Koulutamme nuoret ja aikuiset

Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Tervetuloa uudet opiskelijat! 🥳🥳

Tietoa opiskelujen aloittamisesta

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelija Johan Händelin edustaa Suomea ammattitaidon MM-kisoissa - Kuusitoista Kpedun opiskelijaa Taitaja2017-finaaleihin Messukeskukseen

21.2.2017 klo 11:55

DSC_0086

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto on saanut edustajan Suomen maajoukkueeseen tuleviin ammattitaidon MM-kilpailuihin.  

Useiden karsintojen ja moniportaisten  kansallisten  osakilpailujen voittojen myötä Johan Händelin Kokkolasta lähtee lokakuussa Abu Dhabiin kisaamaan tietojenkäsittely/IT Software Solutions for Business -lajin maailmanmestaruudesta.

Arabiemiraateissa käytävässä WorldSkills-tapahtumassa, joka järjestetään joka toinen vuosi, kisaa tuhatkunta nuorta eri puolilta maailmaa  neljän päivän ajan yhteensä 50 eri lajissa. Suomea edustaa kilpailussa 28 nuorta osaajaa, jotka kilpailevat 25 eri lajissa.  

Händelin voitti viime vuonna kultaa Seinäjoella järjestettyjen ammattitaidon SM-kisojen  tietojenkäsittelylajissa. Taitaja2017-tapahtuman tietojenkäsittelylajiin Händelin osallistuu KV-kilpailijana. Messukeskuksen finaali toimii Händelinille oivana valmistautumisena kohti MM-kisoja. Ensimmäinen maajoukkueleiri järjestetään huhtikuussa.

DSC_0034Händelin, 18 v., suorittaa Kokkolan Ammattikampuksella ammattilukion ohella kolmatta vuotta tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoa valmistuen datanomiksi tänä keväänä. Händelinin valmentajana toimii Keski-Pohjanmaan ammattiopiston tieto- ja viestintätekniikan alan päätoiminen tuntiopettaja Jussi Rajaniemi. Myös Keski-Pohjanmaan ammattiopiston tieto- ja viestintätekniikan lehtori Juhani Kuivaniemi osallistuu Händelin valmentamiseen.

Oman tärkeän panoksensa Händelin valmentautumiseen tuo myös Suomen maajoukkueen ekspertti  tietojenkäsittelyn/IT Software Solutions for Business -lajin Hannu Hautala (CE) Suomen Liikemiesten Kauppapistosta.  

Händelin seuraa kahden Kpedun entisen opiskelijan jalanjälkiä, sillä Ville Lehtinen ja Eemu Pihlaja ovat aiemmin edustaneet Suomea ammattitaidon MM-kisoissa samassa lajissa.

Loistava menestys ammattitaidon SM-kilpailujen semifinaaleissa toi Kpedulle peräti 16 finaalipaikkaa

Seuraavat 16 Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijaa ovat selviytyneet Helsingissä 15.–18.5. järjestettäviin Taitaja2017-finaaleihin 12 eri lajissa: Sini Kivioja ja Jani Haasala laboranttilajissa, Jonas Händelin verkkosivujen tuottamisessa, Sampo Aho ja Topias Pajukangas mekatroniikka-parilajissa, Miika Lauri autonasennuksessa, Valtteri Hakala kuljetuslogistiikassa, Matias Kangastie automaatioasennuksessa, Ossi Pöyhtäri sähköasennuksessa, Helinä Hiltula huonekalupuuseppä-lajissa, Markus Poutanen ja Johan Händelin tietojenkäsittelyssä (Händelin KV-kilpailija) ja Johannes Karppinen asiakaspalvelu ja myynti -lajissa sekä Ilona Jahkola ja Selina Saimala eläintenhoidossa ja Iina Leponiemi hevostenhoidossa.

Kaksitoista ensin mainittua opiskelee Kokkolan Ammattikampuksella, kun taas Jahkola ja Saimala opiskelevat Kannuksen sekä Leponiemi Perhon toimipaikassa. Kaikkien muiden finalistien laji on yksilölaji paitsi mekatroniikka, joka on siis parilaji. Lähes 1.600 nuorta pääsi semifinaalivaiheeseen, joten jo finaaliin selviytyminen on siis erinomainen suoritus.

Tammi- ja helmikuussa kolmen viikon aikana eri puolilla Suomea kisattuihin miltei 50 eri lajien Taitaja2017-semifinaaleihin osallistui Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta yhteensä 29 opiskelijaa.

