Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

Kestävän kehityksen sertifikaatti Kaustisen toimipaikalle

28.3.2018 klo 13:54
keke sertifikaatti Kaustinen

Oppilaitoksen kestävän kehityksen sertifikaatin vastaanotti toimipaikkapäällikkö Sirpa Puusaari ja kestävän kehityksen vastaava Toini Immonen. Sertifikaatin luovutti OKKA-säätiön suunnittelupäällikkö Erkka Laininen.

Kpedun Kaustisen toimipaikka vastaanotti tiistaina 27.3. kestävän kehityksen sertifikaatin tunnustuksena pitkäjänteisestä työstä kestävämmän tulevaisuuden rakentamisessa. Sertifikaatti on järjestyksessään 100. OKKA-säätiön (opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen säätiö) myöntämä kestävän kehityksen sertifikaatti.

Myöntämisperusteissa kiiteltiin oppilaitosta erityisesti vahvasta yhteisöllisyydestä. Kaustisen toimipaikka on pieni yksikkö, jossa kaikki tuntevat toisensa. Avoin ilmapiiri tukee oppimista ja ehkäisee syrjäytymistä.

- Olemme yhdessä opiskelijoidemme kanssa asettaneet erityisen tärkeäksi teemaksi syrjäytymisen ja kiusaamisen ehkäisemisen. Uskomme siihen, että lisäämällä osallisuutta lisääntyy turvallisuus, mikä taas lisää oppimista, kertoo toimipaikkapäällikkö Sirpa Puusaari

Auditoijan raportissa todetaan myös, että Kaustisen toimipaikassa opiskelijoille on tarjolla runsaasti harrastusmahdollisuuksia. Myös henkilökunnan hyvinvoinnista huolehditaan. Oppilaitoksen ja Nikulan Ravikeskuksen työelämätoimijoiden yhteistyö on saumatonta, mikä mahdollistaa esimerkiksi henkilöstön, opiskelijoiden ja sidosryhmien yhdessä toteuttamat lukuisat tapahtumat.

Auditointiraportissa nostetaan esille lisäksi toimipaikan keskeinen sijainti Kaustisen Nikulan Ravikeskuksen yhteydessä synergiaetuineen, ekologisen kestävyyden huomioiminen, jätehuolto ja kierrätys, energiansäästötoimenpiteet sekä oppilaitosturvallisuus. 

Kaustisen toimipaikan kestävän kehityksen itsearviointia ohjasi Reetta Olkinuora, joka teki prosessista opinnäytetyönsä Savonia Ammattikorkeakouluun. Työ on ladattavissa täältä.

Lisää sertifikaatista OKKA-säätiön sivuilla