Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Katso tästä juuri nyt

haussa olevat koulutukset!

 

 

 

Kpedu tempaisee ammatilliselle koulutukselle näkyvyyttä

19.8.2016 klo 10:05

Keskipohjalaiset ammatillisen koulutuksen opettajat, opiskelijat ja henkilökunta ovat mukana valtakunnallisessa tempauksessa, jossa halutaan kiinnittää päättäjien huomiota ammattiosaamiseen.

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymässä opiskelevat näyttäytyvät tulevan ammattinsa työasussa Kampushallin alatasanteella ma 22.8. klo 12. Tempaus kestää 15 minuuttia ja sen aikana opiskelijat käytännössä kokeilevat, mistä ammatista lähtee suurin ääni. Tempauksessa on mukana arviolta 300 opiskelijaa eri aloilta.

Kpedun tempausta toteuttavat koulutusyhtymän kanssa yhteistyössä opiskelijakunta KeKo ry ja Keski-Pohjanmaan Ammatilliset opettajat ry.

– Ammattiopiston tulee olla yhdenvertainen lukioiden kanssa, ja molempien opiskelijoille sekä kouluympäristöille tulee taata yhteneväiset edellytykset ja oikeudet toimia, sanoo opiskelijakunta KeKo ry:n puheenjohtaja Iida Peltoniemi.

Vuosikymmenet ammatillista koulutusta alueella kehittänyt sosiaali- ja terveysalan kouluttaja ja Keski-Pohjanmaan Ammatilliset opettajat ry:n puheenjohtaja Hilkka Mommo on nähnyt, miten amisten arvostus on noussut ja kuinka ammattitaitoisia ja päteviä ammattiopettajat ovat.

– Meillä on takana pitkä historia kehittämistä, mutta nyt kaikilla on huoli siitä, miten tätä kaikkea hyvää ylläpidetään, sanoo Mommo ja toivoo, että valtiovalta takaisi ammatillisille opettajille riittävät mahdollisuudet opetustyöhön.

Vuonna 2017 ammatillisen koulutuksen rahoitus on 310 miljoonaa euroa (15 %) pienempi kuin vuonna 2013. Tähän Kpedussakin varaudutaan, sillä vuodesta 2016 vuoteen 2017 toimintatuotot vähentyvät kerralla jopa 12 prosenttia.

Koulutusyhtymän johtaja Liisa Sadeharju muistuttaa yhteistyön merkityksestä alueen työelämän kanssa.

– Toimintaansa aktiivisesti kehittävä Kpedu palvelee aluetta, sen työelämää ja eri-ikäisiä oppijoita monipuolisella koulutustarjonnalla. Haluamme tehdä yhteistyötä työelämän kanssa ja yhdessä opiskelijoiden kanssa, jotta ammatillinen osaaminen olisi jatkossakin alueellamme laadukasta ja vetovoimaista, Sadeharju toteaa ja pitää selvänä, että tulevaisuudessa tarvitaan myös uusia toimintatapoja.

Tempauksessa Kpedu näkyy yhtenäisenä ja positiivisesti. Kpedun uuden strategian motto ”Yhdessä oppien tulevaisuuden osaajaksi” on näkyvästi esillä tapahtumassa. Maanantaina AMKE, Sakki, OSKU ja OAJ luovuttavat opetus- ja kulttuuriministerille yhteisen kannanoton ammatillisen koulutuksen puolesta. 

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymässä opiskelee ammattiin 2000 nuorta ja 1000 aikuista. Yhtymästä valmistutaan yli 60 tutkintonimikkeeseen lähihoitajista autoasentajiin ja maaseutuyrittäjiin. Oppisopimuskoulutuksen kautta tutkinto- ja opiskelumahdollisuuksia on myös sellaisiin koulutuksiin, joita Kpedun toimipaikoissa ei ole tarjolla.

