Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Katso tästä juuri nyt

haussa olevat koulutukset!

 

 

 

Reformilähettiläältä käytännön tukea ammatillisen koulutuksen uudistuksessa

30.5.2018 klo 11:33
IMG_2317 Janne Erkkilä

Vuoden 2018 alussa astui voimaan ammatillisen koulutuksen mullistanut reformiuudistus. Koulutuksen järjestäjien arkityön tueksi on perustettu koko Suomen kattava reformilähettiläsverkosto. Reformilähettiläiksi on valittu 20 ammatillisen koulutuksen asiantuntijaa. Keski-Pohjanmaan alueella reformilähettiläänä toimii Keski-Pohjanmaan ammattiopiston media-alan kouluttaja Janne Erkkilä.

- Reformilähettiläänä pyrin auttamaan, tukemaan ja sparraamaan henkilöstöä uudistukseen liittyvissä asioissa. Haluan antaa nimenomaan käytännön tukea ruohonjuuritason asioissa laidasta laitaan. Monesti riittää se, että karkottaa vähän muutokseen liittyviä peikkoja ja kertoo konkreettisia esimerkkejä työn tueksi, Erkkilä kertoo.

Reformilähettiläiden palvelut

Ammatillisen koulutuksen toimijat voivat kutsua reformilähettilään neuvomaan reformin toimeenpanoon liittyvissä asioissa, alustamaan erilaisissa tilaisuuksissa tai tiedottamaan reformin mukanaan tuomista uusista mahdollisuuksista. Reformilähettiläiden palvelut ovat tilaajalle maksuttomia ja niitä voidaan toteuttaa myös verkossa.

- Aiheet voivat liittyä esimerkiksi henkilökohtaistamiseen, opiskelijan ohjaamiseen, osaamisen arviointiin tai työpaikalla tapahtuvan oppimisen ohjaamiseen. Itselleni jollain lailla läheisin aihe on työelämässä tapahtuva oppiminen, mutta mistä vain saa kysyä. Kannattaa myös muistaa, että koko lähettiläsverkosto on käytettävissä. Apua kyllä saa ja sitä kannattaa rohkeasti pyytää, Erkkilä kannustaa.

Reformilähettiläspalvelua toteutetaan tämän vuoden loppuun asti. Verkostossa on mukana myös kaksi ruotsinkielistä reformilähettilästä sekä ammatillisen erityisopetuksen reformilähettiläät. Reformilähettilästoimintaa koordinoi Ammattiopisto Luovi.

Ota yhteyttä!
Janne Erkkilä, 044 725 0834, janne.erkkila@kpedu.fi

Lisätietoa Luovin sivuilta
 

Ajankohtaista

Reformilähettiläältä käytännön tukea ammatillisen koulutuksen uudistuksessa

30.5.2018 klo 11:33
IMG_2317 Janne Erkkilä

Vuoden 2018 alussa astui voimaan ammatillisen koulutuksen mullistanut reformiuudistus. Koulutuksen järjestäjien arkityön tueksi on perustettu koko Suomen kattava reformilähettiläsverkosto. Reformilähettiläiksi on valittu 20 ammatillisen koulutuksen asiantuntijaa. Keski-Pohjanmaan alueella reformilähettiläänä toimii Keski-Pohjanmaan ammattiopiston media-alan kouluttaja Janne Erkkilä.

- Reformilähettiläänä pyrin auttamaan, tukemaan ja sparraamaan henkilöstöä uudistukseen liittyvissä asioissa. Haluan antaa nimenomaan käytännön tukea ruohonjuuritason asioissa laidasta laitaan. Monesti riittää se, että karkottaa vähän muutokseen liittyviä peikkoja ja kertoo konkreettisia esimerkkejä työn tueksi, Erkkilä kertoo.

Reformilähettiläiden palvelut

Ammatillisen koulutuksen toimijat voivat kutsua reformilähettilään neuvomaan reformin toimeenpanoon liittyvissä asioissa, alustamaan erilaisissa tilaisuuksissa tai tiedottamaan reformin mukanaan tuomista uusista mahdollisuuksista. Reformilähettiläiden palvelut ovat tilaajalle maksuttomia ja niitä voidaan toteuttaa myös verkossa.

- Aiheet voivat liittyä esimerkiksi henkilökohtaistamiseen, opiskelijan ohjaamiseen, osaamisen arviointiin tai työpaikalla tapahtuvan oppimisen ohjaamiseen. Itselleni jollain lailla läheisin aihe on työelämässä tapahtuva oppiminen, mutta mistä vain saa kysyä. Kannattaa myös muistaa, että koko lähettiläsverkosto on käytettävissä. Apua kyllä saa ja sitä kannattaa rohkeasti pyytää, Erkkilä kannustaa.

Reformilähettiläspalvelua toteutetaan tämän vuoden loppuun asti. Verkostossa on mukana myös kaksi ruotsinkielistä reformilähettilästä sekä ammatillisen erityisopetuksen reformilähettiläät. Reformilähettilästoimintaa koordinoi Ammattiopisto Luovi.

Ota yhteyttä!
Janne Erkkilä, 044 725 0834, janne.erkkila@kpedu.fi

Lisätietoa Luovin sivuilta