Koulutamme nuoret ja aikuiset

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Ota yhteys hakijapalveluihimme!

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Tervetuloa uudet opiskelijat! 🥳🥳

Tietoa opiskelujen aloittamisesta

Kpedun Sini Kivioja laboranttilajin Taitaja2017-semifinaalin voittaja, Jani Haasala sijalle 6.

2.2.2017 klo 10:25
JaniHaasala_SiniKivioja_nettiin

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston laboratoriossa 1. helmikuuta järjestetyssä yksipäiväisessä semifinaalissa Kpedua edustivat menestyksekkäästi kolmannen vuoden laboratorioalan opiskelijat Sini Kivioja ja Jani Haasala. Vielä vahvistamattomien tulosten perusteella Kivioja voitti koko kisan, ja Haasala ylsi hienosti sijalle 6. Semifinaalin kuusi parasta kisaa Helsingin Messukeskuksessa toukokuussa järjestettävässä loppukilpailussa.

Semifinaaliin osallistui yhteensä 15 laboranttiopiskelijaa eri puolilta Suomea. Ennen kilpailua Kivioja ja Haasala olivat jännittyneitä, mutta luottavaisia.

- Vähän tässä jännittää, mutta enimmäkseen odotan kisaa mielenkiinnolla, sanoi Kivioja.

Kaksikko oli valmistautunut kilpailuun esimerkiksi tekemällä edellisten vuosien kilpailutehtäviä. Tämän vuoden kilpailutehtävään annettiin neljän tunnin suoritusaika ja päälle puoli tuntia aikaa työpisteen siivoamiseen. Semifinalistit saivat tutustua kilpailupaikkaan ohjatusti 20 minuuttia ennen varsinaisen kisan alkua.

Kilpailutilanteesta jännitystä

Itse kilpailutehtävänä oli määrittää näytteen metallipitoisuus titraamalla.Työhön sisältyvät muun muassa tarvittavat liuoslaskut, liuoksen valmistaminen, näytteiden käsittely sekä tuloksen laskeminen, arvioiminen ja raportointi.

Kilpailijoiden suorituksia arvioi 13 tuomarin tuomaristo, joka koostuuTaitaja2017 semit tuomarit pääosin työelämän, mutta myös koulutusorganisaatioiden edustajista. 

Kisan jälkeen Haasala ja Kivioja olivat pääosin tyytyväisiä suoritukseensa.

- Alussa tuli vähän virheitä, mutta loppu sujui suhteellisen hyvin. Itse tehtävä ei ollut vaikea, mutta tuomarien läsnäolo toi vähän paineita, kertoo Kivioja.

Jani Haasala osallistui kisaan jo toista kertaa.

Jani Haasala Taitaja2017 semi - Tänä vuonna ei jännittänyt niin paljoa, kun tilanne oli jo tuttu. Suoritukseni oli aika tasainen. Laskut oli ainoa vähän hankala kohta, analysoi Haasala.

Tasaisen suorituksen sai tehtyä myös ensimmäisen vuoden opiskelijaMarianna Sukari Seinäjoelta.

- Meni oikeastaan paremmin kuin odotin. Olen tehnyt vastaavan tehtävän monta kertaa aiemminkin, joten se ei tuottanut vaikeuksia. Aluksi
Taitaja2017 semit Marianna Sukari Sedu
 kilpailutilanne tuntui jännittävältä, mutta sekin helpotti kisan edetessä, Sukari kertoo.

Työelämä odottaa osaajia

Kilpailun järjestämisestä vastannut Kokkolan ammattiopiston laboratorioalan päätoiminen tuntiopettaja Mia Pirttimaa kertoo, että Taitaja-kilpailuun osallistuminen voi olla arvokasta valuuttaa tulevaisuudessa. 

- Taitaja-kilpailuihin osallistuneet saavat arvokkaan merkinnän CV:hen.Taitaja2017 semit sponsorit Parhaiten pärjänneillä on kova kysyntä työelämässä. Työtä laboratorioalalla riittää kyllä. Tällä alalla on paljon työtä, jota mikään laite ei ikinä pysty tekemään.

