Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Katso tästä juuri nyt

haussa olevat koulutukset!

 

 

 

Kpedu järjestää tietojenkäsittelylajin Taitaja2018-semifinaalin 23.1. – mukana myös Kpedun opiskelija Jesse Kolppanen

19.1.2018 klo 11:15

IMG_6181

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää tietojenkäsittelylajin Taitaja2018-semifinaalin Kokkolan Ammattikampuksella 23.1. Semifinaaliin osallistuu yhteensä 41 datanomiopiskelijaa eri puolilta Suomea. Mukana on myös Kpedun opiskelija Jesse Kolppanen.

Semifinaalin kahdeksan parasta opiskelijaa selviytyy Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa toukokuussa järjestettävään Taitaja2018-finaalitapahtuman tietojenkäsittelylajin loppukilpailuun.  

Microsoft Office: PowerPoint, Excel ja Word

Kilpailijat tekevät semifinaalitehtävänsä Microsoft Office -ohjelmistolla. Semifinaali koostuu kolmesta erillisestä kilpailuosiosta: taulukkolaskenta (Excel), tekstinkäsittely (Word) ja esitysgrafiikka (PowerPoint). Ohjelmistot ovat englanninkielisiä.

Semifinaalitehtävät pohjautuvat liiketalouden sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon tutkinnon perusteisiin. Arviointikriteerit noudattavat edellä mainittujen perustutkintojen arviointikriteerejä. Vaatimustaso on tutkintojen perusteiden kiitettävän (K3) tason mukainen.  

Aikataulu

9.30 - 10.40 Ilmoittautumisaika. Kilpailijan on todistettava henkilöllisyytensä.
10.00 - 10.40 Aamukahvit ja yleinen ohjeistus kilpailijoille ja huoltajille
10.45 - 11.30 Semifinaalin ensimmäinen osio PowerPoint (45 min.)
11.30 - 12.15 Lounas opiskelijaravintolassa
12:15 - 15.45 Semifinaalin toinen osio
12.15 - 14.15 Excel (2 h.)
14.15 - 14.30 Tauko
14.30 - 15.45 Word (1 h. ja 15 min.)
15.45 - 16:00 Palautekeskustelu semifinaalikisasta päätuomarin johdolla

Tuomaristo

Semifinaalin päätuomarina on lehtori Hannu Hokkanen Suomen Liikemiesten Kauppaopistosta. Yksi tuomareista on Ammattiopisto Tavastian lehtori Petteri Pyykkönen, joka toimii myös Tampereen Taitaja2018-finaalitapahtuman tietojenkäsittelyn lajivastaavana. Alan työelämää tuomaristossa edustavat Softwave Oy:n tuotepäällikkö Eemu Pihlaja ja yrittäjä Robert Gyllenberg. Pihlaja voitti ammattitaidon SM-kilpailujen tietojenkäsittelylajin kultamitalin vuonna 2011. Kaksi vuotta myöhemmin Pihlaja kilpaili Suomen edustusjoukkueen väreissä ammattitaidon MM-kisoissa. Pihlaja osallistui myös Kpedun Johan Händelinin valmentamiseen. Händelin kuului Suomen ammattitaitomaajoukkueeseen Abu Dbabissa viime vuoden lokakuussa järjestetyssä WorldSkills-tapahtumassa. Tietojenkäsittelylajin semifinaalituomaristoon kuuluvat myös Keski-Pohjanmaan ammattiopiston lehtorit Ari Lähetkangas ja Juhani Kuivaniemi.

Tietojenkäsittelylajin Taitaja2018-semifinaalikoordinaattorina toimii lehtori Lähetkangas.

 

 

Ajankohtaista

Kpedu järjestää tietojenkäsittelylajin Taitaja2018-semifinaalin 23.1. – mukana myös Kpedun opiskelija Jesse Kolppanen

19.1.2018 klo 11:15

IMG_6181

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää tietojenkäsittelylajin Taitaja2018-semifinaalin Kokkolan Ammattikampuksella 23.1. Semifinaaliin osallistuu yhteensä 41 datanomiopiskelijaa eri puolilta Suomea. Mukana on myös Kpedun opiskelija Jesse Kolppanen.

Semifinaalin kahdeksan parasta opiskelijaa selviytyy Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa toukokuussa järjestettävään Taitaja2018-finaalitapahtuman tietojenkäsittelylajin loppukilpailuun.  

Microsoft Office: PowerPoint, Excel ja Word

Kilpailijat tekevät semifinaalitehtävänsä Microsoft Office -ohjelmistolla. Semifinaali koostuu kolmesta erillisestä kilpailuosiosta: taulukkolaskenta (Excel), tekstinkäsittely (Word) ja esitysgrafiikka (PowerPoint). Ohjelmistot ovat englanninkielisiä.

Semifinaalitehtävät pohjautuvat liiketalouden sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon tutkinnon perusteisiin. Arviointikriteerit noudattavat edellä mainittujen perustutkintojen arviointikriteerejä. Vaatimustaso on tutkintojen perusteiden kiitettävän (K3) tason mukainen.  

Aikataulu

9.30 - 10.40 Ilmoittautumisaika. Kilpailijan on todistettava henkilöllisyytensä.
10.00 - 10.40 Aamukahvit ja yleinen ohjeistus kilpailijoille ja huoltajille
10.45 - 11.30 Semifinaalin ensimmäinen osio PowerPoint (45 min.)
11.30 - 12.15 Lounas opiskelijaravintolassa
12:15 - 15.45 Semifinaalin toinen osio
12.15 - 14.15 Excel (2 h.)
14.15 - 14.30 Tauko
14.30 - 15.45 Word (1 h. ja 15 min.)
15.45 - 16:00 Palautekeskustelu semifinaalikisasta päätuomarin johdolla

Tuomaristo

Semifinaalin päätuomarina on lehtori Hannu Hokkanen Suomen Liikemiesten Kauppaopistosta. Yksi tuomareista on Ammattiopisto Tavastian lehtori Petteri Pyykkönen, joka toimii myös Tampereen Taitaja2018-finaalitapahtuman tietojenkäsittelyn lajivastaavana. Alan työelämää tuomaristossa edustavat Softwave Oy:n tuotepäällikkö Eemu Pihlaja ja yrittäjä Robert Gyllenberg. Pihlaja voitti ammattitaidon SM-kilpailujen tietojenkäsittelylajin kultamitalin vuonna 2011. Kaksi vuotta myöhemmin Pihlaja kilpaili Suomen edustusjoukkueen väreissä ammattitaidon MM-kisoissa. Pihlaja osallistui myös Kpedun Johan Händelinin valmentamiseen. Händelin kuului Suomen ammattitaitomaajoukkueeseen Abu Dbabissa viime vuoden lokakuussa järjestetyssä WorldSkills-tapahtumassa. Tietojenkäsittelylajin semifinaalituomaristoon kuuluvat myös Keski-Pohjanmaan ammattiopiston lehtorit Ari Lähetkangas ja Juhani Kuivaniemi.

Tietojenkäsittelylajin Taitaja2018-semifinaalikoordinaattorina toimii lehtori Lähetkangas.