Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

Kaupan ja Kulttuurin Yössä palkittiin Vuoden aikuisopiskelijat, Vuoden aikuiskouluttaja ja Vuoden koulutusmyönteinen organisaatio

7.9.2018 klo 18:16
Paikalliset aikuiskoulutusorganisaatiot palkitsivat Kokkolan Kaupan ja Kulttuurin Yö -tapahtumassa 7. syyskuuta Vuoden aikuisopiskelijat, Vuoden aikuiskouluttajan sekä Vuoden koulutusmyönteisen organisaation.


Vuoden aikuisopiskelijat 2018:

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto: Eeva Sillanpää

Puualan opiskelija Eeva Sillanpää on oma-aloitteinen ja ahkera opiskelija. Eeva uskaltaa tarttua haasteisiin, ja tuo vaativissakin projekteissa rohkeasti esiin omia näkemyksiään. Hänellä on erittäin hyvä visuaalinen hahmotuskyky sekä taiteellisia lahjoja. Eeva on innostunut puualasta ja on tuonut koulutusalaansa positiivisesti esiin. Persoonana Eeva on ulospäinsuuntautunut ja muut huomioon ottava. Hän toimii erinomaisena esimerkkinä nuoremmille opiskelijoille

Centria-ammattikorkeakoulu: Tea Saastamoinen

Tea toimii esikuvana tutkintoon johtavien opintojen aloittamisesta polkuopiskelijana. Tea on ollut monta vuotta työelämässä, ja hän jakaa sitä kautta kertynyttä osaamistaan myös opiskelutovereille. Tea kannustaa positiivisuudellaan muita opiskelijoita, sekä yhdistää onnistuneesti opinnot ja arjen pyörittämisen. Tean opinnot etenevät kohti tutkintoa kiitettävin arvosanoin.

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius: Jiachen Dong

M.Sc. Jiachen Dong valmistui kemian maisteriksi Oulun yliopistosta alkuvuodesta 2018. Hän opiskeli tutkintonsa nopeasti. Hänellä on erinomainen asenne opiskeluun ja opinnot sujuivat kiitettävin arvosanoin.  Opinnäytetyö tehtiin yhteistyössä alueen teollisuuden kanssa, joka johti myös työllistymiseen ko. yrityksen palvelukseen. Jiachen Dong on myös loistava tuki Kokkolan kansainvälisille opiskelijoille ja tutkijoille – ”isoveli”, jolla on aina halua auttaa ja tukea. Pienten tyttärien isänä hän osaa loistavasti yhdistää työn, opiskelun ja perhe-elämän.

Kokkolan seudun opisto: Jouni Vähäsöyrinki

Jouni Vähäsöyrinki on harrastanut kuvataidetta pitkäjänteisesti ja intohimoisesti jo parikymmentä vuotta. Tekijän keskiössä on ollut ihmisen kuvaaminen monipuolisesti veistämisen, piirtämisen ja maalaamisen kautta. Jouni kehittää ja hioo kunnianhimoisesti tekniikoitaan ja hänen ilmaisun vapaus on vuosien myötä lisääntynyt taitojen karttuessa. Luovuus ilmaisussa on se, mikä vetoaa myös katsojaan.

Elävän mallin piirtäjänä Jouni on erittäin taidokas, erityisesti anatomia on hänellä hyvin hallussa. Työt syntyvät rennosti ja tekijän tekemisen ilo välittyy myös katsojalle.  Mallien persoonalliset kuvat ovat puhuttelevia. Jounin herkkä ja elävä viiva säestää teosten latautunutta tunnelmaa.

Keski-Pohjanmaan kesäyliopisto: Vuokko Kalliokoski

Keski-Pohjanmaan kesäyliopisto on valinnut Vuoden Aikuisopiskelijaksi Kokkolan sataman talouspäällikkö Vuokko Kalliokosken. 

Kesäyliopistossa Vuokko on aloittanut avoimen yliopiston opintonsa vuonna 2007. Tänä kesänä hän on ahkeroinut kesäyliopistossa Vaasan yliopiston tutkintoon liittyvällä saksan kielen kurssilla. Opinnot ovat jo johtaneet hallintotieteen maisterin tutkintoon – ja toinen tutkinto kauppatieteistä on nyt gradua vaille valmis. Vuokko on positiivinen, tavoitteellinen, aloitteellinen ja kunnianhimoinen aikuisopiskelija.

Kaustisen evankelinen opisto: Karola Känsälä

Karola valmistui koulutetuksi hierojaksi keväällä. Karola on tunnollinen ja reipas opiskelija, joka rohkeasti hyppäsi omasta tutusta ympäristöstä hakemaan lisäkoulutusta omalle alalle.

Vuoden aikuiskouluttaja 2018: Toni Saarenpää, Kiviniityn koulu

Aikuiskoulutusorganisaatiot ovat valinneet Vuoden Aikuiskouluttajaksi Kiviniityn koulun 
matematiikan opettajan Toni Saarenpään.

Toni Saarenpää on opettanut Kesäyliopistossa lukion pitkän ja lyhyen matematiikan kertauskursseja abiturienteille jo usean vuoden ajan. Hän on opettajana pidetty, kehuttu, avulias ja ystävällinen. Opetuksessaan Toni on huomioinut opiskelijoiden yksilölliset kehittymistarpeet ja toiveet. Hänellä on kyky selittää vaikeita asioita selkeästi ja ymmärrettävästi. Opiskelijoiden palautteen mukaan matematiikan tehtäviä on ollut hauskaa tehdä rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä.

Vuoden koulutusmyönteinen organisaatio 2018: Merius Oy

Merius Oy on malliesimerkki, kuinka kasvun ja kehittämisen aikaansaamiseksi henkilöstön osaaminen on tunnistettu yrityksen avainkilpailutekijäksi. Merius Oy on linjannut selkeästi strategiset päämäärät myös yrityksen osaamisen kehittämiselle. Henkilöstöä on rohkaistu pitkäjänteisesti, monimuotoisesti ja ennakkoluulottomasti suuntaamaan osaamisen hankkimista ydinosaamisiin.

Merius Oy on panostanut henkilöstönsä ammatillisen asiantuntijuuden kehittämisen ohella asiakaslähtöisyyteen, johtamiseen sekä työyhteisön dynamiikkaan. Merius Oy:n kanssa on ollut ilo tehdä yhteistyötä ja kiitämme pitkäaikaisesta panoksesta koulutuksiemme kehittämiseen vuosien varrella.
 

Lämpimät onnittelut kaikille palkituille!