Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

Mitä tekemistä on Kpedulla oli Cannesissa?

23.5.2016 klo 15:25

Viikonloppuna Cannesissa Un Certain Regard-sarjan voittaneen kokkolalaistekijöiden elokuvan "The Happiest Day in the Life of Olli Mäki" ensi-illassa nähtiin myös edustajia Kpedusta, kun Arctic Image-hankkeen kautta Ranskaan lähtivät av-viestinnän tutkintovastaava Janne Erkkilä ja hallituksen puheenjohtaja Timo Virolainen edustamaan koulutusyhtymää sekä mainostoimistoyrittäjä Keijo Särkijärvi elinkeinoelämää edustamaan.

- Matkan tarkoitus oli tukea alueen markkinointia ja verkostoitua toimijoiden kanssa. Tapasimme mielenkiintoisia elokuva-alan vaikuttajia, joita saimme myös houkuteltua vierailemaan Kokkolassa, kertoo Erkkilä.

 

Kpedulta hankkeen puitteissa lainatulla autolla Cannesiin ajoi Hymyilevän miehen elokuvayhtiö Aamun tuotantopäällikkö Matti Sipiläinen, sekä toimittaja Laura Raninen.

 

Syksyllä Kokkolan Meripuistossa 20.8. järjestettävä Hymyilevän miehen ensi-ilta on kokonaan Kpedun vastuulla Arctic Image-hankkeen kautta.

- Hankkeessa kehitetään aluemarkkinointia elokuvan ympärille ja tätä toteutettiin jo Cannesissa jakamalla markkinointimateriaalia, kertoo projektipäällikkö Teemu Haapaniemi.

Haapaniemen edellinen projekti "Vetovoimaisuutta AV-tuotannoilla" päättyi syksyllä ja siinä selvitettiin erilaisia av-alan tuotantojen saamista Keski-Pohjanmaalle. Nyt näitä suunnitelmia toteutetaan Arctic Imagen avulla.

Kpedun edustajat tapasivat myös kasvokkain elokuva-alan toimijoita ja tätä Erkkilä pitää alalle tärkeänä. He vierailivat eri maiden paviljongeilla, tapasivat Arctic Image-hankkeen muita toimijoita sekä Suomen elokuvasäätiön ja Pohjois-Suomen elokuvakomission edustajia. Erkkilä, Virolainen ja Särkijärvi vierailivat myös Pohjoismaisen filmiteollisuuden tilaisuudessa ja pääsivät Aamu Film Companyn villalle tapaamaan Hymyilevän miehen työryhmää näyttelijöineen.

- Hymyilevän miehen saama näkyvyys huiman menestyksen kautta elokuvateollisuuden kirkkaimmissa valoissa on sellainen jymypaukku, jonka vaikutus alueellemme on kullanarvoinen, Erkkilä hehkuttaa.

Miehet osallistuivat myös Hymyilevän miehen ensi-iltaan, elokuvan ranskalais-saksalaisen televisiokanava Artén, joka vastaa elokuvan levittämisestä Keski-Euroopassa, cocktail-tilaisuuteen sekä ensi-iltajuhliin.

- Tavoitteena on saada meidän alueellemme elokuvatuotantoja, Erkkilä sanoo.