Koulutamme nuoret ja aikuiset

Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Tulevaisuuden osaajaksi

Yhteishaku 2024

Eläintenhoitajien koulutus edelleen suosituin Kpedussa

18.3.2016 klo 09:55

Yhteishaku
Eläintenhoito (kennelala) edelleen Kpedun suosituin koulutus – myös autoala, turvallisuusala ja logistiikka vetovoimaisia

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston suosituimpia koulutuksia 15.3.2016 päättyneessä ammatillisen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa olivat Kannuksen toimipaikassa toteutettava eläintenhoidon kennelpainotteinen koulutus sekä Kokkolan Ammattikampuksella järjestettävät autoalan, turvallisuusalan ja logistiikan perustutkintokoulutukset. Suosittuja olivat myös talotekniikan, rakennusalan ja audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnot.

 

Ensisijaisten hakijoiden määrä nousi hieman edellisvuodesta

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa oli tämän kevään yhteishaussa haussa 24 perustutkintoa Kokkolassa, Kannuksessa, Kaustisella ja Perhossa, joihin aloituspaikkoja oli yhteensä 714. Näihin tutkintoihin haki tänä vuonna 819 ensisijaista hakijaa. Kaiken kaikkiaan yhtä aloituspaikkaa tavoitteli Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa 1,15 ensisijaista hakijaa, mikä on hieman edellisvuotta enemmän.

 

Erillishaku jatkuu 31.3. saakka

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston järjestämä erillishaku ammatillisiin perustutkintoihin jatkuu 31.3. saakka. Erillishaun kautta hakevat ammatillisen tutkinnon jo suorittaneet hakijat, jotka eivät voi hakea yhteishaussa. Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.kpedu.fi/erillishaku.

Opiskelijavalinnat julkaistaan aikaisintaan 16.6. Mahdollinen lisähaku vapaiksi jääneisiin opiskelupaikkoihin järjestetään 17.6. alkaen. Yhteishaun koulutukset alkavat elokuussa.

VALMA-koulutuksen hakuaika alkaa 24.5.  

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa järjestettävään lukuvuoden kestävään ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA) voivat osoitteessa www.opintopolku.fi. hakea peruskoulunsa päättäneet ja ilman toisen asteen koulutusta olevat nuoret sekä maahanmuuttajat. Tämän koulutuksen hakuaika on 24.5.–26.7.

Kansanopistolinjoille haku myös käynnissä

Haku lukuvuoden kestäville ammattiopiston Kälviän toimipaikan kansanopistolinjoille on käynnissä parhaillaan, ja se päättyy osassa linjoja 31.5., osassa 20.7. Kansanopistolinjat antavat valmiuksia jatko-opintoihin. Hakea voi valokuvaus-, tanssi- tai teatteri-linjalle, aikuisten maahanmuuttajien valmentavaan koulutukseen tai erityistä tukea tarvitsevien nuorten ja aikuisten linjoille. Luovuuden iloa -linjan hakuaika alkaa syyskuussa, ja tämä koulutus alkaa tammikuussa 2017. Kansanopistolinjoille haetaan osoitteessa www.kpedu.fi kansanopisto.

Lisätietoja antaa Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus, 044 725 0101, sirkku.purontaus@kpedu.fi.

Ajankohtaista

Eläintenhoitajien koulutus edelleen suosituin Kpedussa

18.3.2016 klo 09:55

Yhteishaku
Eläintenhoito (kennelala) edelleen Kpedun suosituin koulutus – myös autoala, turvallisuusala ja logistiikka vetovoimaisia

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston suosituimpia koulutuksia 15.3.2016 päättyneessä ammatillisen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa olivat Kannuksen toimipaikassa toteutettava eläintenhoidon kennelpainotteinen koulutus sekä Kokkolan Ammattikampuksella järjestettävät autoalan, turvallisuusalan ja logistiikan perustutkintokoulutukset. Suosittuja olivat myös talotekniikan, rakennusalan ja audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnot.

 

Ensisijaisten hakijoiden määrä nousi hieman edellisvuodesta

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa oli tämän kevään yhteishaussa haussa 24 perustutkintoa Kokkolassa, Kannuksessa, Kaustisella ja Perhossa, joihin aloituspaikkoja oli yhteensä 714. Näihin tutkintoihin haki tänä vuonna 819 ensisijaista hakijaa. Kaiken kaikkiaan yhtä aloituspaikkaa tavoitteli Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa 1,15 ensisijaista hakijaa, mikä on hieman edellisvuotta enemmän.

 

Erillishaku jatkuu 31.3. saakka

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston järjestämä erillishaku ammatillisiin perustutkintoihin jatkuu 31.3. saakka. Erillishaun kautta hakevat ammatillisen tutkinnon jo suorittaneet hakijat, jotka eivät voi hakea yhteishaussa. Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.kpedu.fi/erillishaku.

Opiskelijavalinnat julkaistaan aikaisintaan 16.6. Mahdollinen lisähaku vapaiksi jääneisiin opiskelupaikkoihin järjestetään 17.6. alkaen. Yhteishaun koulutukset alkavat elokuussa.

VALMA-koulutuksen hakuaika alkaa 24.5.  

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa järjestettävään lukuvuoden kestävään ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA) voivat osoitteessa www.opintopolku.fi. hakea peruskoulunsa päättäneet ja ilman toisen asteen koulutusta olevat nuoret sekä maahanmuuttajat. Tämän koulutuksen hakuaika on 24.5.–26.7.

Kansanopistolinjoille haku myös käynnissä

Haku lukuvuoden kestäville ammattiopiston Kälviän toimipaikan kansanopistolinjoille on käynnissä parhaillaan, ja se päättyy osassa linjoja 31.5., osassa 20.7. Kansanopistolinjat antavat valmiuksia jatko-opintoihin. Hakea voi valokuvaus-, tanssi- tai teatteri-linjalle, aikuisten maahanmuuttajien valmentavaan koulutukseen tai erityistä tukea tarvitsevien nuorten ja aikuisten linjoille. Luovuuden iloa -linjan hakuaika alkaa syyskuussa, ja tämä koulutus alkaa tammikuussa 2017. Kansanopistolinjoille haetaan osoitteessa www.kpedu.fi kansanopisto.

Lisätietoja antaa Keski-Pohjanmaan ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus, 044 725 0101, sirkku.purontaus@kpedu.fi.