Koulutamme nuoret ja aikuiset

Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Tervetuloa uudet opiskelijat! 🥳🥳

Tietoa opiskelujen aloittamisesta

Kpedusta 21 opiskelijaa Taitaja2018-semifinaaleihin – Emma Hannula osallistuu lähihoitajalajiin

9.1.2018 klo 08:46
Ammattitaidon SM-kilpailujen finaalitapahtuma Taitaja2018 järjestetään toukokuussa Tampereella. Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta tammi-helmikuussa eri puolilla Suomea järjestettäviin Taitaja2018-semifinaaleihin osallistuu yhteensä 21 opiskelijaa 12 eri lajissa. Yksi heistä on lähihoitajalajiin osallistuva Emma Hannula. 

Taitaja2018-semifinaaleihin osallistuvat seuraavat Kpedun opiskelijat, suluissa laji: Eetu Nisula (lajina kuljetuslogistiikka), Jesse Kolppanen (tietojenkäsittely), Markus Torppa (verkkosivujen tuottaminen), Walter Finell ja Erik Göös (asiakaspalvelu ja myynti), Emma Hannula (lähihoitaja), Jenny Hangasmaa (vaatteenvalmistus), Janina Koivula, Samuli Leväniemi ja Jenita Tilvis, (yrittäjyys, kolmijäseninen tiimi), Kalle Penttilä (ilmastointiasennus), Tuomas Kivelä ja Mikael Välimaa (putkiasennus), Taneli Haapalainen ja Miika Kanala (sähköasennus), Hannes Juhaninmäki ja Matias Kangastie (automaatioasennus), Mauno Hyyppä ja Kalle Piippo sekä Toni Kokkonen ja Daniel Rauhala (mekatroniikka, parikilpailu). 

Kaikki lajit, joiden semifinaaleissa on mukana Kpedun opiskelijoita, ovat yksilölajeja. Lukuun ottamatta mekatroniikkaa, joka on parikilpailu, ja yrittäjyyslajia, jossa kilpailevat kolmijäseniset tiimit.

Emma Hannula tavoittelee finaalipaikkaa lähihoitajalajissa


Kaksikielinen Emma Hannula suoritti viime keväänä ylioppilastutkinnon Kokkolan ammattilukiossa. Viime syksynä hän aloitti viimeisen opiskeluvuotensa Kokkolan Hyvinvointikampuksella ensihoidon osaamisalassa. Hyvinvointikampuksen opettajakunta suositteli Hannulaa hyvän opintomenestyksensä ansiosta osallistumaan ammatilliseen Taitaja-kilpailutoimintaan.

Hannulalla on tavoitteena valmistua sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta lähihoitajaksi tänä keväänä. Hänen työssäoppimispaikkoinaan ovat alkaneen kevätlukukauden aikana Alavetelin ensihoitoyksikkö ja Pietarsaaren päivystys. 

Hannulan taustalla nelijäseninen valmennustiimi


Hannulan neljän lehtorin valmennustiimi koostuu erilaisilla osaamistaustoilla olevista ammattilaisista perustuen sosiaali- ja terveysalan ammatillisen perustutkinnon tavoin kasvuun, hoitoon ja huolenpitoon sekä kuntoutumisen tukemiseen. 

Hilkka Mommo on hoitotyön ja Satu Sundell huolenpitotyön ja yhteiskunnallisten sisältöjen opettaja. Kuntoutuksen osaajana Catarina Slotte huolehtii valmennuksellisesti kuntoutumisen tukemisesta ja Sari Haglund vastaa kasvatuksellisista sisällöistä, kasvun tukemisesta ja ohjauksesta. Valmennustiimi konsultoi tarvittaessa muitakin Hyvinvointikampuksen opettajia. 

Ennakkotehtävä ja Hannulan vahvuudet


Hannula on saanut ennakkoon tulleen semifinaalitehtävän luettavakseen. Joululomansa aikana hän perehtyi valmennustiimiltä saamaansa kirjalliseen aineistoon. 