Ammatillisen koulutuksen ykköstapahtuma Suomessa

Nelipäiväinen nuorten ammattitaidon SM-kilpailut – Taitaja2017 on Suomen suurin ja merkittävin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma sekä tänä vuonna myös Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma. 

Tammi- ja helmikuussa käytäviin valtakunnallisiin lähes 50 Taitaja2017-semifinaaliin osallistuu neljän viikon aikana noin 1550 ammattiin opiskelevaa, joista parhaat selviytyvät lajikohtaisesti Helsingin finaalitapahtumaan kamppailemaan ammattitaidon suomenmestaruuksista.   

Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta Taitaja2017-semifinaaleihin osallistuu 29 opiskelijaa 11 eri lajissa. Laboranttilajin Sini Kiviojan ja Jani Haasalan ohella muut semifinaaleissa kilpailevat opiskelijat ovat seuraavat, suluissa laji: Miika Lauri ja Riku Pöyhtäri (autonasennus), Juuso Känsälä ja Valtteri Hakala (kuljetuslogistiikka), Markus Poutanen (tietojenkäsittely), Johan Händelin ja Jonas Händelin (verkkosivujen tuottaminen), Hawa Sesay ja Johannes Karppinen (asiakaspalvelu ja myynti), Jenni Kola (lähihoitaja), Iida Korhonen, Iina Leponiemi, Janina Hannula ja Jenna Huhtala (hevosenhoito), Ilona Jahkola ja Selina Saimala (eläintenhoito), Helinä Hiltula (huonekalupuuseppä), Martta Karppinen ja Saara Mouru (maalaus ja tapetointi), Joel Karppi ja Ossi Pöyhtäri (sähköasennus), Matias Kangastie ja Tobias Pajukangas (automaatioasennus), Kalle Piippo ja Teppo Syrjälä sekä Sampo Aho ja Sami Vuori (mekatroniikka, parilaji).


Ajankohtaista

Kpedun Sini Kivioja laboranttilajin Taitaja2017-semifinaalin voittaja, Jani Haasala sijalle 6.

2.2.2017 klo 10:25
JaniHaasala_SiniKivioja_nettiin

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston laboratoriossa 1. helmikuuta järjestetyssä yksipäiväisessä semifinaalissa Kpedua edustivat menestyksekkäästi kolmannen vuoden laboratorioalan opiskelijat Sini Kivioja ja Jani Haasala. Vielä vahvistamattomien tulosten perusteella Kivioja voitti koko kisan, ja Haasala ylsi hienosti sijalle 6. Semifinaalin kuusi parasta kisaa Helsingin Messukeskuksessa toukokuussa järjestettävässä loppukilpailussa.

Semifinaaliin osallistui yhteensä 15 laboranttiopiskelijaa eri puolilta Suomea. Ennen kilpailua Kivioja ja Haasala olivat jännittyneitä, mutta luottavaisia.

- Vähän tässä jännittää, mutta enimmäkseen odotan kisaa mielenkiinnolla, sanoi Kivioja.

Kaksikko oli valmistautunut kilpailuun esimerkiksi tekemällä edellisten vuosien kilpailutehtäviä. Tämän vuoden kilpailutehtävään annettiin neljän tunnin suoritusaika ja päälle puoli tuntia aikaa työpisteen siivoamiseen. Semifinalistit saivat tutustua kilpailupaikkaan ohjatusti 20 minuuttia ennen varsinaisen kisan alkua.

Kilpailutilanteesta jännitystä

Itse kilpailutehtävänä oli määrittää näytteen metallipitoisuus titraamalla.Työhön sisältyvät muun muassa tarvittavat liuoslaskut, liuoksen valmistaminen, näytteiden käsittely sekä tuloksen laskeminen, arvioiminen ja raportointi.

