Etsitkö opiskelupaikkaa?

Hakijapalvelut auttaa

Ilmoittaudu yleisiin kielitutkintoihin

Lisätietoa

Jatkuvan haun paikat 7.8. alkaviin nuorten ryhmiin

Tutustu & hae koulutuksiin

Kpedulta yhdeksän opiskelijaa Taitaja2016-finaaliin

11.2.2016 klo 15:40

Kpedun taitajia 2016 taitaja2016logo

Yhdeksän Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijaa selviytyi Seinäjoella toukokuussa järjestettävään kolmipäiväiseen nuorten ammattitaidon SM-kilpailuihin – Taitaja2016-tapahtumaan, joka on Suomen suurin ja merkittävin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma. Viime vuoden vastaavassa tapahtumassa Turussa vieraili kaikkien aikojen ennätysyleisö, eli 51 000 katsojaa.

 

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijoista tiensä Taitaja2016-finaaliin raivasivat Olli Kalliokoski ja Lasse Kalliokoski (lajina automaatioasennus), Nea Pitkäkangas (laborantti), Joonas Haavisto (ajoneuvoasennus), Adele Kinnunen (ravintolakokki), Johan Händelin ja Jonas Händelin (tietojenkäsittely), Aino Ronkainen (eläintenhoito) ja Aku Ojala (metsäkoneenkuljettaja). Seitsemän ensin mainittua opiskelee Kokkolan Ammattikampuksella ja kaksi viimeistä Kannuksen toimipaikassa.

 

Tammi- ja helmikuussa käytyihin valtakunnallisiin Taitaja2016-semifinaaleihin osallistui reilut 1.700 ammattiin opiskelevaa, joista noin 400 parasta selviytyi Seinäjoen finaalitapahtumaan kamppailemaan 44 eri lajin ammattitaidon suomenmestaruuksista.  Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta semifinaaleissa kilpaili yhteensä 40 opiskelijaa 20 eri lajissa.

 

Finalistien valmentajina-huoltajina toimivat seuraavat opettajat: Olli Kalliokoski ja Lasse Kalliokoski: lehtori Marko Päiveröinen, Nea Pitkäkangas: lehtori Mia Pirttimaa, Joonas Haavisto: lehtori Jaakko Huhtala, Adele Kinnunen: lehtori Vesa Saarinen, Johan Händelin ja Jonas Händelin: lehtori Juhani Kuivaniemi, Aino Ronkainen: lehtorit Päivi Berg ja Ilse Heino, Aku Ojala: päätoiminen tuntiopettaja Petteri Kattilakoski.

 

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto vastaa Seinäjoen Taitaja2016-tapahtumassa kahden finaalilajin järjestelyistä. Hevostenhoitolajin lajivastaavina toimivat ammattiopiston Perhon toimipaikan lehtori Marianne Hyyrynen ja päätoiminen tuntiopettaja Katja Vola. Eläintenhoitolajin pieneläinhoito-osion yhtenä lajivastaavana on lehtori Piritta Pärssinen ammattiopiston Kannuksen toimipaikasta. Lisäksi Keski-Pohjanmaan ammattiopiston järjestää yhdessä Turun ammatti-instituutin kanssa laboranttilajin, jossa toisena lajivastaavana on lehtori Mia Pirttimaa. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston lehtorit Juhani Kuivaniemi ja Ari Lähetkangas toimivat tietojenkäsittelylajin finaalissa tuomareina. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston joukkueenjohtajana Seinäjoen Taitaja2016-finaalitapahtumassa on rehtori Sirkku Purontaus.

 

Seuraavat Taitaja2016-semeihin osallistuneet Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijat jäivät tällä kertaa ilman lajinsa finaalipaikkaa – useampi heistä hiuksenhienosti: Antton Pajukangas ja Samuel Syri sekä Jarmo Tenhunen ja Johannes Jylkkä (lajina mekatroniikka, parilaji), Martta Karppinen (maalaus ja tapetointi), Jarno Rantala ja Miro Niemi-Korpi (putkiasennus), Jani Haasala (laborantti), Susanna Nissi (ajoneuvoasennus), Pekka Eteläniemi ja Juho Rahkonen (kuljetuslogistiikka), Santeri Hietala ja Helinä Hiltula (huonekalupuuseppä), Jarno Rantala ja Emil Finnilä (ilmastointiasennus), Ossi Pöyhtäri (sähköasennus), Teemu Tervasmäki (ravintolakokki), Jan-Sebastian Nystedt ja Tomi Jylhä (verkkosivujen tuottaminen), Erica Kalliokoski ja Sanna Hautamäki (asiakaspalvelu ja myynti), Hawa Sesay, Piia Tuomaala ja Eetu Salo (yrittäjyys, joukkuelaji), Paulus Rintamäki ja Juho Jokela (lähihoitaja, parilaji), Eveliina Widgren ja Rosa-Liina Haikonen (hiusmuotoilu), Roosa Ruohoniemi (eläintenhoito) sekä Iina Leponiemi, Miia Ahtiainen ja Annika Ylitalo (hevostenhoito).

