Koulutamme nuoret ja aikuiset

Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Tulevaisuuden osaajaksi

Yhteishaku 2024

Maataloustukien täydentävät ehdot täyttävät salit

8.3.2016 klo 09:41

Maaliskuussa järjestettäviin ”Maataloustukien täydentävät ehdot”-tilaisuuksiin on Ajantasalla-hankkeen projektipäällikkö Ritva Jaakkolan arvion mukaan tulossa yhteensä 350 viljelijää.

- Asiat ovat viljelijöille tärkeitä ja tukibyrokratian tunteminen on tarpeellista.

Kalajoen tilaisuudessa 2. maaliskuuta väkeä oli paikalla 115. Tilaisuuksia järjestetään vielä viikoilla 10 ja 11 Kannuksessa, Kaustisella ja Ylivieskassa.

- Maatalousyrittäjillä on stressiä näistä moninaisista säädöksistä, ja näissä tilaisuuksissa pyritään sitä stressiä helpottamaan. Yrittäjät voivat varmistua siitä, että asiat ovat itsellä kunnossa, Jaakkola kertoo.

Täydentävien ehtojen noudattaminen on useimpien viljelijätukien ehtoja. Niiden noudattaminen on tärkeää senkin takia, koska havaitut puutteet voivat aiheuttaa seurauksia moniin tukiin, esimerkiksi jos eläimen ilmoittaminen rekisteriin myöhästyy päivällä tai viljavuustutkimus on päässyt vanhentumaan.

- Osa tukiehdoista on ollut voimassa jo vuosia ja pyrimme näissä tilaisuuksissa muistuttelemaan asioita viljelijöiden mieliin.

 

- Emme järjestä tilaisuuksia vain tilaisuuksien järjestämisen vuoksi, vaan kaikille näille on kysyntää. Sisältö suunnitellaan yhteistyössä yrittäjien, maaseututoimistojen, MTK:n ja ProAgrian kanssa.

Kunhan täydentävien ehtojen tilaisuudet on saatu järjesteltyä, on Jaakkolalla seuraavaksi edessä 14:n tuki-infotilaisuuden järjestäminen maatalousyrittäjille. Infoja pidetään yhdeksän Keski-Pohjanmaalla ja viisi Pohjois-Pohjanmaan puolella.

- Nämä infot ovat puolen päivän tietoiskuja. Tuomme tilaisuudet lähelle yrittäjiä, kun pidämme maaseututoimistojen kanssa tilaisuudet yhteistyössä pienilläkin paikkakunnilla, vaikkapa Halsualla ja Lestijärvellä, Jaakkola kertoo.

Ajantasalla-hanke on Kpedun hallinnoima tiedonvälitysprojekti maatalous- hevos-, ja turkisyrittäjille, ja sen rahoitus tulee maaseutuohjelmasta. Toteuttajina ovat myös ProAgria Keski-Pohjanmaa, MTK Keski-Pohjanmaa ja Pohjois-Suomen Turkiseläinten Kasvattajat ry. Hankkeen puitteissa järjestetään erilaisia ajankohtaisia tilaisuuksia Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Lue lisää Ajantasalla-hankkeen nettisivuilta >>

Ajankohtaista

Maataloustukien täydentävät ehdot täyttävät salit

8.3.2016 klo 09:41

Maaliskuussa järjestettäviin ”Maataloustukien täydentävät ehdot”-tilaisuuksiin on Ajantasalla-hankkeen projektipäällikkö Ritva Jaakkolan arvion mukaan tulossa yhteensä 350 viljelijää.

- Asiat ovat viljelijöille tärkeitä ja tukibyrokratian tunteminen on tarpeellista.

Kalajoen tilaisuudessa 2. maaliskuuta väkeä oli paikalla 115. Tilaisuuksia järjestetään vielä viikoilla 10 ja 11 Kannuksessa, Kaustisella ja Ylivieskassa.

- Maatalousyrittäjillä on stressiä näistä moninaisista säädöksistä, ja näissä tilaisuuksissa pyritään sitä stressiä helpottamaan. Yrittäjät voivat varmistua siitä, että asiat ovat itsellä kunnossa, Jaakkola kertoo.

Täydentävien ehtojen noudattaminen on useimpien viljelijätukien ehtoja. Niiden noudattaminen on tärkeää senkin takia, koska havaitut puutteet voivat aiheuttaa seurauksia moniin tukiin, esimerkiksi jos eläimen ilmoittaminen rekisteriin myöhästyy päivällä tai viljavuustutkimus on päässyt vanhentumaan.

- Osa tukiehdoista on ollut voimassa jo vuosia ja pyrimme näissä tilaisuuksissa muistuttelemaan asioita viljelijöiden mieliin.

 

- Emme järjestä tilaisuuksia vain tilaisuuksien järjestämisen vuoksi, vaan kaikille näille on kysyntää. Sisältö suunnitellaan yhteistyössä yrittäjien, maaseututoimistojen, MTK:n ja ProAgrian kanssa.

Kunhan täydentävien ehtojen tilaisuudet on saatu järjesteltyä, on Jaakkolalla seuraavaksi edessä 14:n tuki-infotilaisuuden järjestäminen maatalousyrittäjille. Infoja pidetään yhdeksän Keski-Pohjanmaalla ja viisi Pohjois-Pohjanmaan puolella.

- Nämä infot ovat puolen päivän tietoiskuja. Tuomme tilaisuudet lähelle yrittäjiä, kun pidämme maaseututoimistojen kanssa tilaisuudet yhteistyössä pienilläkin paikkakunnilla, vaikkapa Halsualla ja Lestijärvellä, Jaakkola kertoo.

Ajantasalla-hanke on Kpedun hallinnoima tiedonvälitysprojekti maatalous- hevos-, ja turkisyrittäjille, ja sen rahoitus tulee maaseutuohjelmasta. Toteuttajina ovat myös ProAgria Keski-Pohjanmaa, MTK Keski-Pohjanmaa ja Pohjois-Suomen Turkiseläinten Kasvattajat ry. Hankkeen puitteissa järjestetään erilaisia ajankohtaisia tilaisuuksia Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Lue lisää Ajantasalla-hankkeen nettisivuilta >>