Valmennuksellisen työnjakonsa yhteen sovittamisen ohella tiiminelikkö on linjannut myös sitä, millaista osaamista heidän suojattinsa tarvitsee kyseiseen ennakkotehtävään ja ylipäänsä semifinaalissa.

Valmennuskvartetin mielestä Hannulan ensi sijaisia vahvuuksia ovat hyvä paineensietokyky, vastuullisuus, monipuolinen osaaminen, sinnikkyys ja halu oppia sekä menestyä. Hannulalta löytyy myös aktiiviurheilijataustaa, mikä osaltaan edesauttaa valmentautumista. 

Neljä semifinaalia ja 47 opiskelijaa – Hannula tulessa 31.1.


Lähihoitajalajin neljään Taitaja2018-semifinaaliin osallistuu yhteensä 47 opiskelijaa. Emma Hannula on mukana Tampereella 31.1. järjestettävässä semifinaalissa. Jokaisen semifinaalin kaksi parasta selviytyy toukokuussa kisattavaan finaaliin.

Kpedu järjestää tietojenkäsittelylajin semifinaalin 23.1. – mukana myös Kpedun opiskelija Jesse Kolppanen


Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää Kokkolan Ammattikampuksella 23.1. tietojenkäsittelylajin semifinaalin. Kilpailijoita on 41 eri puolilta Suomea – joukossa siis myös Kpedun opiskelija Jesse Kolppanen. Kahdeksan parasta pääsee finaaliin.

Taitaja2018-semifinaaleissa 1416 opiskelijaa


Kaiken kaikkiaan 1416 opiskelijaa osallistuu valtakunnallisesti tammi-helmikuussa järjestettäviin eri lajien semifinaaleihin, joista noin 400 selviytyy noin 45 eri lajin finaaleihin. Osassa finaalikilpailulajeista nähdään myös kansainvälisiä kilpailijoita sekä lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijoita näyttämässä osaamistaan. 
Ammattitaidon SM-kilpailujen finaalitapahtuma Taitaja2018  järjestetään Tampereella 15.5.–17.5. Lisätietoja: www.taitaja2018.fi
 

Ajankohtaista

Kpedusta 21 opiskelijaa Taitaja2018-semifinaaleihin – Emma Hannula osallistuu lähihoitajalajiin

9.1.2018 klo 08:46
Ammattitaidon SM-kilpailujen finaalitapahtuma Taitaja2018 järjestetään toukokuussa Tampereella. Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta tammi-helmikuussa eri puolilla Suomea järjestettäviin Taitaja2018-semifinaaleihin osallistuu yhteensä 21 opiskelijaa 12 eri lajissa. Yksi heistä on lähihoitajalajiin osallistuva Emma Hannula. 

Taitaja2018-semifinaaleihin osallistuvat seuraavat Kpedun opiskelijat, suluissa laji: Eetu Nisula (lajina kuljetuslogistiikka), Jesse Kolppanen (tietojenkäsittely), Markus Torppa (verkkosivujen tuottaminen), Walter Finell ja Erik Göös (asiakaspalvelu ja myynti), Emma Hannula (lähihoitaja), Jenny Hangasmaa (vaatteenvalmistus), Janina Koivula, Samuli Leväniemi ja Jenita Tilvis, (yrittäjyys, kolmijäseninen tiimi), Kalle Penttilä (ilmastointiasennus), Tuomas Kivelä ja Mikael Välimaa (putkiasennus), Taneli Haapalainen ja Miika Kanala (sähköasennus), Hannes Juhaninmäki ja Matias Kangastie (automaatioasennus), Mauno Hyyppä ja Kalle Piippo sekä Toni Kokkonen ja Daniel Rauhala (mekatroniikka, parikilpailu). 

Kaikki lajit, joiden semifinaaleissa on mukana Kpedun opiskelijoita, ovat yksilölajeja. Lukuun ottamatta mekatroniikkaa, joka on parikilpailu, ja yrittäjyyslajia, jossa kilpailevat kolmijäseniset tiimit.

