Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

Ministeri Grahn-Laasonen kannusti Suomen ammattitaitomaajoukkuetta WorldSkills-kilpailussa Abu Dhabissa

17.10.2017 klo 10:16
Tiedote. Julkaistu: 17.10.2017, 09:13
Skills Finland

Nuorten ammattitaidon nelipäiväinen MM-kilpailu WorldSkills on puolivälissä. Suomen joukkueeseen kuuluu 27 nuorta. Joukkueen sijoitukset selviävät torstaina. Ministeri Sanni Grahn-Laasonen kannusti joukkuetta eilen paikan päällä Abu Dhabissa. 

Ministeri Grahn-Laasonen kiersi kisa-aluetta ja tutustui lajeihin, joihin suomalaisnuoria osallistuu. Kilpailijoiden kanssa puhuminen on kilpailupäivän aikana kiellettyä, mutta eri lajien suomalaistuomarit kertoivat ministerille lajien kilpailutehtävistä.  

Jokaisen kilpailulajin suoritus kestää neljä päivää, joiden aikana tehdään lajista riippuen joko useita pieniä tehtäviä tai yksi isompi työ. Ravintolapalvelulajissa Suomen kilpailija Henna Kangas valmistautui fine dining -tarjoiluun ja lentokonehuollossa Matias Korri teki komposiittirakenteiden vauriokorjausta. Leipuri Sanni Kumpulainen teki päivän aikana useita tehtäviä, esimerkiksi ruisleivän, Abu Dhabi -teemaisen leivän sekä sämpylät yllätysraaka-aineista.

− On huiman hienoa nähdä suomalaisia nuoria, ammattitaidostaan ylpeitä osaajia kilpailemassa maailmanmestaruudesta. Suomalainen ammatillinen koulutus pärjää kansainvälisessä vertailussa aivan erinomaisesti. Näistä suomalaisista nuorista voi olla todella ylpeä, ministeri Grahn-Laasonen kommentoi seurattuaan suomalaisten suorituksia.

Grahn-Laasonen osallistui myös WorldSkills-kilpailun yhteydessä järjestettyyn ministerien tapaamiseen. Lisäksi hän osallistui paneelikeskusteluun, jossa oli mukana Arabiemiraattien ja Brasilian ministerit sekä johtajat OECD:stä ja Arabiemiraattien ammatillisen koulutuksen organisaatiosta ACTVETista.

− WorldSkills-kilpailuun osallistuminen ja koko Skills-toiminta vahvistaa ammatillisen koulutuksen laatua. Se lisää ammattiylpeyttä ja mahdollistaa kansainvälistymisen. Eksperttimme ja valmentajamme pääsevät oppimaan muiden maiden parhaista käytännöistä ja näyttämään suomalaista osaamista, Grahn-Laasonen totesi.

Suomen kilpailijoiden sijoituksia eri lajeissa saadaan jännittää torstai-illan palkintojenjakoon saakka. Kilpailijat itsekin saavat vasta tuolloin tietää, mikä heidän sijoituksensa on.

Ammattitaidon MM-kilpailu WorldSkills järjestetään Abu Dhabissa 14.–19.10.2017. Siihen osallistuu 1255 nuorta ammattilaista 58 maasta. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi jossain päin maailmaa. Suomen joukkue osallistuu yhteensä 24 lajiin.

Lisätietoja: Viestintäpäällikkö Katja Katajamäki, Skills Finland ry, puh. +358 40 732 0691, katja.katajamaki@skillsfinland.fi

www.ammattitaitomaajoukkue.fi
www.facebook.com/ammattitaitomaajoukkue
https://skillsfinland.kuvat.fi/kuvat/
https://worldskillsabudhabi2017.com/en/ (päättäjäisten streemaus torstaina 18.30-21.30 Suomen aikaa) 

Skills Finland ry järjestää yhteistyökumppaniensa kanssa vuosittain kansalliset Taitaja-, TaitajaPLUS- ja Taitaja9-kilpailut sekä valmentaa ja lähettää Suomen maajoukkueen kansainvälisiin WorldSkills-, EuroSkills- ja Abilympics-kilpailuihin. Skills Finland kehittää myös huippuosaajien valmennusjärjestelmää, kouluttaa kilpailuasiantuntijoita sekä tuottaa ammattitaitokilpailuihin liittyvää tutkimusta, tiedotusta ja julkaisuja. Yhdistyksen taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.