Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

Ammatillinen koulutus avaa ovensa Kampushallissa

3.11.2017 klo 10:56

”Avaa ovi ammattiin” -tapahtumassa esittäytyy ammatillinen peruskoulutus Keski-Pohjanmaalla keskiviikkona ja torstaina 8.-9. marraskuuta. Päiväsaikaan Ammattikampuksella kiertävät maakunnan ysiluokkalaiset ja keskiviikkona illalla Kampushallilla on avoimet ovet kaikille. Salissa järjestetään myös Kokkolan yläkoulujen vanhempainilta.


Keski-Pohjanmaan ammattiopiston järjestämään tapahtumaan on tulossa yläkoululaisia Kokkolasta ja lähikunnista tutustumaan ammatilliseen peruskoulutukseen. Esillä on koko Keski-Pohjanmaan ammattiopiston koulutustarjonta ja lukion kanssa toteutettavat yhdistelmätutkinnot.

Yhdeksäsluokkalaiset kiertävät Kampushallilla toiminnallisissa esittelypisteissä, joista he keräävät suoritusleimoja. Osastoilla on eri aloihin liittyviä tehtäviä. Peruskoululaiset pääsevät esimerkiksi testaamaan hitsaamista, havainnoimaan kemiallisia ilmiöitä, tarkastelemaan maailmaa mikroskoopilla, hevosajelulle sekä ajamaan metsäkone- ja kaivurisimulaattoria. Aiempina vuosina suosikeiksi nousseet parturi-kampaajien pikakampaukset ja lähihoitajien verenpainemittaukset ovat mukana tänäkin vuonna. Lavalla ohjelmana pyörii pitkin päivää koulutusten ammattishow, Kannuksen kennellinjan koirashow, hiusshow sekä konservatorion musiikkiesitys.

Messuosastojen lisäksi yläkoululaiset tutustuvat Ammattikampuksella eri alojen oppimisympäristöihin.

- Tapahtuma on suuri ponnistus henkilöstölle ja paras tilaisuus esitellä laadukasta ammatillista koulutustamme, sanoo rehtori Sirkku Purontaus.

Vanhempainilta ysiluokkalaisten vanhemmille

Messuosastot pidetään avoinna keskiviikkona iltaan asti ja tuolloin paikalle on kutsuttu kahdeksasluokkalaisia vanhempineen. Samalla järjestetään yhdeksäsluokkalaisten vanhempainilta, jossa ammatillisen koulutuksen lisäksi esitellään myös alueen kaikkia toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia.

 

Lisätietoja:

Rehtori Sirkku Purontaus p. 044 725 0101