Ajankohtaista

Kpedulta yhdeksän opiskelijaa Taitaja2016-finaaliin

11.2.2016 klo 15:40

Kpedun taitajia 2016 taitaja2016logo

Yhdeksän Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijaa selviytyi Seinäjoella toukokuussa järjestettävään kolmipäiväiseen nuorten ammattitaidon SM-kilpailuihin – Taitaja2016-tapahtumaan, joka on Suomen suurin ja merkittävin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma. Viime vuoden vastaavassa tapahtumassa Turussa vieraili kaikkien aikojen ennätysyleisö, eli 51 000 katsojaa.

 

Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijoista tiensä Taitaja2016-finaaliin raivasivat Olli Kalliokoski ja Lasse Kalliokoski (lajina automaatioasennus), Nea Pitkäkangas (laborantti), Joonas Haavisto (ajoneuvoasennus), Adele Kinnunen (ravintolakokki), Johan Händelin ja Jonas Händelin (tietojenkäsittely), Aino Ronkainen (eläintenhoito) ja Aku Ojala (metsäkoneenkuljettaja). Seitsemän ensin mainittua opiskelee Kokkolan Ammattikampuksella ja kaksi viimeistä Kannuksen toimipaikassa.

 

Tammi- ja helmikuussa käytyihin valtakunnallisiin Taitaja2016-semifinaaleihin osallistui reilut 1.700 ammattiin opiskelevaa, joista noin 400 parasta selviytyi Seinäjoen finaalitapahtumaan kamppailemaan 44 eri lajin ammattitaidon suomenmestaruuksista.  Keski-Pohjanmaan ammattiopistosta semifinaaleissa kilpaili yhteensä 40 opiskelijaa 20 eri lajissa.

 

Finalistien valmentajina-huoltajina toimivat seuraavat opettajat: Olli Kalliokoski ja Lasse Kalliokoski: lehtori Marko Päiveröinen, Nea Pitkäkangas: lehtori Mia Pirttimaa, Joonas Haavisto: lehtori Jaakko Huhtala, Adele Kinnunen: lehtori Vesa Saarinen, Johan Händelin ja Jonas Händelin: lehtori Juhani Kuivaniemi, Aino Ronkainen: lehtorit Päivi Berg ja Ilse Heino, Aku Ojala: päätoiminen tuntiopettaja Petteri Kattilakoski.

 

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto vastaa Seinäjoen Taitaja2016-tapahtumassa kahden finaalilajin järjestelyistä. Hevostenhoitolajin lajivastaavina toimivat ammattiopiston Perhon toimipaikan lehtori Marianne Hyyrynen ja päätoiminen tuntiopettaja Katja Vola. Eläintenhoitolajin pieneläinhoito-osion yhtenä lajivastaavana on lehtori Piritta Pärssinen ammattiopiston Kannuksen toimipaikasta. Lisäksi Keski-Pohjanmaan ammattiopiston järjestää yhdessä Turun ammatti-instituutin kanssa laboranttilajin, jossa toisena lajivastaavana on lehtori Mia Pirttimaa. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston lehtorit Juhani Kuivaniemi ja Ari Lähetkangas toimivat tietojenkäsittelylajin finaalissa tuomareina. Keski-Pohjanmaan ammattiopiston joukkueenjohtajana Seinäjoen Taitaja2016-finaalitapahtumassa on rehtori Sirkku Purontaus.

 

Seuraavat Taitaja2016-semeihin osallistuneet Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opiskelijat jäivät tällä kertaa ilman lajinsa finaalipaikkaa – useampi heistä hiuksenhienosti: Antton Pajukangas ja Samuel Syri sekä Jarmo Tenhunen ja Johannes Jylkkä (lajina mekatroniikka, parilaji), Martta Karppinen (maalaus ja tapetointi), Jarno Rantala ja Miro Niemi-Korpi (putkiasennus), Jani Haasala (laborantti), Susanna Nissi (ajoneuvoasennus), Pekka Eteläniemi ja Juho Rahkonen (kuljetuslogistiikka), Santeri Hietala ja Helinä Hiltula (huonekalupuuseppä), Jarno Rantala ja Emil Finnilä (ilmastointiasennus), Ossi Pöyhtäri (sähköasennus), Teemu Tervasmäki (ravintolakokki), Jan-Sebastian Nystedt ja Tomi Jylhä (verkkosivujen tuottaminen), Erica Kalliokoski ja Sanna Hautamäki (asiakaspalvelu ja myynti), Hawa Sesay, Piia Tuomaala ja Eetu Salo (yrittäjyys, joukkuelaji), Paulus Rintamäki ja Juho Jokela (lähihoitaja, parilaji), Eveliina Widgren ja Rosa-Liina Haikonen (hiusmuotoilu), Roosa Ruohoniemi (eläintenhoito) sekä Iina Leponiemi, Miia Ahtiainen ja Annika Ylitalo (hevostenhoito).