superpiisami -nimisen julkaisun on kirjoittanut Lauri Tuomi-Nikula ja kuvittanut Niina Perander. Kaikki juhlavieraat saivat juhlakirjan tilaisuuden päätteeksi.
 
Juhlatilaisuus alkoi Kansanopisto-marssilla ja päättyi Keski-Pohjanmaan maakuntalauluun. Yhteislaulujen säestäjänä toimi Minna Poutanen.
 
Kälviän musiikkileirin opettajien jousiyhtyeessä soittivat viulistit Reijo Tunkkari ja Andrei Sytchak, alttoviulisti Ari Hanhikoski sekä kontrabasisti Oskari Hannula.
 
Varsinaisen juhlan jälkeinen kahvitilaisuus ja avoimet ovet sisälsivät myös runsaasti tunteikkaita hetkiä entisten opiskelijoiden ja työntekijöiden kohtaamisissa.