Taitaja2017-finalistien valmentaja-huoltajat

 • Sini Kivioja ja Jani Haasala: laboratorioalan päätoiminen tuntiopettaja Mia Pirttimaa
 • Johan Händelin ja Jonas Händelin: tieto- ja viestintätekniikan alan päätoiminen tuntiopettaja Jussi Rajaniemi
 • Sampo Aho & Topias Pajukangas sekä Matias Kangastie: sähkö- ja automaatiotekniikan lehtori Marko Päiveröinen
 • Miika Lauri: autoalan lehtori Jaakko Huhtala
 • Valtteri Hakala: auto- ja kuljetusalan lehtori, koulutuspäällikkö Pekka Luoma
 • Ossi Pöyhtäri: sähkö- ja automaatiotekniikan päätoiminen tuntiopettaja Risto Palin
 • Helinä Hiltula: puualan päätoiminen tuntiopettaja Arto Mäenpää
 • Markus Poutanen: tieto- ja viestintätekniikan lehtori Juhani Kuivaniemi
 • Johannes Karppinen: liiketalouden alan lehtori Kirsi Wacklin
 • Ilona Jahkola: eläintenhoitoalan lehtori Päivi Berg
 • Selina Saimala: maatalousalan lehtori Ilse Heino
 • Iina Leponiemi: hevosalan päätoiminen tuntiopettaja Sorja Pyykkönen

Finaalitehtävät opetussuunnitelman kiitettävä-tasoa – Messukeskukseen odotetaan yli 80.00 kävijää

Taitaja on kaikille ammatillisessa koulutuksessa oleville, kilpailuvuonna 21 vuotta täyttäville tai sitä nuoremmille, tarkoitettu ammattitaitokilpailu. Finaalilajeissa nuoret kilpailevat oman ammattialansa todellista työelämää vastaavissa tehtävissä ja olosuhteissa. Kilpailutehtävät ovat opetussuunnitelman kiitettävä-tasoa. Kunkin lajin tuomaristo muodostuu ammatillisen koulutuksen, työnantajan ja työntekijän edustajista.

Taitaja on Suomen suurin ja merkittävin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma. Tänä vuonna se on myös Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma, jonne odotetaan saapuvan yli 80.000 kävijää.  

Tapahtuma slogan: ”Ole hyvä”

Taitaja2017 Helsinki -tapahtuma, jonka järjestävät Stadin ammattiopisto ja Helsingin kaupunki, toteutetaan yhteistyössä muiden pääkaupunkiseudun oppilaitosten sekä työelämän ja satojen eri ammattialojen yritysten kanssa. Taitaja2017-tapahtuman slogan on ”Ole hyvä”. Taitaja-tapahtuman taustaorganisaatio ja kehittäjä on Skills Finland ry. Suomen parhailla taitajilla on mahdollisuus päästä aina ammattitaidon EM- ja MM-kisoihin saakka.

Taitaja2017-tapahtuman verkkosivut löytyvät osoitteesta www.taitaja2017.fi.

Ajankohtaista

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelija Johan Händelin edustaa Suomea ammattitaidon MM-kisoissa - Kuusitoista Kpedun opiskelijaa Taitaja2017-finaaleihin Messukeskukseen

21.2.2017 klo 11:55

DSC_0086

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto on saanut edustajan Suomen maajoukkueeseen tuleviin ammattitaidon MM-kilpailuihin.  

Useiden karsintojen ja moniportaisten  kansallisten  osakilpailujen voittojen myötä Johan Händelin Kokkolasta lähtee lokakuussa Abu Dhabiin kisaamaan tietojenkäsittely/IT Software Solutions for Business -lajin maailmanmestaruudesta.

Arabiemiraateissa käytävässä WorldSkills-tapahtumassa, joka järjestetään joka toinen vuosi, kisaa tuhatkunta nuorta eri puolilta maailmaa  neljän päivän ajan yhteensä 50 eri lajissa. Suomea edustaa kilpailussa 28 nuorta osaajaa, jotka kilpailevat 25 eri lajissa.  

Händelin voitti viime vuonna kultaa Seinäjoella järjestettyjen ammattitaidon SM-kisojen  tietojenkäsittelylajissa. Taitaja2017-tapahtuman tietojenkäsittelylajiin Händelin osallistuu KV-kilpailijana. Messukeskuksen finaali toimii Händelinille oivana valmistautumisena kohti MM-kisoja. Ensimmäinen maajoukkueleiri järjestetään huhtikuussa.

DSC_0034Händelin, 18 v., suorittaa Kokkolan Ammattikampuksella ammattilukion ohella kolmatta vuotta tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoa valmistuen datanomiksi tänä keväänä. Händelinin valmentajana toimii Keski-Pohjanmaan ammattiopiston tieto- ja viestintätekniikan alan päätoiminen tuntiopettaja Jussi Rajaniemi. Myös Keski-Pohjanmaan ammattiopiston tieto- ja viestintätekniikan lehtori Juhani Kuivaniemi osallistuu Händelin valmentamiseen.

Oman tärkeän panoksensa Händelin valmentautumiseen tuo myös Suomen maajoukkueen ekspertti  tietojenkäsittelyn/IT Software Solutions for Business -lajin Hannu Hautala (CE) Suomen Liikemiesten Kauppapistosta.  