Emma Hannula tavoittelee finaalipaikkaa lähihoitajalajissa


Kaksikielinen Emma Hannula suoritti viime keväänä ylioppilastutkinnon Kokkolan ammattilukiossa. Viime syksynä hän aloitti viimeisen opiskeluvuotensa Kokkolan Hyvinvointikampuksella ensihoidon osaamisalassa. Hyvinvointikampuksen opettajakunta suositteli Hannulaa hyvän opintomenestyksensä ansiosta osallistumaan ammatilliseen Taitaja-kilpailutoimintaan.

Hannulalla on tavoitteena valmistua sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta lähihoitajaksi tänä keväänä. Hänen työssäoppimispaikkoinaan ovat alkaneen kevätlukukauden aikana Alavetelin ensihoitoyksikkö ja Pietarsaaren päivystys. 

Hannulan taustalla nelijäseninen valmennustiimi


Hannulan neljän lehtorin valmennustiimi koostuu erilaisilla osaamistaustoilla olevista ammattilaisista perustuen sosiaali- ja terveysalan ammatillisen perustutkinnon tavoin kasvuun, hoitoon ja huolenpitoon sekä kuntoutumisen tukemiseen. 

Hilkka Mommo on hoitotyön ja Satu Sundell huolenpitotyön ja yhteiskunnallisten sisältöjen opettaja. Kuntoutuksen osaajana Catarina Slotte huolehtii valmennuksellisesti kuntoutumisen tukemisesta ja Sari Haglund vastaa kasvatuksellisista sisällöistä, kasvun tukemisesta ja ohjauksesta. Valmennustiimi konsultoi tarvittaessa muitakin Hyvinvointikampuksen opettajia. 

Ennakkotehtävä ja Hannulan vahvuudet


Hannula on saanut ennakkoon tulleen semifinaalitehtävän luettavakseen. Joululomansa aikana hän perehtyi valmennustiimiltä saamaansa kirjalliseen aineistoon. 

Valmennuksellisen työnjakonsa yhteen sovittamisen ohella tiiminelikkö on linjannut myös sitä, millaista osaamista heidän suojattinsa tarvitsee kyseiseen ennakkotehtävään ja ylipäänsä semifinaalissa.

Valmennuskvartetin mielestä Hannulan ensi sijaisia vahvuuksia ovat hyvä paineensietokyky, vastuullisuus, monipuolinen osaaminen, sinnikkyys ja halu oppia sekä menestyä. Hannulalta löytyy myös aktiiviurheilijataustaa, mikä osaltaan edesauttaa valmentautumista. 

Neljä semifinaalia ja 47 opiskelijaa – Hannula tulessa 31.1.


Lähihoitajalajin neljään Taitaja2018-semifinaaliin osallistuu yhteensä 47 opiskelijaa. Emma Hannula on mukana Tampereella 31.1. järjestettävässä semifinaalissa. Jokaisen semifinaalin kaksi parasta selviytyy toukokuussa kisattavaan finaaliin.

Kpedu järjestää tietojenkäsittelylajin semifinaalin 23.1. – mukana myös Kpedun opiskelija Jesse Kolppanen


Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää Kokkolan Ammattikampuksella 23.1. tietojenkäsittelylajin semifinaalin. Kilpailijoita on 41 eri puolilta Suomea – joukossa siis myös Kpedun opiskelija Jesse Kolppanen. Kahdeksan parasta pääsee finaaliin.

Taitaja2018-semifinaaleissa 1416 opiskelijaa


Kaiken kaikkiaan 1416 opiskelijaa osallistuu valtakunnallisesti tammi-helmikuussa järjestettäviin eri lajien semifinaaleihin, joista noin 400 selviytyy noin 45 eri lajin finaaleihin. Osassa finaalikilpailulajeista nähdään myös kansainvälisiä kilpailijoita sekä lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijoita näyttämässä osaamistaan. 
Ammattitaidon SM-kilpailujen finaalitapahtuma Taitaja2018  järjestetään Tampereella 15.5.–17.5. Lisätietoja: www.taitaja2018.fi