Kilpailijoiden suorituksia arvioi 13 tuomarin tuomaristo, joka koostuuTaitaja2017 semit tuomarit pääosin työelämän, mutta myös koulutusorganisaatioiden edustajista. 

Kisan jälkeen Haasala ja Kivioja olivat pääosin tyytyväisiä suoritukseensa.

- Alussa tuli vähän virheitä, mutta loppu sujui suhteellisen hyvin. Itse tehtävä ei ollut vaikea, mutta tuomarien läsnäolo toi vähän paineita, kertoo Kivioja.

Jani Haasala osallistui kisaan jo toista kertaa.

Jani Haasala Taitaja2017 semi - Tänä vuonna ei jännittänyt niin paljoa, kun tilanne oli jo tuttu. Suoritukseni oli aika tasainen. Laskut oli ainoa vähän hankala kohta, analysoi Haasala.

Tasaisen suorituksen sai tehtyä myös ensimmäisen vuoden opiskelijaMarianna Sukari Seinäjoelta.

- Meni oikeastaan paremmin kuin odotin. Olen tehnyt vastaavan tehtävän monta kertaa aiemminkin, joten se ei tuottanut vaikeuksia. Aluksi
Taitaja2017 semit Marianna Sukari Sedu
 kilpailutilanne tuntui jännittävältä, mutta sekin helpotti kisan edetessä, Sukari kertoo.

Työelämä odottaa osaajia

Kilpailun järjestämisestä vastannut Kokkolan ammattiopiston laboratorioalan päätoiminen tuntiopettaja Mia Pirttimaa kertoo, että Taitaja-kilpailuun osallistuminen voi olla arvokasta valuuttaa tulevaisuudessa. 

- Taitaja-kilpailuihin osallistuneet saavat arvokkaan merkinnän CV:hen.Taitaja2017 semit sponsorit Parhaiten pärjänneillä on kova kysyntä työelämässä. Työtä laboratorioalalla riittää kyllä. Tällä alalla on paljon työtä, jota mikään laite ei ikinä pysty tekemään.

Ammatillisen koulutuksen ykköstapahtuma Suomessa

Nelipäiväinen nuorten ammattitaidon SM-kilpailut – Taitaja2017 on Suomen suurin ja merkittävin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma sekä tänä vuonna myös Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma. 

Tammi- ja helmikuussa käytäviin valtakunnallisiin lähes 50 Taitaja2017-semifinaaliin osallistuu neljän viikon aikana noin 1550 ammattiin opiskelevaa, joista parhaat selviytyvät lajikohtaisesti Helsingin finaalitapahtumaan kamppailemaan ammattitaidon suomenmestaruuksista.   

Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta Taitaja2017-semifinaaleihin osallistuu 29 opiskelijaa 11 eri lajissa. Laboranttilajin Sini Kiviojan ja Jani Haasalan ohella muut semifinaaleissa kilpailevat opiskelijat ovat seuraavat, suluissa laji: Miika Lauri ja Riku Pöyhtäri (autonasennus), Juuso Känsälä ja Valtteri Hakala (kuljetuslogistiikka), Markus Poutanen (tietojenkäsittely), Johan Händelin ja Jonas Händelin (verkkosivujen tuottaminen), Hawa Sesay ja Johannes Karppinen (asiakaspalvelu ja myynti), Jenni Kola (lähihoitaja), Iida Korhonen, Iina Leponiemi, Janina Hannula ja Jenna Huhtala (hevosenhoito), Ilona Jahkola ja Selina Saimala (eläintenhoito), Helinä Hiltula (huonekalupuuseppä), Martta Karppinen ja Saara Mouru (maalaus ja tapetointi), Joel Karppi ja Ossi Pöyhtäri (sähköasennus), Matias Kangastie ja Tobias Pajukangas (automaatioasennus), Kalle Piippo ja Teppo Syrjälä sekä Sampo Aho ja Sami Vuori (mekatroniikka, parilaji).