Koulutamme nuoret ja aikuiset

Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Tulevaisuuden osaajaksi

Yhteishaku 2024

Autoalan ja talotekniikan perustutkinnot vetovoimaisimpia

16.3.2017 klo 16:10

IMG_0173

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston suosituimpia koulutuksia 15.3. päättyneessä ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa olivat Kokkolan Ammattikampuksella järjestettävät autoalan ja talotekniikan perustutkintokoulutukset. Suosittuja olivat myös eläintenhoidon kennelpainotteinen koulutus (maatalousalan perustutkinto) Kannuksessa sekä hiusalan, media-alan ja turvallisuusalan perustutkinnot Kokkolassa. Koulutuksen vetovoimaa mitataan vetovoimakertoimella, jossa verrataan ensisijaisten hakijoiden määrän suhdetta koulutuksen aloituspaikkoihin.

Ammattikampuksella viime vuosina suosituimpiin koulutuksiin, logistiikan ja rakennusalan perustutkintoihin lisättiin aloituspaikkoja, joten yhä useampi nuori pääsee nyt näille aloille opiskelemaan.

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa oli tämän kevään yhteishaussa haku 22 perustutkintoon Kokkolassa, Kannuksessa, Kaustisella ja Perhossa, joihin aloituspaikkoja oli yhteensä 717. Näihin tutkintoihin haki tänä vuonna 738 ensisijaista hakijaa. Kaiken kaikkiaan yhtä aloituspaikkaa tavoitteli Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa 1,03 ensisijaista hakijaa.

Yhteishaun opiskelijavalinnat julkaistaan aikaisintaan 15.6. Mahdollinen lisähaku vapaiksi jääneisiin opiskelupaikkoihin järjestetään 16.6. alkaen. Yhteishaun koulutukset alkavat elokuussa.

Erillishaku jatkuu 31.3. saakka

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston järjestämä erillishaku ammatillisiin perustutkintoihin jatkuu 31.3. saakka. Erillishaun kautta hakevat ammatillisen tutkinnon jo suorittaneet hakijat, jotka eivät voi hakea yhteishaussa. Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.kpedu.fi/erillishaku.

VALMA-koulutuksen hakuaika alkaa 23.5.

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa järjestettävään lukuvuoden kestävään ammatilliseen peruskoulutukseen valmistavaan koulutukseen (VALMA) haetaan www.opintopolku.fi. Hakea voivat peruskoulunsa päättäneet ja ilman toisen asteen koulutusta olevat nuoret sekä maahanmuuttajat. Tämän koulutuksen hakuaika on 23.5.–25.7. VALMA-koulutuksen tavoitteena on opiskeluvalmiuksien vahvistaminen ja ammatinvalinnan selkiyttäminen.

Kansanopistolinjoille haku myös käynnissä

Haku lukuvuoden kestäville kansanopistolinjoille on käynnissä parhaillaan, ja se päättyy 28.7. Kansanopistolinjat antavat valmiuksia jatko-opintoihin ja linjan suorittaneet saavat ammatillisen ja lukiokoulutuksen yhteishakuun 6 lisäpistettä. Hakea voi valokuvaus-, liikunta-, tanssi- tai teatteri ja draama -linjalle sekä hyvinvointialoille tähtäävälle Tehobreikki-linjalle. Kansanopistolinjoille haetaan osoitteessa www.kpedu.fi/kansanopisto.

Lisätietoja antavat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän hakijapalvelut, 040 808 5010,  hakijapalvelut@kpedu.fi ja Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus, 044 725 0101, sirkku.purontas@kpedu.fi

Ajankohtaista

Autoalan ja talotekniikan perustutkinnot vetovoimaisimpia

16.3.2017 klo 16:10

IMG_0173

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston suosituimpia koulutuksia 15.3. päättyneessä ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa olivat Kokkolan Ammattikampuksella järjestettävät autoalan ja talotekniikan perustutkintokoulutukset. Suosittuja olivat myös eläintenhoidon kennelpainotteinen koulutus (maatalousalan perustutkinto) Kannuksessa sekä hiusalan, media-alan ja turvallisuusalan perustutkinnot Kokkolassa. Koulutuksen vetovoimaa mitataan vetovoimakertoimella, jossa verrataan ensisijaisten hakijoiden määrän suhdetta koulutuksen aloituspaikkoihin.

Ammattikampuksella viime vuosina suosituimpiin koulutuksiin, logistiikan ja rakennusalan perustutkintoihin lisättiin aloituspaikkoja, joten yhä useampi nuori pääsee nyt näille aloille opiskelemaan.

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa oli tämän kevään yhteishaussa haku 22 perustutkintoon Kokkolassa, Kannuksessa, Kaustisella ja Perhossa, joihin aloituspaikkoja oli yhteensä 717. Näihin tutkintoihin haki tänä vuonna 738 ensisijaista hakijaa. Kaiken kaikkiaan yhtä aloituspaikkaa tavoitteli Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa 1,03 ensisijaista hakijaa.

Yhteishaun opiskelijavalinnat julkaistaan aikaisintaan 15.6. Mahdollinen lisähaku vapaiksi jääneisiin opiskelupaikkoihin järjestetään 16.6. alkaen. Yhteishaun koulutukset alkavat elokuussa.

Erillishaku jatkuu 31.3. saakka

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston järjestämä erillishaku ammatillisiin perustutkintoihin jatkuu 31.3. saakka. Erillishaun kautta hakevat ammatillisen tutkinnon jo suorittaneet hakijat, jotka eivät voi hakea yhteishaussa. Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.kpedu.fi/erillishaku.

VALMA-koulutuksen hakuaika alkaa 23.5.

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa järjestettävään lukuvuoden kestävään ammatilliseen peruskoulutukseen valmistavaan koulutukseen (VALMA) haetaan www.opintopolku.fi. Hakea voivat peruskoulunsa päättäneet ja ilman toisen asteen koulutusta olevat nuoret sekä maahanmuuttajat. Tämän koulutuksen hakuaika on 23.5.–25.7. VALMA-koulutuksen tavoitteena on opiskeluvalmiuksien vahvistaminen ja ammatinvalinnan selkiyttäminen.

Kansanopistolinjoille haku myös käynnissä

Haku lukuvuoden kestäville kansanopistolinjoille on käynnissä parhaillaan, ja se päättyy 28.7. Kansanopistolinjat antavat valmiuksia jatko-opintoihin ja linjan suorittaneet saavat ammatillisen ja lukiokoulutuksen yhteishakuun 6 lisäpistettä. Hakea voi valokuvaus-, liikunta-, tanssi- tai teatteri ja draama -linjalle sekä hyvinvointialoille tähtäävälle Tehobreikki-linjalle. Kansanopistolinjoille haetaan osoitteessa www.kpedu.fi/kansanopisto.

Lisätietoja antavat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän hakijapalvelut, 040 808 5010,  hakijapalvelut@kpedu.fi ja Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus, 044 725 0101, sirkku.purontas@kpedu.fi