Koulutamme nuoret ja aikuiset

Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Tervetuloa uudet opiskelijat! 🥳🥳

Tietoa opiskelujen aloittamisesta

Keskipohjalaiset metallialan yritykset ja Kpedu tiiviistävät yhteistyötään

19.2.2016 klo 11:53

Sekä aikuisten että nuorten metallialan koulutusta tarjoava Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä on tärkeä yhteistyökumppani suurille kone- ja metallialan yrityksille Keski-Pohjanmaalla. Kouluttajalla ja yrityksillä on yhteinen ongelma: ala ei vedä, vaikka töitä olisi tarjolla.

Koulutusyhtymän tiloissa järjestetyssä vapaamuotoisessa keskustelutilaisuudessa oli paikalla Kpedun johto, metallialan kouluttajia niin nuorten kuin aikuisten puolilta, Kosekin ja TE-toimiston edustajia sekä edustajia kahdeksasta keskipohjalaisesta metallialan yrityksestä.

- Tämä tilaisuus oli askel metallialan yhteistyön lisäämiseksi ja kehittämiseksi alueella, kertoo Ammattikampus III-vaiheen projektipäällikkö Veli-Matti Isoaho.

Nuorten ja aikuisten kone- ja metallialan ammatillinen koulutus tulee yhdistymään vuoden 2017 aikana ja samalla tilat siirtyvät kokonaisuudessaan Ammattikampuksella Talonpojankatu 6:een.

Metallialan yleinen ongelma koko maassa on, että osaavia työntekijöitä ei riitä työelämän tarpeisiin. Toisaalta ala ei kiinnosta nuoria ja hakijamäärät ovat siten olleet vähäisiä. Opiskelupaikkoja on jäänyt täyttämättä.

- Nykyään ammattillisesta koulutuksesta voi valmistua totuttua nopeammin, muistutti ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus viime syksyn uudistuksesta.

Keskusteluissa nousi toiveita houkuttelevammista nuorten markkinointikampanjoista ja siitä, kuinka yläkouluikäisiä voisi tiloihin tuoda tutustumaan. Toiveita oli myös siitä, että nuorille esitellään alan hyviä lopputuotteita.

Tilaisuuden konkreettisena tuloksena eri toimijat päättivät perustaa työryhmän kehittämään alaa paikallisella tasolla. Työryhmän perustaminen oli kaikkien osallistujien yhteinen näkemys. Metallialan yritysten tarpeilla on sanavaltaa, kun Talonpojankadun nuorten ja aikuisten yhteisiä konetiloja suunnitellaan.

- Tiloja suunnitellessa työelämän näkemyksillä voimme optimoida oppimisympäristöt ja toimintatavat vastaamaan työelämän trendejä ja visioita, sanoo Isoaho.

 

Lisätietoja:

Veli-Matti Isoaho p. 044 725 0022

Ajankohtaista

Keskipohjalaiset metallialan yritykset ja Kpedu tiiviistävät yhteistyötään

19.2.2016 klo 11:53

Sekä aikuisten että nuorten metallialan koulutusta tarjoava Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä on tärkeä yhteistyökumppani suurille kone- ja metallialan yrityksille Keski-Pohjanmaalla. Kouluttajalla ja yrityksillä on yhteinen ongelma: ala ei vedä, vaikka töitä olisi tarjolla.

Koulutusyhtymän tiloissa järjestetyssä vapaamuotoisessa keskustelutilaisuudessa oli paikalla Kpedun johto, metallialan kouluttajia niin nuorten kuin aikuisten puolilta, Kosekin ja TE-toimiston edustajia sekä edustajia kahdeksasta keskipohjalaisesta metallialan yrityksestä.

- Tämä tilaisuus oli askel metallialan yhteistyön lisäämiseksi ja kehittämiseksi alueella, kertoo Ammattikampus III-vaiheen projektipäällikkö Veli-Matti Isoaho.

Nuorten ja aikuisten kone- ja metallialan ammatillinen koulutus tulee yhdistymään vuoden 2017 aikana ja samalla tilat siirtyvät kokonaisuudessaan Ammattikampuksella Talonpojankatu 6:een.

Metallialan yleinen ongelma koko maassa on, että osaavia työntekijöitä ei riitä työelämän tarpeisiin. Toisaalta ala ei kiinnosta nuoria ja hakijamäärät ovat siten olleet vähäisiä. Opiskelupaikkoja on jäänyt täyttämättä.

- Nykyään ammattillisesta koulutuksesta voi valmistua totuttua nopeammin, muistutti ammattiopiston rehtori Sirkku Purontaus viime syksyn uudistuksesta.

Keskusteluissa nousi toiveita houkuttelevammista nuorten markkinointikampanjoista ja siitä, kuinka yläkouluikäisiä voisi tiloihin tuoda tutustumaan. Toiveita oli myös siitä, että nuorille esitellään alan hyviä lopputuotteita.

Tilaisuuden konkreettisena tuloksena eri toimijat päättivät perustaa työryhmän kehittämään alaa paikallisella tasolla. Työryhmän perustaminen oli kaikkien osallistujien yhteinen näkemys. Metallialan yritysten tarpeilla on sanavaltaa, kun Talonpojankadun nuorten ja aikuisten yhteisiä konetiloja suunnitellaan.

- Tiloja suunnitellessa työelämän näkemyksillä voimme optimoida oppimisympäristöt ja toimintatavat vastaamaan työelämän trendejä ja visioita, sanoo Isoaho.

 

Lisätietoja:

Veli-Matti Isoaho p. 044 725 0022