Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

Neljä Kpedun opiskelijaa Taitaja2018-finaaleihin

21.2.2018 klo 15:38

Neljä Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijaa on selvittänyt tiensä ammattitaidon SM-kilpailujen Taitaja2018-finaaleihin tammi-helmikuussa eri puolilla Suomea järjestetyistä semifinaaleista.

Markus Torppa kilpailee verkkosivujen tuottaminen -lajin, Jenny Hangasmaa vaatteenvalmistuksen, Kalle Penttilä ilmastointiasennuksen ja Matias Kangastie automaatioasennuksen finaalissa. Kaikki neljä opiskelevat Kokkolan Ammattikampuksella.

Taitaja2018-finaalitapahtuma järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 14.5. - 17.5.

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus onnittelee finaalipaikan saavuttaneita Kpedun opiskelijoita.
- Reilut 1400 nuorta kisasi eri lajien semifinaaleissa, joten jo finaaleihin selviytyminen on erinomainen suoritus.

Suomen parhaat ammattinsa huippuosaajat ottavat mittaa toisistaan Tampereen Taitaja2018-finaalitapahtumassa, jonne Kpedulta lähtee iskukykyinen joukkue, Purontaus toteaa.

Purontaus muistuttaa, että kamppailu eri lajien finaalipaikoista oli erittäin kovaa ja marginaalit todella pieniä.
- Useampi semifinaaleissa kisannut Kpedun opiskelija karsiutui lajinsa finaalista aivan kalkkiviivoilla, Purontaus sanoo jakaen samalla kiitosta kaikille Kpedun semifinalisteille hyvistä suorituksistaan.

Taitaja on Suomen suurin ja merkittävin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, joka kokoaa noin 400 nuorta kilpailemaan ammattitaidon suomenmestaruuksista kolmen tiiviin päivän ajaksi Tampereelle toukokuussa. Varsinaisia kilpailulajeja on 45. Eläinten- ja hevostenhoito- sekä laboranttilaji, joissa Kpedu on menestynyt perinteisesti erinomaisesti, eivät sisältyneet tämänvuotiseen Taitaja-lajivalikoimaan.  

Kevään kuluessa Kpedun finalistinelikkö valmistautuu Taitaja2018-finaaleihin valmentaja-opettajiensa ohjauksessa. Markus Torpan valmennuksesta vastaa lehtori Mirka Rajaniemi, Jenny Hangasmaan lehtori Sisko Peura, Kalle Penttilän lehtori Kimmo Nykänen ja Matias Kangastien opettaja Kari Kalliokoski.

Finaalilajeissa nuoret kilpailevat oman ammattialansa todellista työelämää vastaavissa tehtävissä ja olosuhteissa. Kilpailutehtävät ovat opetussuunnitelman kiitettävä-tasoa. Kunkin lajin tuomaristo muodostuu ammatillisen koulutuksen, työnantajan ja työntekijän edustajista. 

Suomen parhailla taitajilla on mahdollisuus päästä aina ammattitaidon EM- ja MM-kisoihin saakka. Kpedun opiskelija Johan Händelin kuului Suomen ammattitaitomaajoukkueeseen viime vuoden lokakuussa Abu Dhabissa järjestetyissä WorldSkills-tapahtumassa. Händelinin lajina oli tietojenkäsittely/IT Software Solutions for Business.

Taitaja2018-finaalitapahtuman nettisivut löytyvät osoitteesta www.taitaja2018.fi.