Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

Yhteisöllisyyttä ja QR-koodeja Kannuksen talvikarnevaaleilla

23.3.2016 klo 12:38

Lähipoliisit Kannuksessa

Kpedun Kannuksen toimipaikassa järjestettiin 16.3. Talvikarnevaalit-tapahtuma teemalla yhteisöllisyys, osallisuus ja hyvät tavat. Iltapäivän aikana ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijat saivat kiertää pienryhmissä erilaisia tehtävärasteja, joiden suunnittelusta ja toteutuksesta yleisainejakson opiskelijat olivat vastuussa. Paikalla olivat myös poliisin ja pelastuslaitoksen edustajat omine rasteineen.

Suunnittelutyö aloitettiin yhdessä yleisainejakson opiskelijoiden ja opettajien kanssa tammikuussa, jolloin hahmoteltiin tapahtuman suuntaviivat. Tarkoituksena oli myös hyödyntää uutta TVT-teknologiaa, joten jo suunnitteluvaiheessa mukana oli Kpedun pedagogisen kehittämisen ohjaaja Isto Hakala, jolta saatiin ideoita sekä käytännön apua TVT-tekniikan hyödyntämiseen. Tutuiksi tulivat niin QR-koodit kuin Kahoot-palvelu ja Answergarden-palauteseinäkin.

Rastien lähtökohtana oli tuoda omaa alaa tutuksi myös muille toimipaikan opiskelijoille. Opiskelijat saivat siis mm. tunnistaa koirarotuja, työkaluja ja traktorinosia sekä testata agility-rataa. Poliisin rastilla esiteltiin poliisin tutkimusvälineitä ja pelastuslaitoksen rastilla harjoiteltiin liikenneonnettomuustilanteeseen saapumista.

Lopuksi päivän aikana opittua testattiin Kahoot-tietokilpailun avulla. Tietokilpailukysymykset perustuivat tehtävärasteihin, ja viisi parhaiten menestynyttä palkittiin lahjakorteilla. Myös kaikkien tapahtumaan osallistuneiden kesken arvottiin palkintoja. Opiskelijat saivat myös nimettömästi kommentoida tapahtuman onnistumista ja antaa kehittämisideoita Answergarden-palauteseinälle.

Kaiken kaikkiaan tapahtuma sujui hyvin ja suuremmilta kommelluksilta vältyttiin, vaikkakin aikataulutus ja käytännön järjestelyt tuottivat vielä viime metreillä päänvaivaa. Opiskelijoiden mielestä päivä oli mukavaa yhdessä tekemistä ja toi vaihtelua tavanomaiseen opiskeluun. Samalla se tarjosi myös mahdollisuuden oppia jotain uutta muilta opiskelualoilta. 

Katso Isto Hakalan videokooste Youtubesta päivän ohjelmasta >>