Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

Kuusitoista Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijaa kamppailee parhaillaan mitaleista Taitaja2017-finaalitapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa

17.5.2017 klo 09:39
16 Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijaa tavoittelee mitaleja 12 eri lajissa. Parhaillaan Helsingissä on menossa toinen kisapäivä. Kisat päättyvät huomenna 18.5.
 
Noin 1 600 nuorta pääsi Taitaja2017-semifinaalivaiheeseen, joten jo finaaliin selviytyminen on siis erinomainen suoritus. Messukeskuksessa kisaavat Suomen parhaat ammattinsa huippuosaajat.
 
Kpedua edustavat seuraavat opiskelijat:  IMG_2504_käs
 
Sampo Aho ja Topias Pajukangas, laji mekatroniikka-parilaji
Matias Kangastie automaatioasennus
Ossi Pöyhtäri sähköasennus
Sini Kivioja laborantti
Jani Haasala laborantti
Miika Lauri autonasennus
Valtteri Hakala kuljetuslogistiikka
Helinä Hiltula huonekalupuuseppä
Johannes Karppinen asiakaspalvelu ja myynti 
Jonas Händelin verkkosivujen tuottaminen
Markus Poutanen tietojenkäsittely
Johan Händelin tietojenkäsittely (KV-sarja)
Ilona Jahkola eläintenhoito
Selina Saimala eläintenhoito 
Iina Leponiemi hevostenhoito


Kolmetoista ensin mainittua opiskelee Kokkolan Ammattikampuksella. Jahkola ja Saimala opiskelevat Kannuksen sekä Leponiemi opiskelee Perhon toimipaikassa. Kaikkien muiden finalistien laji on yksilölaji paitsi mekatroniikka, joka on parilaji.

Taitaja on kaikille ammatillisessa koulutuksessa oleville, kilpailuvuonna 21 vuotta täyttäville tai sitä nuoremmille, tarkoitettu ammattitaitokilpailu.

Finaalilajeissa nuoret kilpailevat oman ammattialansa todellista työelämää vastaavissa tehtävissä ja olosuhteissa. Kilpailutehtävät ovat opetussuunnitelman kiitettävä-tasoa. Kunkin lajin tuomaristo muodostuu ammatillisen koulutuksen, työnantajan ja työntekijän edustajista. 

Taitaja on Suomen suurin ja merkittävin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, joka kokoaa noin 600 kilpailijaa kilpailemaan suomenmestaruuksista kolmen tiiviin päivän aikana. Varsinaisia kilpailulajeja on 43. 

Tänä vuonna Taitaja on myös Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma, jonne odotetaan saapuvan yli 80.000 kävijää. Tapahtuman slogan on ”Ole hyvä”.

Suomen parhailla taitajilla on mahdollisuus päästä aina ammattitaidon EM- ja MM-kisoihin saakka. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston kolmannen vuoden datanomiopiskelija ja ammattilukiolainen Johan Händelin Kokkolasta lähtee lokakuussa Abu Dhabiin kisaamaan maailmanmestauudesta tietojenkäsittely/IT Software Solutions for Business -lajissa. Helsingin Taitaja2017-finaalitapahtumaan Händelin osallistuu verkkosivujen tuottaminen -lajin KV-sarjaan. Messukeskuksen kisa toimii hänelle valmistautumisena syksyn MM-kisoihin.

Taitaja2017-tapahtuman verkkosivut löytyvät osoitteesta www.taitaja2017.fi.


Taitaja_fb_S100_header