Händelin seuraa kahden Kpedun entisen opiskelijan jalanjälkiä, sillä Ville Lehtinen ja Eemu Pihlaja ovat aiemmin edustaneet Suomea ammattitaidon MM-kisoissa samassa lajissa.

Loistava menestys ammattitaidon SM-kilpailujen semifinaaleissa toi Kpedulle peräti 16 finaalipaikkaa

Seuraavat 16 Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijaa ovat selviytyneet Helsingissä 15.–18.5. järjestettäviin Taitaja2017-finaaleihin 12 eri lajissa: Sini Kivioja ja Jani Haasala laboranttilajissa, Jonas Händelin verkkosivujen tuottamisessa, Sampo Aho ja Topias Pajukangas mekatroniikka-parilajissa, Miika Lauri autonasennuksessa, Valtteri Hakala kuljetuslogistiikassa, Matias Kangastie automaatioasennuksessa, Ossi Pöyhtäri sähköasennuksessa, Helinä Hiltula huonekalupuuseppä-lajissa, Markus Poutanen ja Johan Händelin tietojenkäsittelyssä (Händelin KV-kilpailija) ja Johannes Karppinen asiakaspalvelu ja myynti -lajissa sekä Ilona Jahkola ja Selina Saimala eläintenhoidossa ja Iina Leponiemi hevostenhoidossa.

Kaksitoista ensin mainittua opiskelee Kokkolan Ammattikampuksella, kun taas Jahkola ja Saimala opiskelevat Kannuksen sekä Leponiemi Perhon toimipaikassa. Kaikkien muiden finalistien laji on yksilölaji paitsi mekatroniikka, joka on siis parilaji. Lähes 1.600 nuorta pääsi semifinaalivaiheeseen, joten jo finaaliin selviytyminen on siis erinomainen suoritus.

Tammi- ja helmikuussa kolmen viikon aikana eri puolilla Suomea kisattuihin miltei 50 eri lajien Taitaja2017-semifinaaleihin osallistui Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta yhteensä 29 opiskelijaa.

Taitaja2017-finalistien valmentaja-huoltajat

 • Sini Kivioja ja Jani Haasala: laboratorioalan päätoiminen tuntiopettaja Mia Pirttimaa
 • Johan Händelin ja Jonas Händelin: tieto- ja viestintätekniikan alan päätoiminen tuntiopettaja Jussi Rajaniemi
 • Sampo Aho & Topias Pajukangas sekä Matias Kangastie: sähkö- ja automaatiotekniikan lehtori Marko Päiveröinen
 • Miika Lauri: autoalan lehtori Jaakko Huhtala
 • Valtteri Hakala: auto- ja kuljetusalan lehtori, koulutuspäällikkö Pekka Luoma
 • Ossi Pöyhtäri: sähkö- ja automaatiotekniikan päätoiminen tuntiopettaja Risto Palin
 • Helinä Hiltula: puualan päätoiminen tuntiopettaja Arto Mäenpää
 • Markus Poutanen: tieto- ja viestintätekniikan lehtori Juhani Kuivaniemi
 • Johannes Karppinen: liiketalouden alan lehtori Kirsi Wacklin
 • Ilona Jahkola: eläintenhoitoalan lehtori Päivi Berg
 • Selina Saimala: maatalousalan lehtori Ilse Heino
 • Iina Leponiemi: hevosalan päätoiminen tuntiopettaja Sorja Pyykkönen

Finaalitehtävät opetussuunnitelman kiitettävä-tasoa – Messukeskukseen odotetaan yli 80.00 kävijää

Taitaja on kaikille ammatillisessa koulutuksessa oleville, kilpailuvuonna 21 vuotta täyttäville tai sitä nuoremmille, tarkoitettu ammattitaitokilpailu. Finaalilajeissa nuoret kilpailevat oman ammattialansa todellista työelämää vastaavissa tehtävissä ja olosuhteissa. Kilpailutehtävät ovat opetussuunnitelman kiitettävä-tasoa. Kunkin lajin tuomaristo muodostuu ammatillisen koulutuksen, työnantajan ja työntekijän edustajista.

Taitaja on Suomen suurin ja merkittävin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma. Tänä vuonna se on myös Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma, jonne odotetaan saapuvan yli 80.000 kävijää.  

Tapahtuma slogan: ”Ole hyvä”

Taitaja2017 Helsinki -tapahtuma, jonka järjestävät Stadin ammattiopisto ja Helsingin kaupunki, toteutetaan yhteistyössä muiden pääkaupunkiseudun oppilaitosten sekä työelämän ja satojen eri ammattialojen yritysten kanssa. Taitaja2017-tapahtuman slogan on ”Ole hyvä”. Taitaja-tapahtuman taustaorganisaatio ja kehittäjä on Skills Finland ry. Suomen parhailla taitajilla on mahdollisuus päästä aina ammattitaidon EM- ja MM-kisoihin saakka.

Taitaja2017-tapahtuman verkkosivut löytyvät osoitteesta www.taitaja2017.fi.