Koulutamme nuoret ja aikuiset

Yleiset kielitutkinnot

Ilmoittaudu!

Virtuaalinen vanhempainilta ysiluokkalaisten vanhemmille

Katso tallenne!

Tutustu koulutuksiin!

Klikkaa ja löydä

Kansanopiston uudet linjat ravistelevat perinteitä

6.4.2018 klo 15:41

Keski-Pohjanmaan kansanopistossa panostetaan tulevaisuudessa entistäkin enemmän luovaan tekemiseen. Perinteisen opiskelun sijasta keskitytään erilaisiin projekteihin, tapahtumiin ja esityksiin. Tämä korostaa yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä – juuri sitä, mille kansanopiston sydän sykkii.

- Samaan aikaan kun muualla pohditaan kansanopistolinjojen lakkauttamista, meillä Kälviällä iskeydytään väkevästi vastavirtaan ja satsataan linjojen houkuttelevuuteen, sanoo koulutussuunnittelija Kai Harju.

Kulttuurien rajoja tutkimaan

Uuden populaarikulttuurilinjan vastuuohjaaja, toimittaja, muusikko ja tuottaja Mikael Mattila palaa halusta päästä tutkimaan ja analysoimaan populaarikulttuurin kehitystä. Mattilan mielestä populaarikulttuurissa tuodaan nykyään arvoja aika rajustikin esille. Toisekseen alakulttuurin ja populaarikulttuurin rajat ovat hälventyneet.

- Toivon, että linjalle hakeutuisivat eri ikäiset ja eri taustoista tulevat henkilöt. Populaarikulttuuri-linja on antoisa esimerkiksi kulttuurijournalistiksi, muusikoksi tai kulttuurituottajaksi aikovalle, Mattila sanoo.

Voimavarat esiin taiteella

Toinen kansanopiston uusista linjoista on Velmu – voimauttava taide.

- Opiskelemme voimauttavaa ja vapauttavaa käsityötekniikoiden soveltamista perinteisestä poikkeavilla tavoilla, ympäristötaideprojekteja ja lavasterakentamista. Samalla kehittyy oma identiteetti ja joku voi löytää oman paikkansa maailmassa, linjan vastuuohjaaja Minttu Nikula kertoo.

Haku käynnissä

Tutuista linjoista musiikkiteatterilinja on jatkossa esittävän taiteen linja, jossa on painopisteenä teatteri. Lisäksi Kälviällä voi edelleen opiskella tanssitaidetta ja valokuvausta.

Haku kansanopistolinjoille on käynnissä 13.7. asti. Linjat ovat vuoden mittaisia ja opiskelu on kokopäiväistä. Lisäksi on mahdollista ottaa linjoilta vain tiettyjä lyhyempiä osioita. Opiskelu alkaa elokuussa.


Lisätietoja saat koulutussuunnittelijoilta:

Kai Harju, 040 808 5032, kai.harju@kpedu.fi
Sari Hiltunen, 040 807 3512, sari.hiltunen@kpedu.fi

Uutisia

Kansanopiston uudet linjat ravistelevat perinteitä

6.4.2018 klo 15:41

Keski-Pohjanmaan kansanopistossa panostetaan tulevaisuudessa entistäkin enemmän luovaan tekemiseen. Perinteisen opiskelun sijasta keskitytään erilaisiin projekteihin, tapahtumiin ja esityksiin. Tämä korostaa yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä – juuri sitä, mille kansanopiston sydän sykkii.

- Samaan aikaan kun muualla pohditaan kansanopistolinjojen lakkauttamista, meillä Kälviällä iskeydytään väkevästi vastavirtaan ja satsataan linjojen houkuttelevuuteen, sanoo koulutussuunnittelija Kai Harju.

Kulttuurien rajoja tutkimaan

Uuden populaarikulttuurilinjan vastuuohjaaja, toimittaja, muusikko ja tuottaja Mikael Mattila palaa halusta päästä tutkimaan ja analysoimaan populaarikulttuurin kehitystä. Mattilan mielestä populaarikulttuurissa tuodaan nykyään arvoja aika rajustikin esille. Toisekseen alakulttuurin ja populaarikulttuurin rajat ovat hälventyneet.

- Toivon, että linjalle hakeutuisivat eri ikäiset ja eri taustoista tulevat henkilöt. Populaarikulttuuri-linja on antoisa esimerkiksi kulttuurijournalistiksi, muusikoksi tai kulttuurituottajaksi aikovalle, Mattila sanoo.

Voimavarat esiin taiteella

Toinen kansanopiston uusista linjoista on Velmu – voimauttava taide.

- Opiskelemme voimauttavaa ja vapauttavaa käsityötekniikoiden soveltamista perinteisestä poikkeavilla tavoilla, ympäristötaideprojekteja ja lavasterakentamista. Samalla kehittyy oma identiteetti ja joku voi löytää oman paikkansa maailmassa, linjan vastuuohjaaja Minttu Nikula kertoo.

Haku käynnissä

Tutuista linjoista musiikkiteatterilinja on jatkossa esittävän taiteen linja, jossa on painopisteenä teatteri. Lisäksi Kälviällä voi edelleen opiskella tanssitaidetta ja valokuvausta.

Haku kansanopistolinjoille on käynnissä 13.7. asti. Linjat ovat vuoden mittaisia ja opiskelu on kokopäiväistä. Lisäksi on mahdollista ottaa linjoilta vain tiettyjä lyhyempiä osioita. Opiskelu alkaa elokuussa.


Lisätietoja saat koulutussuunnittelijoilta:

Kai Harju, 040 808 5032, kai.harju@kpedu.fi
Sari Hiltunen, 040 807 3512, sari.hiltunen@kpedu.fi