 

Lisätietoja:

Johtaja Liisa Sadeharju p. 044 725 0080

Lehtori, Keski-Pohjanmaan Ammatilliset opettajat ry:n puheenjohtaja Hilkka Mommo p. 040 808 5097

Ajankohtaista

Kpedu tempaisee ammatilliselle koulutukselle näkyvyyttä

19.8.2016 klo 10:05

Keskipohjalaiset ammatillisen koulutuksen opettajat, opiskelijat ja henkilökunta ovat mukana valtakunnallisessa tempauksessa, jossa halutaan kiinnittää päättäjien huomiota ammattiosaamiseen.

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymässä opiskelevat näyttäytyvät tulevan ammattinsa työasussa Kampushallin alatasanteella ma 22.8. klo 12. Tempaus kestää 15 minuuttia ja sen aikana opiskelijat käytännössä kokeilevat, mistä ammatista lähtee suurin ääni. Tempauksessa on mukana arviolta 300 opiskelijaa eri aloilta.

Kpedun tempausta toteuttavat koulutusyhtymän kanssa yhteistyössä opiskelijakunta KeKo ry ja Keski-Pohjanmaan Ammatilliset opettajat ry.

– Ammattiopiston tulee olla yhdenvertainen lukioiden kanssa, ja molempien opiskelijoille sekä kouluympäristöille tulee taata yhteneväiset edellytykset ja oikeudet toimia, sanoo opiskelijakunta KeKo ry:n puheenjohtaja Iida Peltoniemi.

Vuosikymmenet ammatillista koulutusta alueella kehittänyt sosiaali- ja terveysalan kouluttaja ja Keski-Pohjanmaan Ammatilliset opettajat ry:n puheenjohtaja Hilkka Mommo on nähnyt, miten amisten arvostus on noussut ja kuinka ammattitaitoisia ja päteviä ammattiopettajat ovat.

– Meillä on takana pitkä historia kehittämistä, mutta nyt kaikilla on huoli siitä, miten tätä kaikkea hyvää ylläpidetään, sanoo Mommo ja toivoo, että valtiovalta takaisi ammatillisille opettajille riittävät mahdollisuudet opetustyöhön.

Vuonna 2017 ammatillisen koulutuksen rahoitus on 310 miljoonaa euroa (15 %) pienempi kuin vuonna 2013. Tähän Kpedussakin varaudutaan, sillä vuodesta 2016 vuoteen 2017 toimintatuotot vähentyvät kerralla jopa 12 prosenttia.

Koulutusyhtymän johtaja Liisa Sadeharju muistuttaa yhteistyön merkityksestä alueen työelämän kanssa.

– Toimintaansa aktiivisesti kehittävä Kpedu palvelee aluetta, sen työelämää ja eri-ikäisiä oppijoita monipuolisella koulutustarjonnalla. Haluamme tehdä yhteistyötä työelämän kanssa ja yhdessä opiskelijoiden kanssa, jotta ammatillinen osaaminen olisi jatkossakin alueellamme laadukasta ja vetovoimaista, Sadeharju toteaa ja pitää selvänä, että tulevaisuudessa tarvitaan myös uusia toimintatapoja.

Tempauksessa Kpedu näkyy yhtenäisenä ja positiivisesti. Kpedun uuden strategian motto ”Yhdessä oppien tulevaisuuden osaajaksi” on näkyvästi esillä tapahtumassa. Maanantaina AMKE, Sakki, OSKU ja OAJ luovuttavat opetus- ja kulttuuriministerille yhteisen kannanoton ammatillisen koulutuksen puolesta. 

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymässä opiskelee ammattiin 2000 nuorta ja 1000 aikuista. Yhtymästä valmistutaan yli 60 tutkintonimikkeeseen lähihoitajista autoasentajiin ja maaseutuyrittäjiin. Oppisopimuskoulutuksen kautta tutkinto- ja opiskelumahdollisuuksia on myös sellaisiin koulutuksiin, joita Kpedun toimipaikoissa ei ole tarjolla.

 

Lisätietoja:

Johtaja Liisa Sadeharju p. 044 725 0080

Lehtori, Keski-Pohjanmaan Ammatilliset opettajat ry:n puheenjohtaja Hilkka Mommo p. 040 808 5097