Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

Logistiikan ja autoalan perustutkinnot Kpedun suosituimpia koulutuksia yhteishaussa

20.3.2018 klo 11:49
Keski-Pohjanmaan ammattiopiston suosituimpia koulutuksia 13.3. päättyneessä ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa olivat Kokkolan Ammattikampuksella järjestettävät logistiikan ja auto-alan perustutkintokoulutukset. 
 
Suosittuja olivat myös Ammattikampuksella toteutettava media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintokoulutus, eläintenhoidon kennelpainotteinen koulutus (maatalousalan perustutkinto) Kannuksessa ja talotekniikan perustutkinto Kokkolassa. 
 
Koulutuksen vetovoimaa mitataan vetovoimakertoimella, jossa verrataan ensisijaisten hakijoiden määrän suhdetta koulutuksen aloituspaikkoihin.
 
Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa oli 20.2. alkaneessa yhteishaussa haku 25 perustutkintoon Kokkolassa, Kannuksessa, Kaustisella ja Perhossa, joihin aloituspaikkoja oli yhteensä 726. Näihin 25 tutkintoon haki tänä vuonna 725 ensisijaista hakijaa. Kaiken kaikkiaan yhtä aloituspaikkaa tavoitteli Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa 1,00 ensisijaista hakijaa. Hakemusten kokonaismäärä oli 2 220. 
 
Yhteishaussa opiskelupaikkaa hakivat peruskoulun päättävät tai lukion suorittaneet sekä ilman ammatillista perustutkintoa olevat. 
 
Tieto opiskelijavalinnasta ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 14.6. Yhteishaun koulutukset alkavat elokuussa.
 

Jatkuva haku auki ympäri vuoden

 
Jatkuva haku on auki ympäri vuoden ja sitä voivat hyödyntää kaikki opiskeluista kiinnostuneet. Yhteishaun kautta hakeneet ja ilman opiskelupaikkaa jääneet voivat jättää hakulomakkeen vielä jatkuvan haun kautta. He saavat automaattisesti täydet pisteet 16.6. –17.8. välisenä aikana. Yhteishaun pisteet ratkaisevat hakijoiden valintajärjestyksen.
 
Jatkuvan haun hakemus tehdään osoitteessa www.kpedu.fi.
 

Valma-koulutuksen hakuaika alkaa 22.5. 

 
Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa järjestettävään lukuvuoden kestävään ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavan koulutukseen (Valma) haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.
 
Hakea voivat peruskoulunsa päättäneet ja ilman toisen asteen koulutusta olevat nuoret sekä maahanmuuttajat. Tämän koulutuksen hakuaika on 22.5.–24.7. Valma-koulutus alkaa elokuussa Kokkolan Ammattikampuksella.
 
Valma-koulutuksen tavoitteena on opiskeluvalmiuksien vahvistaminen ja ammatinvalinnan selkiyttäminen. 
 

Kansanopistolinjoille haku myös käynnissä

 
Haku lukuvuoden kestäville kansanopistolinjoille on käynnissä ja päättyy heinäkuussa.
 
Kansanopistolinjat antavat valmiuksia jatko-opintoihin ja linjan suorittaneet saavat ammatillisen ja lukiokoulutuksen yhteishakuun kuusi pistettä.
 
Hakea voi muun muassa valokuvaus-, kuvataide-, kulttuurihistoria-, elokuva-, musiikki-, liikunta-, tanssi- tai kirjoittamisen linjalle. Kansanopistolinjoille haetaan osoitteessa www.kpedu.fi/kansanopisto. 
 

Kpedun Hakijapalvelut palvelee

 
Kpedun Hakijapalvelut auttaa mielellään kaikissa hakeutumiseen ja koulutuksiin liittyvissä asioissa: 040 808 5010, hakijapalvelut@kpedu.fi