Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Varaa aika jälkiohjaukseen

Vapaita paikkoja 7.8. alkavissa koulutuksissa

Katso koulutukset täältä

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa liki 800 opiskelupaikkaa kevään hauissa

17.2.2016 klo 14:15

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa on kevään yhteishaussa ja valmentavan koulutuksen VALMA-haussa tarjolla yhteensä 779 opiskelupaikkaa.

Valtakunnallinen yhteishaku nuorten ammatilliseen perustutkintokoulutukseen ja lukioon alkaa tiistaina 23.2. VALMA-haku käynnistyy toukokuussa. Ammattiopiston toimipaikassa voi opiskella 26 eri perustutkinnossa, joista monessa on vielä useampia osaamisaloja valittavana. Ammatilliseen peruskoulutukseen voivat yhteishaussa hakea peruskoulun tai lukion päättäneet hakijat.

Jos hakija on jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, hän voi hakea joko erillishaussa oleviin koulutuksiin tai aikuiskoulutukseen. Erillishaun ja aikuiskoulutuksen hakemukset täytetään oppilaitoksen verkkosivujen kautta.

Yhteishaun hakemukset tehdään Opintopolun kautta. Hakuaika päättyy tiistaina 15.3.

Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa ei tämän kevään yhteishaussa järjestetä pääsy- tai soveltuvuuskokeita. Yhteishaun koulutukset alkavat elokuussa, ja opiskelijavalinnat julkaistaan aikaisintaan 16. kesäkuuta.

VALMA-koulutus ja kansanopistolinjat

Ammattiopistossa järjestettävään ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA) voivat Opintopolussa hakea peruskoulunsa päättäneet ja ilman toisen asteen koulutusta olevat nuoret sekä maahanmuuttajat. Koulutuksen tarkoituksena on ammatillisten suunnitelmien selkeyttäminen. Tämän koulutuksen hakuaika on 24.5.–26.7.

Kälviällä järjestettävät kansanopistolinjat antavat valmiuksia jatko-opintoihin. Hakea voi valokuvaus-, tanssi-, teatteri- tai luovuuden iloa -linjalle, aikuisten maahanmuuttajien valmentavaan koulutukseen tai erityistä tukea tarvitsevien nuorten ja aikuisten linjoille. Kansanopistolinjoille haetaan oppilaitoksen verkkosivujen kautta.

Koulutusvaihtoehdot tutuiksi

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän tarjoamista nuorten ja aikuisten koulutusmahdollisuuksista löytyy lisätietoja osoitteesta www.kpedu.fi, johon on koottu kattavasti mm. eri alojen tuoreita opis-kelijatarinoita. Kpedun YouTube-kanavalta löytyy eri alojen koulutusvideot. Yhteishaun aikana uu-silla verkkosivuilla on käynnissä myös kilpailu, johon vastaamalla voi voittaa iPad Minin.

Ammatillinen koulutus jalkautuu yhteyshaun aloitustapahtumaan kauppakeskus Chydeniaan lauantaina 20.2. klo 12-16. Paikalla on tuolloin ammattiopiston opiskelijoita ja jaossa Kpedun aurinkolaseja sadalle ensimmäiselle.

 

Lisätietoja:

Rehtori Sirkku Purontaus p. 044 725 0101