Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

Ammattiopiston vuoden työssäoppimiyritykseksi valittiin kokkolalainen Huusholli-Keittiöt

29.4.2016 klo 10:12
vuoden_TOP_huushollikeittiöt
Yrittäjäpariskunta Jari ja Eeva-Liisa Saari (oik.), Keski-Pohjanmaan ammattiopiston puualan opettaja Arto Mäenpää sekä pääsiäisenä ammattiopistosta valmistunut Huusholli-Keittiöille työllistynyt Joni Lavi. 

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto on valinnut vuoden työssäoppimispaikaksi kiintokalusteita valmistavan yrityksen Kokkolan Huusholli-Keittiöt Oy:n, joka valmistaa keittiö-, wc/kylpyhuone- ja komerosarjoja mittatilaustyönä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Yritys työllistää yrittäjäpariskunnan lisäksi 11-12 henkilöä. 

Ammattiopiston puupuolelta työssäoppimaan yritykseen tulee vuosittain muutama opiskelija tuotannon puolelle. Saaren pariskunnasta Jari vastaa opiskelijoiden ohjauksesta tuotantotiloissa ja hän on nyt suorittanut myös työpaikkaohjaajan koulutuksen. Eeva-Liisa taas tekee työssäoppijoille ja uusille työntekijöille selväksi talon pelisäännöt.
- Pidän tulijoille tulopuheen. Tämä ei ole sirkus, vaan työpaikka, jossa puhelimet jäävät naulakoille ja töihin tullaan ajoissa, Eeva-Liisa sanoo.
Toisaalta yrityksessä myös joustetaan työntekijöiden tarpeiden mukaan. Tunteja saa tehdä sisään ja esimerkiksi jalkapalloa harrastava Joni pääsi kesätöidenkin aikana lähtemään pelipäivinä töistä aikaisemmin. 

Eeva-Liisa korostaa, että yritys käyttää niin pitkälle kotimaisia tuotteita, kuin mahdollista. Ovet, tasot ja rungot tulevat suomalaisilta tehtailta. Yritys juhli 25-vuotista taivaltaan viime vuonna.