Koulutamme nuoret ja aikuiset

Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Tulevaisuuden osaajaksi

Yhteishaku 2024

Kpedu tarjoaa yhteishaussa lähes 800 opiskelupaikkaa

20.2.2018 klo 08:53
Sadoilla nuorilla Kokkolan seudulla ja muualla maakunnassa on edessään tärkeitä valintoja, sillä valtakunnallinen yhteishaku alkaa 20.2.

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa alkaa syksyllä 25 eri perustutkintoa, joissa on tarjolla yhteensä lähes 800 opiskelupaikkaa yhteishaussa.

Kokkolan ammattikampuksella voi opiskella ensi syksystä alkaen muun muassa yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi, merkonomiksi, ajoneuvoasentajaksi, laborantiksi, sähkö- tai automaatioasentajaksi, putkiasentajaksi, kokiksi tai tarjoilijaksi. Kokkolan hyvinvointikampuksella voi opiskella lähihoitajaksi tai kampaajaksi. 

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Kannuksen, Kaustisen ja Perhon toimipaikoissa järjestetään luonnonvara-alan koulutusta. Näistä voi valmistua muassa eläintenhoitajaksi, metsäkoneenkuljettajaksi, maaseutuyrittäjäksi ja hevostenhoitajaksi. Kälviän toimipaikassa voi opiskella nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi. Ammatillisiin opintoihin on mahdollista yhdistää myös lukio-opinnot.

Suosituimmille aloille hakijoita on huomattavasti enemmän kuin aloituspaikkoja on tarjolla. Siinä tapauksessa todistus ratkaisee, mihin kunkin hakijan pisteet riittävät. Tänä vuonna uutena tutkintona löytyy puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto sekä metsäalan perustutkinto, metsäkoneenkuljettaja.

Yhteishaussa opiskelupaikkaa voivat hakea peruskoulun päättävät tai lukion suorittaneet sekä ilman ammatillista perustutkintoa olevat. Muut hakijat voivat hakea ammatilliseen koulutukseen ympäri vuoden jatkuvan haun kautta.

Yhteishaku päättyy tiistaina 13.3. klo 15.00. Tieto opiskelijavalinnasta ilmoitetaan hakijoille 14.6.

Kpedusta löytyy myös lukuvuoden mittainen ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus eli VALMA. Valma-koulutuksesta saa tietoa eri ammateista ja koulutuksista, kokemusta työelämästä sekä monenlaisia taitoja oman elämän rakentamiseen. Kpedun Valma-opintoihin voi hakea 22.5. alkaen. Valma-koulutus alkaa syksyllä.


Lisätietoa antaa: 

Opintoasiainpäällikkö Merja Kivelä, merja.kivela@kpedu.fi tai 040 808 5161
Hakijapalvelut, 040 808 5010, hakijapalvelut@kpedu.fi

Ajankohtaista

Kpedu tarjoaa yhteishaussa lähes 800 opiskelupaikkaa

20.2.2018 klo 08:53
Sadoilla nuorilla Kokkolan seudulla ja muualla maakunnassa on edessään tärkeitä valintoja, sillä valtakunnallinen yhteishaku alkaa 20.2.

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa alkaa syksyllä 25 eri perustutkintoa, joissa on tarjolla yhteensä lähes 800 opiskelupaikkaa yhteishaussa.

Kokkolan ammattikampuksella voi opiskella ensi syksystä alkaen muun muassa yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi, merkonomiksi, ajoneuvoasentajaksi, laborantiksi, sähkö- tai automaatioasentajaksi, putkiasentajaksi, kokiksi tai tarjoilijaksi. Kokkolan hyvinvointikampuksella voi opiskella lähihoitajaksi tai kampaajaksi. 

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Kannuksen, Kaustisen ja Perhon toimipaikoissa järjestetään luonnonvara-alan koulutusta. Näistä voi valmistua muassa eläintenhoitajaksi, metsäkoneenkuljettajaksi, maaseutuyrittäjäksi ja hevostenhoitajaksi. Kälviän toimipaikassa voi opiskella nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi. Ammatillisiin opintoihin on mahdollista yhdistää myös lukio-opinnot.

Suosituimmille aloille hakijoita on huomattavasti enemmän kuin aloituspaikkoja on tarjolla. Siinä tapauksessa todistus ratkaisee, mihin kunkin hakijan pisteet riittävät. Tänä vuonna uutena tutkintona löytyy puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto sekä metsäalan perustutkinto, metsäkoneenkuljettaja.

Yhteishaussa opiskelupaikkaa voivat hakea peruskoulun päättävät tai lukion suorittaneet sekä ilman ammatillista perustutkintoa olevat. Muut hakijat voivat hakea ammatilliseen koulutukseen ympäri vuoden jatkuvan haun kautta.

Yhteishaku päättyy tiistaina 13.3. klo 15.00. Tieto opiskelijavalinnasta ilmoitetaan hakijoille 14.6.

Kpedusta löytyy myös lukuvuoden mittainen ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus eli VALMA. Valma-koulutuksesta saa tietoa eri ammateista ja koulutuksista, kokemusta työelämästä sekä monenlaisia taitoja oman elämän rakentamiseen. Kpedun Valma-opintoihin voi hakea 22.5. alkaen. Valma-koulutus alkaa syksyllä.


Lisätietoa antaa: 

Opintoasiainpäällikkö Merja Kivelä, merja.kivela@kpedu.fi tai 040 808 5161
Hakijapalvelut, 040 808 5010, hakijapalvelut@kpedu.fi