Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

Metallimestari-koulutus käynnistyy pian Kokkolassa – haku käynnissä

4.8.2016 klo 14:39

Opteam Keski-Pohjanmaa, TE-toimisto, Ely-keskus, ja Keski-Pohjanmaan Aikuiskoulutus, Kpedu toteuttavat yhteistyössä Metallimestari-koulutushankkeen, jonka tavoitteena on saada metallialalle lisää yritysten osaamistarpeita vastaavaa koulutettua henkilökuntaa ja samalla myös työllistää metallialan ammattilaisia. Yritykset ovat osallistuneet aktiivisesti koulutuksen sisällön suunnitteluun ja koulutuksessa hankitulle osaamiselle on metallialan yrityksissä kysyntää.

  

Muualla Suomessa toteutettuihin Metallimestari-koulutuksiin on ollut paljon hakijoita ja koulutuksesta valmistuneita on työllistynyt tavoitteiden mukaisesti koulutusyhteistyössä oleviin yrityksiin. Metallimestari-koulutuksessa työharjoittelu on olennainen osa koulutusta. Metallimestari-koulutus tarjoaa täsmäkoulutusta yritysten tarpeisiin ja jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

 

Joustava tapa rekrytoida harjoittelujaksojen kautta

Keski-Pohjanmaalla osallistuja haetaan neljään Metallimestari-suuntautumisvaihtoehtoon: alumiinihitsaus, asennus, särmäys ja levyntyöstö sekä robotiikka. Koulutus alkaa 15 päivän mittaisella orientoivalla jaksolla, jonka aikana tutustutaan metallialaan ja alan yrityksiin. Koulutukset ovat räätälöityjä Keski-Pohjanmaalla toimivien teollisuusyrityksen tarpeita vastaaviksi ja tavallisesta työvoimakoulutuksesta poiketen yritykset ovat tiiviisti mukana koulutuksien suunnittelussa.

 

Metallimestari-koulutuksessa mukana olevia yrityksiä ovat: A. Häggblom, Hiltop, HUR, Akvaterm, AP-Tela, Best-Hall, Kewatec Aluboat, KL-Asennus, Kokkolan Laser Steel, Kokkolan Pikahitsaus, Mesmec ja Rolls-Royce.

 

Haku käynnissä

Metallimestari-koulutukseen haetaan nyt opiskelijoita. Opiskelijoiden rekrytoinnista vastaa Opteam yhteistyössä TE-toimiston kanssa. Koulutuksen toteuttaa Keski-Pohjanmaan aikuiskoulutus.

 

– Koulutus alkaa 12.9. ja koulutuksen valitaan 20 opiskelijaa. Hakijan ammatillisella taustalla tai työkokemuksella ei ole merkitystä, eikä hakijoiden ikä, sukupuoli tai koulutus vaikuta opiskelijavalintaan. Tärkeintä on, että koulutettavilla on oikea asenne työntekoon ja halu oppia uutta, kuvaa Opteamin aluemyyntipäällikkö Ari Lähteenmäki.

 

Julkisen ja yksityisen työnvälityksen, yritysten sekä koulutusorganisaation välinen yhteistyö on ainutlaatuinen hanke, jossa pyritään kohdistamaan työllisyyttä edistävät resurssit entistä paremmin ja tarjoamaan yhä täsmällisempää koulutusta juuri sinne missä sitä tarvitaan ja juuri sellaisena kuin sitä tarvitaan.

 


Lisätietoja: www.opteam.fi/metallimestarikokkola

 

Opteam Keski-Pohjanmaa

aluemyyntipäällikkö Ari Lähteenmäki
puh. 040 581 3253
ari.lahteenmaki@opteam.fi

 

Metallimestari- ja HR-koordinaattori Pirjo Paasikivi

puh. 010 8500 831

pirjo.paasikivi@opteam.fi

 

Kpedu

aikuiskoulutuspäällikkö, teollisuus ja rakentaminen Toni Uunila

puh. 044 725 0892

toni.uunila@kpedu.fi

 

Te-Palvelut

koulutusasiantuntija Pia Särkijärvi

puh. 029 505 6169

pia.sarkijarvi@te-toimisto.fi